Επιλογή Σελίδας

O Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο του Richard Gasquet στα προημιτελικά του Libema Open και ηττήθηκε από τον Γάλλο έπειτα από δυο χαμένα tie-break, σε έναν αγώνα που δεν είχε break. Στο Top 35 της παγκόσμιας κατάταξης θα βρίσκεται ο Στέφανος από τη Δευτέρα!

Ήταν ένας πολύ κλειστός προημιτελικός, αλλά ο Richard Gasquet ήταν ο καλύτερος παίκτης στα δυο tie-break που έκριναν την κατάληξή του και επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά με 7-6 (2), 7-6 (4), για να προκριθεί στα ημιτελικά του Libema Open, στο Rosmalen της Ολλανδίας.

Ο Στέφανος είχε 9 άσους και δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του, σώζοντας και τα 5 break points που αντιμετώπισε. Και ο Gasquet κέρδισε όλα τα service games του, σβήνοντας με τη σειρά του 4 ευκαιρίες του Έλληνα αθλητή.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Στέφανου για break ήταν στο 2ο game του 2ου σετ, όταν προηγήθηκε με 0-1, 0-40, αλλά ο Γάλλος με 5 συνεχόμενους πόντους κράτησε το σερβίς του και ισοφάρισε. Σε ολόκληρο το 2ο σετ ο Τσιτσιπάς αγωνίστηκε με ενοχλήσεις στον δεξί του ώμο, αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να πάει μέχρι το τέλος αυτό το ματς και να παλέψει για τη νίκη.

Στα tie-break όμως, κάτι του έλειψε σε σχέση με τον πολύ σταθερό Gasquet και έκανε περισσότερα λάθη. Στο 1ο tie-break o Γάλλος έχασε μόνο 2 πόντους, ενώ και στο 2ο προηγήθηκε με 6-2, πριν ο Στέφανος σβήσει 2 match points και μειώσει σε 6-4. Τελικά το ματς ολοκληρώθηκε σε 2 ώρες και 11 λεπτά, στο 3ο match point του Gasquet.

O Στέφανος, ο οποίος αγωνίστηκε για 5η φορά σε προημιτελικό στη φετινή χρονιά, θα αποχαιρετήσει την Ολλανδία με ένα κέρδος δυο θέσεων, που θα τον φέρουν για πρώτη φορά στο Νο. 35 της παγκόσμιας κατάταξης. Επόμενος σταθμός είναι η Γερμανία και το Halle, καθώς σκοπεύει να αγωνιστεί στο Gerry Weber Open την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Gasquet θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Bernard Tomic, για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης της Ολλανδίας. Ο Tomic κάνει ένα εξαιρετικό τουρνουά και νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Fernando Verdasco, με 6-4, 7-6 (3).

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This