Επιλογή Σελίδας

Με βασικό όπλο του την εκπληκτική άμυνα και κορυφαίο τον τερματοφύλακά του Γιόζιπ Πάβιτς, αλλά και με τους άλλους δύο ξένους του (Μπούσλιε και Ομπράντοβιτς) να αφυπνίζονται και να προσφέρουν επιτέλους αυτά για τα οποία τους απέκτησε η ομάδα του Πειραιά, ο Ολυμπιακός πέτυχε μια τεράστια νίκη με 6-4 επί της ισπανικής Μπαρτσελονέτα στον ημιτελικό του Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ στη Γένοβα και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (9/6, 21.30 ώρα Ελλάδας). Εκεί όπου θα διεκδικήσει το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο με αντίπαλο τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού Ρέκο – Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

Θα είναι η τέταρτη συμμετοχή των ερυθρολεύκων σε τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και δεύτερη τα τελευταία τρία χρόνια και θα διεκδικήσουν το δεύτερο κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης στην ιστορία τους, μετά από την ιστορική κατάκτηση του 2002 στη Βουδαπέστη.

Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό, με δυνατά μαρκαρίσματα και πολλές αποβολές. Αυτές ήταν που έκριναν και αρκετές φάσεις, με τον Ολυμπιακό να προηγείται σε μία τέτοια, όταν σκόραρε ο Άντρο Μπούσλιε. Η απάντηση των Καταλανών ήταν άμεση με τον Μπλάι Μάγιαρακ που διαμόρφωσε το σκορ του α’ οκταλέπτου.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο δυνατά στη 2η περίοδο και με τον Ντίνο Γενηδουνιά πήραν προβάδισμα. Ο Πάβιτς έκανε αρκετές αποκρούσεις και ο Αλέξανδρος Γούνας σκόραρε για το 3-1. Στην αμέσως επόμενη φάση, οι Πειραιώτες είχαν δοκάρι με τον Γενηδουνιά. Ο Περόνε μείωσε με λόμπα και οι Καταλανοί ισοφάρισαν με τον Άλβαρο Γρανάδος σε 3-3.

Στο 3ο οκτάλεπτο το παιχνίδι ήταν ακόμα πιο αμφίρροπο. Οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν αρκετές φορές για τις αποφάσεις των διαιτητών, με αποκορύφωμα την αλλαγή στο εύστοχο πέναλτι του Γούνα. Ακολούθησε ένα δοκάρι του Μυλωνάκη και το γκολ του Μπούσλιε που βοηθούσε τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ακόμα μία αμφιλεγόμενη απόφαση των διαιτητών, όμως, επέτρεψε στον Βρλιτς να σκοράρει, πιθανότατα από θέση οφσάιντ.

Το άγχος, όμως, κυρίευσε τους παίκτες της Μπαρτσελονέτα στο δ’ οκτάλεπτο, έχοντας φορτωθεί με αρκετές αποβολές. Ο Φουντούλης εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση στα μέσα της περιόδου και με ένα έξυπνο γκολ έδωσε προβάδισμα στην ελληνική ομάδα. Η τρίτη αποβολή του Αλμπέρτο Μουνιαρίθ βοήθησε την ελληνική ομάδα, η οποία είχε δοκάρι με τον Ομπράντοβιτς που ανέλαβε πολλές προσπάθειες στην 4η περίοδο. Οι Καταλανοί έδειχναν χαμένοι και στα τελευταία δευτερόλεπτα, ένα εκπληκτικό γυριστό του Πάολο Ομπράντοβιτς σφράγισε τον θρίαμβο του Ολυμπιακού.

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 1-1, 2-0.

Ολυμπιακός (Θ. Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

Μπαρτσελονέτα (Α. Μαρτίν): Λόπεθ Πινέδο, Φαμέρα, Γρανάδος 1, Μουνιαρίθ, Βρλιτς 1, Λαρούμπε, Γκαρθία, Φερνάντεθ, Ταούλ, Περόνε 1, Μάγιαρακ 1, Μπούστος, Λινάρες.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This