Επιλογή Σελίδας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχανε με σετ και με break, χρειάστηκε να σβήσει ένα match point στο tie-break του 2ου σετ, στο τέλος όμως πανηγύρισε μια παλικαρίσια νίκη εις βάρος του Malek Jaziri, για να μπει στην τελική 8άδα του Libema Open στο ‘s-Hertogenbosch.

Ο Τσιτσιπάς, δεν είχε καμία ATP-level νίκη στο γρασίδι, πριν απ’ αυτή την εβδομάδα. Τώρα έχει κιόλας δύο, αλλά και μια παρουσία σε προημιτελικό, με τις επιτυχίες του στο Rosmalen της Ολλανδίας.

Μετά την ανατροπή επί του John-Patrick Smith στην πρεμιέρα του, έκανε μια ακόμα δυσκολότερη ανατροπή απέναντι στον Malek Jaziri, τον οποίο κέρδισε με 4-6, 7-6 (6), 6-2. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε και την άτυπη ρεβάνς από τον 34χρονο Τυνήσιο, από τον οποίο είχε ηττηθεί στο Ντουμπάι τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αυτή τη φορά αρνήθηκε να χάσει και μάλιστα σε έναν αγώνα στον οποίο βρέθηκε πολλές φορές σε δύσκολη θέση. Στο 1ο σετ ο Jaziri ήταν λίγο καλύτερος από τον Στέφανο και έκανε το break στο 9ο game, για να προηγηθεί με 5-4. Στη συνέχεια σέρβιρε για την κατάκτηση του 1ου σετ.

Ανάμεσα στο 1ο και στο 2ο σετ, μεσολάβησε μια διακοπή 2 ωρών και 45 λεπτών, εξαιτίας της βροχής. Ο Jaziri μπήκε δυνατότερα και στην επανέναρξη του παιχνιδιού, κάνοντας break στο 3ο μόλις game για το 2-1. Προηγήθηκε μέχρι και με 3-1 ο Τυνήσιος, ο “Στεφ” όμως αυτή τη φορά κατάφερε να ισορροπήσει το σετ πριν να είναι αργά.

Ισοφάρισε σε 3-3 και στο υπόλοιπο σετ έδειχνε να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, πιέζοντας περισσότερο από τον αντίπαλό του για κάποιο break. O Jaziri παρόλα αυτά άγγιξε τη νίκη, καθώς οδήγησε το σετ στο tie-break και εκεί προηγήθηκε με 5-2 και με 6-5.

Με μεγάλη ψυχραιμία και όμορφους πόντους, ο Τσιτσιπάς έσβησε το match point, δημιούργησε ένα δικό του set point και το εκμεταλλεύτηκε, για να κατακτήσει το tie-break με 8-6.

Εκεί στην ουσία τελείωσε και το ματς, καθώς ο Jaziri ηττήθηκε κατά κράτος στο πνευματικό κομμάτι και ο Στέφανος κυριάρχησε στο 3ο σετ, στο οποίο έκανε break το 1ο (1-0) και στο 5ο (4-1) game, για να το κατακτήσει με 6-2. Ολοκλήρωσε την ανατροπή σε 2 ώρες και 11 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Με τη 2η συνεχόμενη νίκη του στο γρασίδι, ο Στέφανος, ο οποίος είχε μια φανταστική χωμάτινη σεζόν τους προηγούμενους 2 μήνες, εξασφάλισε την συμμετοχή του σε άλλον έναν προημιτελικό ΑΤΡ, τον 5ο στην καταπληκτική του φετινή χρονιά.

Θα αντιμετωπίσει τον Richard Gasquet, για μια θέση στην τελική 4άδα του Libema Open. Θυμίζουμε πως είχε κερδίσει τον Γάλλο στους “16” του Qatar Open στη Ντόχα στις αρχές της σεζόν, με 6-3, 6-4. Ο Gasquet έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι νωρίτερα και απέκλεισε τον Evgeny Donskoy με 6-2, 6-2.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This