Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Ζάλιαρη

Ευτυχώς που έχει και Μουντιάλ το φετινό καλοκαίρι και θα μειωθεί κάπως η πίκρα μας για το φινάλε του Champions League.

Το ζευγάρι του τελικού της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης είναι τέτοιο που σκορπά ελπίδες για τρομερό ματς και έχει προετοιμάσει κατάλληλα τον κόσμο, έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο οι Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ ξεπέρασαν κάθε εμπόδιο που βρέθηκε στο δρόμο τους, ώστε να φτάσουν στο παιχνίδι του «Olimpiyskiy».

Το FourFourTwo του gazzetta.gr δυσκολεύθηκε να τα βάλει σε μια σειρά, αλλά απήλαυσε και με το παραπάνω τη διαδικασία της επιλογής των 10 καλύτερων γκολ για φέτος στον λαμπερό θεσμό.

Εσείς, απλά θυμηθείτε τα και η αναμονή για τον τελικό θα χτυπήσει… κόκκινο!

#10 Νταβίντε Τζαπακόστα (vs. Καραμπάκ)

Βρίσκεται στη 10η θέση της λίστας, απλά και μόνο γιατί επρόκειτο για ένα απόλυτα τυχερό γκολ. Ο Ντάβιντε Τζαπακόστα, χάρηκε με την ψυχή του το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι, ωστόσο, δεν μπορούσε να ξεγελάσει τον κόσμο για το γεγονός πως εκείνος απλά έκανε γέμισμα και δεν περίμενε να δει τέτοια τροχιά… Μόλις πέρασε τη μεσαία γραμμή μετά το σπριντ, το οποίο ξεκίνησε από την άμυνα, πέταξε τη μπάλα προς το σημείο που κινούνταν οι Μπακαγιόκο και Πέδρο, όμως κατέγραψε στο όνομά του ένα πανέμορφο γκολ.

#9 Έντινσον Καβάνι (vs. Σέλτικ)

Στο… πάρτι που έστησε η Παρί Σεν Ζερμέν στη Γλασκώβη απέναντι στη Σέλτικ, τον περασμένο Σεπτέμβρη, οι Μπαπέ, Νεϊμάρ και Καβάνι έκαναν ό,τι ήθελαν στην άμυνα των Σκωτσέζων. Ο Ουρουγουανός φορ, με μια από τις πιο περίεργες, αριστοτεχνικές… κατά τύχη, αλλά συνάμα εντυπωσιακές κεφαλιές που έχει παρατηρήσει ποτέ κανείς, πέτυχε το δεύτερο γκολ του για εκείνη τη βραδιά, που ολοκληρώθηκε με το 5-0, στη βαρύτερη εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα των «διαμαρτυρόμενων».

#8 Γουίλιαν (vs. Μπαρτσελόνα)

Στην τρίτη προσπάθεια του Γουίλιαν… κάηκε ο Τερ Στέγκεν από τον Γουίλιαν στο παιχνίδι του «Στάμφορντ Μπριτζ» για τους «16» του φετινού Champions League. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της Τσέλσι – που πρόσφατα σε ανάρτησή του στα social media για την κατάκτηση του Κυπέλλου «έσβησε» τον Κόντε – είδε τη μπάλα να σταματάει δυο φορές στο δοκάρι, προτού βρει δίχτυα στο 62ο λεπτό με χαμηλό δεξί σουτ έπειτα από κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ. Μια, δυο, τρεις, σαν να το είχε πάρει προσωπικά ο διεθνής άσος που θα πάει και στη Ρωσία για το Μουντιάλ.

#7 Χάρι Κέιν (vs. Ντόρτμουντ)

Έκανε το «Γουέμπλεϊ» να σείεται ξανά στο τρομερό ξεκίνημα που πραγματοποίησε η Τότεναμ στο Champions League της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο Γιαρμολένκο μπορεί να είχε πετύχει με καταπληκτικό τρόπο το γκολ της ισοφάρισης για τους Γερμανούς, όμως, ο Άγγλος στράικερ που αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη για το ημερολογιακό έτος 2017 και κυνήγησε μέχρι τέλους το Golden Boot στην Premier League, ξεκίνησε μια κούρσα από τη μεσαία γραμμή με μεγάλες δυσκολίς και ολοκλήρωσε τη φάση με αριστερό σουτ που νίκησε κατά κράτος τον Μπούρκι.

#6 Πέδρο (vs. Καραμπάκ)

Ήταν ένα από αυτά τα σουτ που συνηθίζει να «πετάει» ο Πέδρο όταν δει τη μπάλα να έρχεται στρωμένη στο πόδι του. Ο Ισπανός επιθετικός, στο παιχνίδι όπου η Τσέλσι διέλυσε με το τελικό 6-0 την Καραμπάκ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για τη φάση των ομίλων, εκσφενδόνισε τη μπάλα με το δεξί του πόδι, ανοίγοντας το σκορ στη «μάχη» του… Δαυίδ με τον Γολιάθ στην αγγλική πρωτεύουσα.

