Επιλογή Σελίδας

Του Κλεάνθη Τριανταφυλλίδη

O Lorenzo επιτέλους έφερε την Ducati στα μέτρα του και πήρε μια καθαρή νίκη, με άνετη διαφορά από τον team-mate του, τον Andrea Dovizioso.

Με μια από τις τυπικές του εκκινήσεις-αστραπή, ο  Lorenzo πέρασε τον poleman Rossi ενώ ο Marquez ανέβηκε από την 6η στην 3η θέση. Ο αναβάτης της Honda πέρασε στη συνέχεια τον Rossi στην πρώτη στροφή, τη San Donato, του 3ου γύρου και άρχισε να πιέζει τον Lorenzo.

Όμως στον 5ο γύρο ο Marquez έχασε το μπροστινό της Honda στην είσοδο τις δεξιάς La Scarperia και παρά την προσπάθειά του δεν μπόρεσε να το σώσει. Σηκώθηκε και συνέχισε, αλλά ήταν πλέον πολύ πίσω από τον τελευταίο.

Έτσι ο Lorenzo έμεινε πρώτος μπροστά από τον Rossi, τον οποίο όμως πέρασε, δύο γύρους αργότερα, στο εσάκι Casanova-Saveli, o Dοvizioso, κάνοντας το «1-2» για την Ducati.

Σε εκείνη τη φάση ο Lorenzo είχε ένα μικρό προβάδισμα 0,7”, όμως ανέβασε σταδιακά ρυθμό κι άνοιξε τη διαφορά στο 1,5”, στον 13ο γύρο. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP διατήρησε το ρυθμό του και στους τελευταίους 10 γύρους, εξασφαλίζοντας την πρώτη του νίκη από τη Valencia του 2016 και την 45η του στην κορυφαία κατηγορία, με μια διαφορά 6,3” από τον Dovizioso.

O Dovi έδειχνε ασφαλής στη 2η θέση, αλλά προς το τέλος του αγώνα ο ρυθμός του έπεσε δραματικά λόγω λάθος επιλογής ελαστικών και μόλις κατάφερε να τερματίσει 0,259” μπροστά από τον Rossi.

Όμως κι ο Vale δεν είχε τα ιδανικά λάστιχα, οπότε χρειάστηκε να πολεμήσει σκληρά τις δύο Suzuki, κυρίως του Andrea Iannone αλλά και του Alex Rins, για να πάρει τη θέση στο βάθρο. Τη θέση αυτή διεκδικούσε με αξιώσεις κι ο Danilo Petrucci, με την Pramac Ducati, πριν μείνει από λάστιχα. Ο Petrucci έχασε τελικά και την 6η θέση από τον Cal Crutchlow (LCR Honda), που τον πέρασε 3 γύρους πριν το τέλος.

Ο Maverick Vinales τερμάτισε 8ος με τη Yamaha, αποκρούοντας με δυσκολία τις επιθέσεις του Alvaro Bautista με τη Nieto Ducati, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Johann Zarco που φάνηκε ασυνήθιστα «χλομός» πάνω στη Yamaha Tech3.

Μέσα στη ζώνη των βαθμών τερμάτισαν επίσης οι Pol Espargaro (KTM), Hafizh Syahrin (Tech3), Tito Rabat (Avintia), Bradley Smith (KTM) και Franco Morbidelli (Marc VDS Honda).

Ο Marquez τερμάτισε τελικά 16ος στους 17, με μια διαφορά 12” από τον Morbidelli, αλλά παραμένει επικεφαλής στη βαθμολογία, 23 βαθμούς μπροστά από τον Rossi, ενώ τον πλησίασαν και οι Vinales και Dovizioso.

Μια πτώση στον πρώτο γύρο του Dani Pedrosa, μετά από επαφή με τον Takaaki Nakagami, σφράγισε ένα εφιαλτικό τριήμερο για τον Ισπανό και σήμαινε ότι η Repson Honda έφυγε από το Mugello με μηδέν βαθμούς.

Στον πρώτο γύρο έπεσαν επίσης οι Scott Redding (Aprilia) και Karel Abraham (Nieto Ducati), ενώ οι Jack Miller (Pramac Ducati) και Thomas Luthi (Marc VDS Honda) είχαν πτώση στο δεύτερο γύρο.

Η δεύτερη Aprilia, του Aleix Espargaro, εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα προς το τέλος του αγώνα.

Τα αποτελέσματα του MotoGP Ιταλίας στο Mugello

Screenshot_1

Βαθμολογία

Screenshot_2

Πηγή: Drive

Pin It on Pinterest

Shares
Share This