Επιλογή Σελίδας

Όπως συνέβη μια εβδομάδα πριν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε μεν στον τελικό ενός τουρνουά Challenger στο Μαρόκο αλλά δεν κατέκτησε και τον τίτλο.

Η πορεία του σταμάτησε και στην Καζαμπλάνκα στον τελικό, όπως συνέβη πριν επτά μέρες και στο Mohammamedia. Ο Ισπανός Μαξίμ Ζανβιέρ ήταν αυτός που έβαλε δύσκολα αυτή τη φορά στον 18χρονο Έλληνα τενίστα. Μάχη έγινε ουσιαστικά μόνο στο πρώτο σετ.
Εκεί ο Ισπανός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, κράτησε το σερβίς του στις τρεις φορές που προηγήθηκε ο Τσιτσιπάς και έκανε το μπρέικ στο 7ο γκέιμ για να κατακτήσει το σετ με 6-4 και να προηγηθεί με 1-0.
Κάπου εκεί ο Έλληνας πρρωταθλητής λύγισε από την κούραση, καθώς αυτό ήταν το 15ο παιχνίδι του σε διάστημα 20 ημερών. Ετσι έχασε το δεύτερο σετ με 6-0 και ο Ισπανός, που ήταν μέχρι σήμερα Νο355 στον κόσμο αλλά σίγουρα θα σκαρφαλώσει πολλά σκαλοπάτια, πανηγυρίζει τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του.
Αυτός θα ήταν ο σημαντικότερος τίτλος και για τον Τσιτσιπά, αν τον κατακτούσε, αφού ήταν μόλις η δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό Challenger. Όμως με απολογισμό 13 νίκες και μόλις δύο ήττες στις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αναμένεται και αυτός να δει ακόμα μεγαλύτερη άνοδο από το Νο242 που είναι σήμερα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This