Επιλογή Σελίδας

Του Κλεάνθη Τριανταφυλλίδη

Ο Jorge Lorenzo πήρε τη δεύτερη στη σειρά νίκη του με την Ducati, νικώντας τον Marc Marquez.

O Lorenzo ήταν επικεφαλής όλο τον αγώνα εκτός από τον πρώτο γύρο, ενώ οι τερματίσαντες ήταν μόλις 13.

Ο Ισπανός ισοβαθμεί τώρα με τον team-mate του στην Ducati, Andrea Dovizioso, που έπεσε, και είναι 49 βαθμούς πίσω από τον Marquez που αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο στη βαθμολογία.

Ο Lorenzo αναμενόταν να κάνει την καλύτερη εκκίνηση από την pole position, όμως έχασε από τον Marquez και τον πέρασε κι ο Andrea Iannone στις πρώτες στροφές.

O Iannone στη συνέχεια επιτέθηκε στον Marquez στην κλειστή δεξιά Κ10. Του μπήκε από την εσωτερική, αλλά άνοιξε πολύ τη γραμμή του, με αποτέλεσμα ο Marquez να μείνει μπροστά και να ξαναπεράσει δεύτερος ο Lorenzo.

Στο επόμενο γύρο, ο Lorenzo κόλλησε πίσω από τον Marquez στην ευθεία, εκμεταλλευόμενος το slipstream της Honda και τη δύναμη της Ducati του για να περάσει επικεφαλής. Δεν κατάφερε όμως να ξεφύγει, όπως αναμενόταν, καθώς ο Marquez –o μελλοντικός team-mate του– έμεινε κολλημένος πίσω του.

Οι δυο τους είχαν ξεφύγει από όλους εκτός από τον Dovizioso, που κατάφερνε να διατηρείται σε σχετικά κοντινή απόσταση μέχρι που έχασε το μπροστινό της Ducati στη δεξιά Κ5 κι έπεσε στον 9ο από τους 24 γύρους του αγώνα.

Αφού έπεσε ο Dovi, o Marquez χαλάρωσε έχοντας το βλέμμα του στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα ο Lorenzo να ξεφύγει με μια εντυπωσιακή σειρά γύρων στο χαμηλό 1’ 40”. Τελικά νίκησε με διαφορά 4,4”.

O Valentino Rossi τερμάτισε στην 3η θέση, για τέταρτη φορά φέτος, μετά από ένα μοναχικό αγώνα, αφού είχε ξεφύγει εύκολα από τους άλλους αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των δύο πρώτων. Ο Ιταλός θρύλος είναι τώρα 2ος στη βαθμολογία, 27 βαθμούς πίσω από τον Marquez.

O Cal Crutchlow ανέβηκε από τη 10η στην 4η θέση με την LCR Honda, περνώντας μετά από μάχη τον εργοστασιακό αναβάτη της εταιρείας, Dani Pedrosa, σε ένα δύσκολο σημείο, στη δεξιά Κ4, στα μέσα του αγώνα.

Ο Maverick Vinales είχε πέσει πολύ πίσω μετά από μια τραγική εκκίνηση, αλλά ανέβηκε για να τερματίσει τελικά 6ος, πίσω από τον Pedrosa, αφού επικράτησε σε μια μονομαχία με τον Johann Zarco.

Ένατος τερμάτισε ο Danilo Petrucci, ο μελλοντικός αντικαταστάτης του Lorenzo στην Ducati. O Ιταλός ήταν αρχικά 4ος, αλλά έπεσε σταδιακά πίσω, απογοητεύοντας τους οπαδούς του. Πίσω του τερμάτισε ο Alvaro Bautista και ο Iannone, που έδειχνε να μην μπορεί να κρατήσει τη Suzuki στην πίστα.
Οι Pol Espargaro, Scott Redding και Karel Abraham ήταν οι μόνοι από τους άλλους που κατάφεραν να τερματίσουν, ενώ ο Franco Morbidelli κατατάχτηκε 14ος αφού έπεσε, ξανακαβάλησε κι εγκατέλειψε στα pits.

Οι έκτακτες συμμετοχές των ΚΤΜ και Suzuki, Mika Kallio και Sylvain Guintoli, ήταν οι πρώτοι που εγκατέλειψαν από πτώση. Ακολούθησαν οι with Tom Luthi, Xavier Simeon, Aleix Espargaro και Hafizh Syahrin, που όλοι έπεσαν μόνοι τους. Ο Takaaki Nakagami έχασε το μπροστινό στην Κ5 κι έπεσε παρασέρνοντας τον Bradley Smith που πήγαινε καλά όντας μέχρι και 8ος σε κάποια φάση.

Οι Jack Miller και Alex Rins εγκατέλειψαν από μηχανικές βλάβες, ενώ η Avintia Ducati GP17 του Tito Rabat πήρε φωτιά στη μεγάλη ευθεία την ώρα ο Ισπανός ήταν μέσα στη δεκάδα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ MOTOGP ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Θ. ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΜΟΤ/ΤΑ ΓΥΡΟΙ ΧΡ./ΔΙΑΦ.
1 Jorge Lorenzo Ducati Ducati 24 40m13.566s
2 Marc Marquez Honda Honda 24 4.479s
3 Valentino Rossi Yamaha Yamaha 24 6.098s
4 Cal Crutchlow LCR Honda Honda 24 9.805s
5 Dani Pedrosa Honda Honda 24 10.640s
6 Maverick Vinales Yamaha Yamaha 24 10.798s
7 Johann Zarco Tech3 Yamaha Yamaha 24 13.432s
8 Danilo Petrucci Pramac Ducati Ducati 24 15.055s
9 Alvaro Bautista Aspar Ducati Ducati 24 22.057s
10 Andrea Iannone Suzuki Suzuki 24 24.141s
11 Pol Espargaro KTM KTM 24 36.560s
12 Scott Redding Aprilia Aprilia 24 38.229s
13 Karel Abraham Aspar Ducati Ducati 24 1m21.526s
14 Franco Morbidelli MVDS Honda Honda 21 3 γύροι
Hafizh Syahrin Tech3 Yamaha Yamaha 20 Πτώση
Tito Rabat Avintia Ducati Ducati 18 Εγκατ.
Jack Miller Pramac Ducati Ducati 17 Εγκατ.
Bradley Smith KTM KTM 13 Πτώση
Takaaki Nakagami LCR Honda Honda 13 Πτώση
Alex Rins Suzuki Suzuki 11 Εγκατ.
Andrea Dovizioso Ducati Ducati 8 Πτώση
Xavier Simeon Avintia Ducati Ducati 7 Πτώση
Aleix Espargaro Aprilia Aprilia 4 Πτώση
Thomas Luthi MVDS Honda Honda 3 Πτώση
Sylvain Guintoli Suzuki Suzuki 2 Πτώση
Mika Kallio KTM KTM 0 Πτώση
Πηγή: Drive

Pin It on Pinterest

Shares
Share This