Επιλογή Σελίδας

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 ολοκληρώθηκε σήμερα στην πόλη της Κατερίνης με τους αθλητές και τις αθλήτριες της κατηγορίας να πραγματοποιούν πολύ καλές παρουσίες.

Το μεγαλύτερο – βάσει συμμετοχής – πρωτάθλημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, τόσο οργανωτικά, αλλά πολύ περισσότερο αγωνιστικά εξαιτίας των επιδόσεις που σημειώθηκαν από τους μετέχοντες.

Στη δεύτερη ημέρα των αγώνων η ομάδα για το Γκιορ μεγάλωσε κατά δύο άτομα, ενώ άλλα τέσσερα παιδιά είχαν πετύχει τις απαραίτητες επιδόσεις, στην πρώτη ημέρα των αγώνων.

Η Ιωάννα Πανοπούλου (ΣΑΚΑ) μετά τις πολλές καλές εμφανίσεις στη σεζόν κατάφερε να πετύχει το στόχο της και με 2.09.95 να πιάσει το όριο στα 800 μ., για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Γκιορ. 

Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ, αφού βελτίωσε το 2.11.41, που της έδωσε τη νίκη στο Σχολικό Πρωτάθλημα. Ο γρήγορος ρυθμός στην κούρσα των 800 μ., βοήθησε και την Ελένη Ιωαννίδου (Φιλιππός Β.), που λίγες ημέρες πριν το Γκιορ τερμάτισε σε 2.10.40 και βελτίωσε το ρεκόρ της.

Ο Γεράσιμος Καλογεράκης (ΟΦΗ) εκμεταλλεύτηκε την τελευταία αγωνιστική ευκαιρία, που είχε στη διάθεση του και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Γκιορ. Ο νεαρός αθλητής έστειλε στην τρίτη του βολή το ακόντιο στα 71,72 μέτρα. Ο αθλητής βελτίωσε δύο φορές το ρεκόρ του, αφού στη δεύτερη βολή του ο ακόντιο καρφώθηκε στα 70,19 μ., επίδοση επίσης καλύτερη από το όριο για Γκιορ.

Πολύ κοντά στο όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βρέθηκε η Δάφνη – Ευτυχία Λαβασσά (ΑΟ Βουλιαγμένης), που τερμάτισε τα 3.000 μ. σε 9.50.40, πολύ κοντά στο 9.50.00 που ήταν το όριο για το Γκιορ. Νικήτρια στην κούρσα ήταν η Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος) με 9.47.82, αθλήτρια που ήδη έχει κλείσει θέση για Ουγγαρία.

Εξαιρετικός τελικός έγινε στη σφυροβολία Κορασίδων με την Σταυρούλα Κοσμίδου (Αίολος Μακεδονίας) να αναδεικνύεται νικήτρια με 67,45 μ και την Παναγιώτα Φριγγη (ΓΣ Κηφισιάς) να ακολουθήσει με 62,19 μέτρα. Η τριάδα έκλεισε με την Μαρία Τοπούζη (ΑΣ ΑΙΑΣ Κιλκίς), που σημείωσε 59,45 μέτρα.

Η 15χρονη Άννα Χατζηπουργανή (Αρχέλαος Κατερίνης) επιβεβαίωσε τις καλές εμφανίσεις στη σεζόν και με 61.80 αναδείχθηκε νικήτρια στα 400 μ. εμπ., τερματίζοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 62.00. Δεύτερη στην ίδια κούρσα ήταν η Γεωργία Παραστατίδου (ΓΑΣ Υγεία Ρόδου) με 62.39, που πριν μία εβδομάδα ήταν νικήτρια στις νεάνιδες και τρίτη η Βασιλική – Παρασκευή Μητσιούλη (Ζευς Τρικάλων) με 62.81 και νέο ρεκόρ.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων, τα όρια είχαν πιάσει οι Καμαρινός (110 μ. εμπ.), Ποργιοπούλου (3.000 μ. στιπλ), Παπαγιαννούλας (3.000 μ. στιπλ) και Σεφεριάδη (5.000 μ. βάδην).

Στη βαθμολογία ο ΣΑΚΑ κατέλαβε την πρώτη θέση τους Παίδες με 65 και ακολούθησαν ο ΑΓΣΙ με 64 και ο ΟΦΚΑ Σέρρες με τον Αμεινία Μεσογείων στην τρίτη θέση με 63 βαθμούς. Στις Κορασίδες νικήτρια ομάδα ήταν ο ΑΓΣΙ με 78, δεύτερος σύλλογος ήταν η Κηφισιά και την τρίτη θέση μοιράστηκαν ΣΑΚΑ και Αίολος Μακεδονίας με 69 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογίες

Pin It on Pinterest

Shares
Share This