Επιλογή Σελίδας

Του Σούλη Μέζου

Ο τελικός του παγκοσμίου κυπέλλου της ιστιοπλοΐας, στις Ολυμπιακές κατηγορίες, που φιλοξενείται στη Μασσαλία ξεκίνησε με τη διεξαγωγή δύο ιστιοδρομιών την πρώτη μέρα των αγώνων.

Στην κατηγορία των 470 των ανδρών, Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής ξεκίνησαν μέτρια με την 9η θέση στην 1η ιστιοδρομία για να επανακάμψουν με την 3η στη 2η ιστιοδρομία που τους έφερε στην 5η θέση της γενικής με 12 βαθμούς ποινής. Ισπανικό πλήρωμα Ερνάντεζ – Γκαρσία Παζ είναι αυτό που προηγείται με 6 βαθμούς, όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς αφού υπολείπονται οκτώ ιστιοδρομίες μέχρι την κούρσα των μεταλλίων.

Στην κατηγορία ρων γυναικών, Μαρία Μπόζη και Ραφηλίνα Κλωναρίδου με 9η και 5η θέση βρίσκονται στην 9η της γενικής έχοντας 14 βαθμούς ποινής. Οι Βρετανίδες Μιλς – Μάκινταϊρ με έξι είναι στην πρώτη θέση.
Με δύο ιστιοδρομίες ξεκίνησαν και τα φιν όπου συμμετέχει ο Γιάννης Μιτάκης και είχε 10η και 6η για να πλασαριστεί στην 8η της γενικής με 16 βαθμούς, έντεκα πίσω από τον Κροάτη Νέναντ Μπουγκαρίν που έχει πέντε.

Η Βασιλεία Καραχάλιου που παρατύπως ήταν εγκαλούμενη από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΙΟ παραμονές του αγώνα (!), είχε 7η και 18η θέση στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες με αποτέλεσμα να βρεθεί στη 13η θέση με 25 βαθμούς. Βέβαια, μετά την τρίτη ιστιοδρομία θα μπορεί να ξεφορτωθεί μία κακή (την 18η θέση) και να ανέβει στη γενική. Εκεί όπου προηγείται η Βελγίδα Έμα Πλασέρ με έξι βαθμούς.

Πηγή: Sports Feed

Pin It on Pinterest

Shares
Share This