#5 Έντιν Τζέκο (vs. Τσέλσι)

Η περιγραφή του Ιταλού σπίκερ, στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, θα μπορούσε να είναι η αντίδραση του καθενός που θα παρακολουθούσε αυτό το γκολ δίχως να είναι απαραίτητα υποστηρικτής της Ρόμα ή της Τσέλσι. Ο Βόσνιος επιθετικός των «τζιαλορόσι», έκανε… πάρτι στην άμυνα των Λονδρέζων στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ομάδα του Κόντε και στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης, από βαθιά μπαλιά στην περιοχή του Κουρτουά, «εκτέλεσε» σαν να μην… υπήρχε αύριο! Τρομερό γκολ στην κίνηση, με τη μπάλα στην πλάτη του, απόδειξη της τεράστιας ποιότητας του Τζέκο εντός των ορίων της αντίπαλης περιοχής.

#4 Άλεξ Όξλεϊν Τσάμπερλεϊν (vs. Μάντσεστερ Σίτι)

«Κεραυνός» από τους λίγους ήταν εκείνος του Τσάμπερλεϊν στον πρώτο προημιτελικό της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ». Στο καταιγιστικό πρώτο ημίωρο των «κόκκινων», οι οποίοι για τη φετινή σεζόν πήραν τον αέρα του Πεπ Γκουαρδιόλα και πέτυχαν μεγάλες νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ο Άγγλος εξτρέμ έκανε τον Έντερσον να καταλάβει πολύ καλά πόσο ανήμπορος ήταν στο σουτ που κατευθύνθηκε προς την εστία του. Ήταν το δεύτερο από τα τρία γκολ της εμφατικής επικράτησης του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ με το τελικό 3-0.

#3 Αντρέι Γιαρμολένκο (vs. Τότεναμ)

Με εκπληκτικό αριστερό σουτ, η προσωρινή ισοφάριση της Ντόρτμουντ στο παιχνίδι με την Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ» στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League, αποτέλεσε μια από τις πρώτες στιγμές που ξεσήκωσαν τον κόσμο στο τουρνουά που ολοκληρώνεται με το παιχνίδι του Κιέβου. Οι Βεστφαλοί ναι μεν έφυγαν ηττημένοι από το Λονδίνο, ωστόσο, ο Γιαρμολένκο κέρδισε πανάξια μια θέση στο top-10 των πιο όμορφων γκολ για τη σεζόν.

#2 Μοχάμεντ Σαλάχ (vs. Μάντσεστερ Σίτι)

Ίσως και να έπρεπε ν’ απολογηθούμε στους λάτρεις του Μοχάμεντ Σαλάχ, αλλά, αν και ο Αιγύπτιος μάς έβαλε σε δύσκολες σκέψεις, εν τέλει δεν νίκησε αυτός στο top-10 των καλύτερων γκολ της φετινής διοργάνωσης. Στην κρίσιμη ρεβάνς των προημιτελικών στο «Etihad» και με τον Γκάμπριελ Ζέσους να έχει ανοίξει το σκορ από νωρίς (σε φάση που προηγήθηκε φάουλ στον Φαν Ντάικ), ο Σαλάχ τους άφησε όλους… ξερούς στο Μάντσεστερ. Παρακολουθώντας προσπάθεια του Μανέ που εν τέλει δεν κατάφερε να πλασάρει, ο σούπερ σταρ των «κόκκινων» τσίμπησε τη μπάλα από τον Έντερσον και έκανε μαγικό πλασέ με απίστευτη ψυχραιμία για το γκολ που ουσιαστικά οδήγησε τη Λίβερπουλ στην πρόκριση στα ημιτελικά.

#1 Κριστιάνο Ρονάλντο (vs. Γιουβέντους)

Το γκολ με το οποίο παραμίλησε ολόκληρος ο πλανήτης. Όχι μονάχα ο ποδοσφαιρικός. Ολόκληρος ο πλανήτης. Προτού το χτυποκάρδι των οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης στον επαναληπτικό, ακουστεί αρκετά χιλιόμετρα μακριά, ο CR7 είχε μαγέψει με το ανάποδο ψαλίδι στο Τορίνο, με το δεύτερο από τα τρία γκολ των «μερένχες». Η ομάδα του Ζιντάν πίστεψε πως θα ήταν απίστευτα εύκολη η υπόθεση της πρόκρισης στην επόμενη φάση, με τους «μπιανκονέρι» να εμπνέονται από το έπος της Ρόμα κόντρα στη Μπαρτσελόνα και να το παλεύουν μέχρι τελικής πτώσης, όπως αυτή του Βάσκεθ στο μαρκάρισμα του Μπενάτια στις καθυστερήσεις…

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This