Επιλογή Σελίδας

Του Γιώργου Κοντογεώργη

Περπατά τα 34 χρόνια του και είσαι σίγουρος πως θα τον δεις και στο επόμενο Mundial. Αν δεν έχει σοβαρό τραυματισμό, ο τύπος με το work-ethic που δύσκολα θα έχει ξανά άλλος ποδοσφαιριστής, θα βρίσκεται και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών, ο τύπος που έχει 5 Χρυσές Μπάλες και άλλα τόσα Champions League, έχει ήδη αρρωσήσει στη σκέψη του μοναδικού τίτλου που του λείπει και εκείνον που θα τον κάνει τον κορυφαίο όλων των εποχών. Σίγουρα δεν θέλει να περιμένει ακόμα τέσσερα χρόνια.

Υστερα από τα απίθανα που έχει κάνει με την Ρεάλ, ο CR βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του έχοντας σαρώσει σε ομάδικούς και ατομικούς τίτλους. Μάλιστα, για πρώτη φορά, κατεβαίνει σε Mundial φορώντας τον μανδύα του Πρωταθλητή Ευρώπης και πέρα από το βαρύ ασημικό, θέλει να σηκώσει και τον μισθό του. Η Ρωσία είναι για τον Κριστιάνο η πίστα στην οποία θέλει να δείξει στα επίδοξα νέα αφεντικά [αν τελικά υπάρξουν] ότι αξίζει πραγματικά να παίρνει εκείνος τα περισσότερα λεφτά στον κόσμο και όχι κάποιοι κατώτεροί του. Πάνω απ’ όλα όμως είναι η ευκαιρία να κυνηγήσει το απίστευτο και να πάρει έναν τίτλο που στο δικό του μυαλό θα τελειώσει την κουβέντα για το ποιος είναι ο Νο1 που κλώτσησε ποτέ μπάλα.

Το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, τον βοηθάει. Ολοι εργάτες στο catenaccio του Σάντος και ο Κριστιάνο μπροστά να το καρφώσει ή σε περίπτωση θαύματος να το δώσει. Το 2006, στα 21 του τότε, είχε φτάσει δύο βήματα από το απόλυτο όνειρο κάθε παίκτη, όμως στα ημιτελικά η Σελεσάο της Ευρώπης λύγισε από την Γαλλία του μέχρι πρότινος προπονητή του, Ζιντεντίν Ζιντάν. Με μια πρόχειρη ματιά πάντως, δεν παθαίνεις και πλάκα από την πορεία του στα Παγκόσμια Κύπελλα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να φτιάξει τώρα. Τότε στην Γερμανία, παρά την πορεία μέχρι τα ημιτελικά, είχε μείνει στο γκολ με το Ιράν, το 2010 έβαλε άλλο ένα κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού και στο απογοητευτικό 2014, επίσης ένα με τις ΗΠΑ.

Στο Champions League έχει δείξει ότι είναι ο άνθρωπος των νοκ-άουτ, ο άνθρωπος για τα μεγάλα ματς και αυτό πρέπει να κάνει και στην Ρωσία αν θέλει να χαράξει ακόμα πιο βαθιά το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας. Μπορεί να έχει 81 γκολ [σε 150 ματς] με το Εθνόσημο και να πιστεύει ότι μπορεί να γίνει εκείνος με τα περισσότερα γκολ με Εθνική από κάθε άλλον, όμως έχει ακόμα μια ρετσινιά να πετάξει από πάνω του αφού κόντρα στην ομάδες που έχουν κατακτήσει τον τίτλο έχει σκοράρει μόνο μία φορά [με την Αργεντινή] σε 22 αγώνες.

Εχοντας δουλέψει υποδειγματικά για να είναι το σώμα του σαν κάποιου δέκα χρόνια νεότερου, ο Κριστιάνο αν και δεν έχει συμπαίκτες παγκόσμιας κλάσης, οφείλει στον εαυτό του και το κόλλημα με την τελειότητα να πάει στο Mundial με στόχο να κάνει το αδύνατο. Και αυτή τη φορά όχι σαν προπονητής.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This