Επιλογή Σελίδας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε κάποιο χρόνο για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, αλλά δεν άργησε να το κάνει και ανέτρεψε το εις βάρος του 3-6, για να κερδίσει τον John-Patrick Smith στον πρώτο του αγώνα για φέτος στο γρασίδι, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τη φάση των “16” του Libema Open.

O πρώτος αγώνας στην σεζόν του γρασιδιού αμέσως μετά από την μεγάλη σε διάρκεια χωμάτινη περίοδο, πάντα εγκυμονεί κινδύνους. Πόσω μάλλον όταν είναι απέναντι σε έναν παίκτη που έχει κάποιους αγώνες στα πόδια του, όπως συνέβη σήμερα με τον Στέφανο, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον John-Patrick Smith.

O Αυστραλός είχε αγωνιστεί στα προκριματικά της διοργάνωσης και μετά την αποχώρηση του αντιπάλου που έβγαλε η κλήρωση για τον Στέφανο, Tallon Griekspoor, μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser. Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας ωστόσο, άφησε πίσω του το χαμένο 1ο σετ από τον Αυστραλό και έφτασε στη νίκη με 3-6, 6-3, 6-4.

O “Στεφ”, πλήρωσε ένα κακό game που είχε από τη γραμμή του σερβίς στο εναρκτήριο σετ, στο οποίο ήταν εμφανές πως προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του, μιας και αυτός ήταν ο πρώτος του επαγγελματικός αγώνας στο γρασίδι μετά το περσινό Wimbledon. Έμεινε πίσω με 3-5 και δεν κατάφερε να απειλήσει το σερβίς του Smith στο 9ο game, με αποτέλεσμα να χάσει το 1ο σετ.

Κινδύνεψε να μείνει πίσω με break και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, κάτι που αν συνέβαινε θα ξέφευγε η κατάσταση από τα χέρια του. Με ένα σπουδαίο passing shot με το backhand όμως έσβησε το break point του Αυστραλού και κράτησε το σερβίς του για το 2-1. Στο αμέσως επόμενο game έκανε το πρώτο του break στον αγώνα, το οποίο πιστοποίησε με άλλο ένα κράτημα σερβίς για το 4-1.

Στο 3ο σετ, ο πρωταθλητής μας, Νο. 37 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν ο μοναδικός παίκτης που έφτασε σε break point. Συγκεκριμένα, δεν έχασε ούτε έναν πόντο στο 5ο game, έκανε break με love και απέκτησε ένα ουσιαστικό προβάδισμα με 3-2. Το σερβίς του δεν απειλήθηκε ξανά και με love service game ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 34 λεπτά.

To match point:

Στον 2ο γύρο του Libema Open, όπου ο Στέφανος έχει το Νο. 5 του ταμπλό, ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Malek Jaziri, που διανύει μια καταπληκτική χρονιά. Ο πολύ έμπεριος Τυνήσιος τενίστας, κέρδισε τον Max Purcell με 6-2, 6-3, σε λιγότερο από μια ώρα.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This