Επιλογή Σελίδας

Παρά το κακό της ξεκίνημα, η Μαρία Σάκκαρη έδωσε μεγάλη μάχη στη διεκδίκηση μιας θέσης για τη φάση των “16” του Roland Garros, αλλά “λύγισε” στα τρια σετ από την Daria Kasatkina, αποχαιρετώντας με θετικές εντυπώσεις το Παρίσι. Ολοκληρώθηκε η καλύτερη χωμάτινη σεζόν στην καριέρα της Μαρίας, που θα βρεθεί πολύ κοντά στις πρώτες 30 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν και έχασε το 1ο σετ σε λιγότερο από μισή ώρα, η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, προσπάθησε να ανατρέψει τον αγώνα και έδωσε μεγάλη μάχη με την Daria Kasatkina για την πρόκριση στη φάση των “16” του Roland Garros, στο τέλος όμως η 21χρονη Ρωσίδα, Νο. 14 στο ταμπλό, πήρε τη νίκη με 6-1, 1-6, 6-3.

Οι δυο παίκτριες είχαν από ένα καλό και από ένα κακό σετ, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί αυτό το 6-1, 1-6, με τη συμπλήρωση μόλις μιας ώρας παιχνιδιού! Στο 3ο σετ η κατάσταση ήταν πιο ισορροπημένη και το 6-3 αδικεί τη Μαρία, που ήταν κοντά στα περισσότερα games της Ρωσίδας και είχε ευκαιρίες για να πάει πιο μακριά αυτό το σετ.

Και οι δυο παίκτριες έκαναν πολλά λάθη, η Μαρία όμως, η οποία πήρε και τις περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση, έκανε περισσότερα, φτάνοντας τα 39. Η “Dasha” είχε 29 αβίαστα λάθη, αλλά και 16 winners, 7 λιγότερους από τους 23 της Ελληνίδας.

Με την παρουσία της στο Roland Garros, όπου απέκλεισε τις Mandy Minella και Carla Suarez Navarro για να προκριθεί στον 3ο γύρο, η Μαρία έκλεισε με καλές εντυπώσεις την καλύτερη χωμάτινη σεζόν στην καριέρα της και αναμένεται να βρεθεί κοντά στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης την επόμενη Δευτέρα (11/06). Μπορεί να ανεβεί ακόμα και στο Νο. 32 του κόσμου, αν δεν περάσει στον 4ο γύρο του Roland Garros η Irina-Camelia Begu (παίζει με την Caroline Garcia).

Λίγες εβδομάδες πριν γίνει 23 ετών, η Σάκκαρη έχει αγωνιστεί πλέον στον 3ο γύρο όλων των Grand Slam διοργανώσεων, κάτι που μόνο η Λένα Δανιηλίδου είχε καταφέρει στο παρελθόν για τη χώρα μας. Σήμερα είχε την ευκαιρία να γίνει η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία της open era, που θα περνούσε στις “16” καλύτερες του Roland Garros. Σε κάθε περίπτωση ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα για τη Μαρία στο Παρίσι.

Όσον αφορά την Kasatkina, η νεαρή Ρωσίδα μπήκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στον 4ο γύρο του Roland Garros και για δεύτερη γενικά σε κάποιο Grand Slam, μετά από το US Open του 2017. Θα περιμένει την αναμέτρηση της Caroline Wozniacki με την Pauline Parmentier, για να μάθει ποια παίκτρια θα αντιμετωπίσει την Κυριακή.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This