Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Κούση

Αναμενόμενο, θα πουν πολλοί, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Η παραμονή του Βαγγέλη Μαργαρίτη στον ΠΑΟΚ και για τη νέα χρονιά αποτελεί έναν από τους σημαντικούς “στόχους” της ομάδας της Θεσσαλονίκης για τη νέα περίοδο και είναι πολύ σημαντικό που επετεύχθη τόσο νωρίς και χωρίς να γίνει “σίριαλ”.

Επιτυχία όχι μόνο γιατί κρατά έναν καλό παίκτη. Επιτυχία γιατί κρατά έναν καλό χαρακτήρα, έναν ηγέτη στο γήπεδο και στα αποδυτήρια, επιτυχία γιατί έχει και πάλι έναν φόργουορντ “λίρα εκατό” σε άμυνα και επίθεση, γιατί διατηρεί έναν διεθνή – μην το ξεχνάμε – παίκτη στο ρόστερ. Κρατά ένα παιδί που πέρασε πολλά, που έπαιξε Β Εθνική και Α2, που έπαιξε στα δύσκολα και τα έδινε πάντα όλα, που δεν μιλούσε ποτέ όταν το πεδίο ήταν πρόσφορο για λαικισμούς, που δεν “κρέμασε” την ομάδα ποτέ!

Επιτυχία γιατί με τις φετινές εμφανίσεις του οδήγησε άλλες ομάδες να τον βάλουν ψηλά στη λίστα τους, που του έδιναν καλά λεφτά, που ορισμένες, έστω και χαμηλότερης κατηγορίας ή δυναμικής του έδιναν “τρελά” λεφτά. Ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον μπασκετικό που οι παίκτες σέβονται και θέλουν να είναι σε αυτό. Το είπε κι ο ίδιος ο Βαγγέλης στη συνέντευξή του στο SDNA, το λέει ο κάθε ένας που έπαιξε φέτος, το λένε ακόμη κι οι αντίπαλοι.

Επιτυχία γιατί κρατάς έναν παίκτη που και ο κόσμος έχει αγαπήσει κι εκτιμήσει για όλα όσα έχει προσφέρει, για το χαμηλών τόνων προφίλ, για το πάθος και την αγωνιστικότητα…

Ναι, ένα χρόνο μεγαλύτερος, αλλά αυτό σημαίνει κι ένα χρόνο εμπειρότερος, ένα χρόνο πιο ώριμος για να βοηθήσει τους νεαρότερους. Να ένας ακόμη σπουδαίος λόγος για να είναι κανείς ικανοποιημένος από την παραμονή του αρχηγού – ο ΠΑΟΚ θα στηριχθεί και του χρόνου στα νέα παιδιά και μια προσωπικότητα σαν τον Μαργαρίτη – πολλώ δε μάλλον και του Γκος – θα αποτελέσει τον καλύτερο “δάσκαλο” για κάποιον που θέλει να “τριφτεί” στις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας. Ήδη τα φετινά δείγματα είναι τρανταχτό παράδειγμα – ο ΠΑΟΚ ήταν η μόνη ομάδα, μπορεί και σε όλη την Ευρώπη που είχε 20χρονο ημεδαπό βασικό πλέιμεϊκερ, τον Αντώνη Κόνιαρη.

Φανταστείτε πόσο καταλυτική είναι για κάθε νέο παιδί να έχει δίπλα του παίκτες όπως ο Μαργαρίτης, ο Γκος, ο Τσόχλας κι ο Ζάρας. Θα πρέπει να ευχαριστούν τους “Θεούς του μπάσκετ”, κακά τα ψέματα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα σημαντικό βήμα, εν κατακλείδι, με την παραμονή του αρχηγού του. Είναι ένα θετικό στοιχείο για τη νέα χρονιά και σαφώς αναμένονται κι άλλα. Είναι όμως μια ευχάριστη έναρξη μιας χρονιάς που όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον, για να δουν τι άλλο θα βγάλουν απ’ το μανίκι οι μπασκετικοί επικεφαλής της ομάδας, παράγοντες και προπονητές… 

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This