Επιλογή Σελίδας

Στα υψηλά… πατώματα της Ολυμπιακής κατάταξης «Τόκιο 2020», η οποία άρχισε να μετράει από το Γκραν Πρι του Χοχότ της Κίνας και θα ρίξει αυλαία στις 25 Μαίου 2020 οπότε θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να προκύψουν οι 352 θέσεις των προκριθέντων αθλητών και αθλητριών, βρίσκονται οι Έλληνες τζουντόκα.

Ο Θεόδωρος Τσελίδης κατέχει την 3η θέση στα -90 κιλά, ο Αλέξης Ντανατσίδης είναι 8ος στα -81 κιλά, ενώ ο Γιώργος Αζωίδης είναι 12ος στα -73 κιλά. Παράλληλα ο Τσελίδης με την 3η θέση στην Κίνα, βρέθηκε στην 40η θέση της κατηγορίας του στην παγκόσμια κατάταξη, σημειώνοντας άνοδο 19 θέσεων σε σχέση με τον μήνα Μάιο.

Ο Τσελίδης με την τρίτη θέση στο Χοχότ έχει 175 βαθμούς, τους μισούς ακριβώς από τον Νοτιοκορεάτη Ντονγκχάν Γκουάκ που ηγείται της κατάταξης. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Αλτανγκμπανά Γκαντούλγκα από τη Μογγολία με 245 βαθμούς.

Ο Ντανατσίδης έχει 91 βαθμούς (πρώτος με 350 βαθμούς είναι ο Ιάπωνας Τακέσι Σασάκι), ενώ ο Αζωίδης έχει 56 βαθμούς (προηγείται ο Νοτιοκορεάτης Τσανγκρίμ Αν με 350β).

Στη διοργάνωση του Τόκιο θα συμμετέχει -για πρώτη φορά- ίσος αριθμός ανδρών και γυναικών τζουντόκα (18 σε κάθε κατηγορία βάρους), ενώ επίσης για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και τουρνουά μικτών ομάδων

Pin It on Pinterest

Shares
Share This