Επιλογή Σελίδας

Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 6-2, 7-6 (3) του Lucas Pouille στον 1ο γύρο του Gerry Weber Open και πήρε μια εντυπωσιακή πρόκριση για τη φάση των “16” του τουρνουά του Halle.

Ο Στέφανος, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν του γρασιδιού με μια πορεία μέχρι τα προημιτελικά στο Libema Open του ‘s-Hertogenbosch, επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Halle της Γερμανίας και συνδύασε την πρεμιέρα του στο Gerry Weber Open με μια σπουδαία εμφάνιση.

Χρειάστηκε μόνο 30 λεπτά για να πάρει το 1ο σετ από τον Pouille, του οποίου το σερβίς “έσπασε” από το 1ο game με love, για να κάνει πολύ γρήγορα το 2-0. Ο Γάλλος, Νο. 5 στο ταμπλό και Νο. 18 στον κόσμο, δυσκολεύτηκε και στο επόμενο service game του, αλλά μείωσε σε 2-1. Τελικά, το double break ήρθε για τον Στέφανο στο 7ο game, στο οποίο έκανε το 5-2, για να σερβίρει επιτυχημένα για την κατάκτηση του σετ στο 8ο game.

Στο 2ο σετ ο Pouille ανέβασε την απόδοσή του, αλλά δεν ήταν αρκετό απέναντι στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα. Ο αγώνας διακόπηκε για περίπου μια ώρα όταν ο Γάλλος ήταν μπροστά με 2-1 (χωρίς break) και όταν οι δυο τους επέστρεψαν στο σετ, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αυτή τη διακοπή προς όφελός του.

Είχε διπλό break point και συνολικά 3 ευκαιρίες για το 3-1, όμως ο Στέφανος άντεξε σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, κράτησε το σερβίς του για το 2-2 και αργότερα βρήκε ξανά τον ρυθμό του, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν άλλα break point στο σετ. Αυτό οδηγήθηκε στο tie-break και εκεί ο 19χρονος πρωταθλητής μας ήταν καλύτερος, για να το κατακτήσει με 7-3 και να βάλει τέλος στην αποστολή του, σε 1 ώρα και 50 λεπτά.

Ο “Στεφ”, ο οποίος είχε 8 άσους και 3/3 σβησμένα break points σήμερα, κέρδισε το Νο. 1 της Γαλλίας στην πρώτη τους συνάντηση και εξασφάλισε την είσοδό του στον 2ο γύρο του Gerry Weber Open.

Έχει τώρα μπροστά του μια καλή ευκαιρία για να βρεθεί σε άλλον έναν προημιτελικό στο γρασίδι, τον 2ο συνεχόμενο και τον 6ο στη φετινή σεζόν, καθώς στη συνέχεια του τουρνουά θα αντιμετωπίσει τον Denis Kudla.

Ο Αμερικανός βεβαίως δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολος αντίπαλος και το γεγονός πως έχει πετύχει ήδη 3 νίκες στο τουρνουά της Γερμανίας το αποδεικνύει αυτό περίτρανα. Είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά την προσπάθειά του και σήμερα κέρδισε άλλον έναν qualifier, τον Lukas Lacko, με 6-4, 6-4.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This