Επιλογή Σελίδας

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ψάχνει ο Θανάσης Παπατόλιος. Ο 24χρονος μέσος που αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Football League με τον ΟΦΗ, αγωνιζόμενος εννέα φορές στο πρωτάθλημα και άλλες δύο στο Κύπελλο Ελλάδος, αφήνει τους ασπρόμαυρους του Ηρακλείου μετά από παρουσία μίας χρονιάς και ήδη βρίσκεται σε επαφές με ομάδες εν όψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Ο Κατερινιώτης ποδοσφαιριστής, που μετά τη φετινή χρονιά μετράει συνολικά 122 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Football League και άλλες 10 στο Κύπελλο Ελλάδος, μίλησε στο katerinisport.gr.

Πως ήταν η εμπειρία στο Ηράκλειο; Τι περιμένεις από τον ΟΦΗ στη νέα σεζόν;

“Το να είσαι σε μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ είναι μεγάλη εμπειρία. Στο Ηράκλειο και στην ομάδα του ΟΦΗ νοιώθεις 100% ότι είσαι ποδοσφαιριστής. Σου παρέχεται ό,τι χρειάζεται, δε λείπει τίποτε. Είναι πραγματικά σα να είσαι σε μια από τις τέσσερις “μεγάλες” ομάδες της Ελλάδος.  Ήταν η πρώτη μου χρονιά που έζησα την εμπειρία του πρωταθλητισμού και στο τέλος τα καταφέραμε. Εύχομαι να το ζήσει κάθε ποδοσφαιριστής. Θεωρώ ότι ο ΟΦΗ θα αντεπεξέλθει στην Super League πολύ καλά. Δε νομίζω ότι θα υπάρχει θέμα παραμονής, η ομάδα θα στοχεύσει για ψηλότερα και θα τα καταφέρει”.

Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου;

“Μετά από έναν όμορφο χρόνο στο Ηράκλειο και στον ΟΦΗ, οι δρόμοι μας χώρισαν. Διατηρώ πολύ καλές σχέσεις με όλους, συμπαίκτες μου, προπονητικό τιμ και διοίκηση. Χαίρομαι που συνεισέφερα κι εγώ από την πλευρά μου στην υλοποίηση της ανόδου. Πλέον επιδίωξή μου είναι να βρεθώ σε μια ομάδα με επίσης πρωταγωνιστικούς στόχους όπου θα πάρω και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Το τοπίο ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει μιάς και ακούγονται πολλά για το νέο φορμάτ της κατηγορίας”..

Από μια ομάδα που μαχόταν για τη σωτηρία, τον Αχαρναϊκό, βρέθηκες σε ένα σύλλογο καταδικασμένο να πρωταγωνιστεί. Ποια μάχη είναι πιο δύσκολη για έναν παίκτη; Ο πρωταθλητισμός ή η κούρσα για την παραμονή;

“Πιο πολύ άγχος έχεις όταν πας για την άνοδο. Εκεί μπαίνει το “πρέπει”. Είτε εντός είτε εκτός έδρας κυνηγάς τη νίκη γιατί ίσως κάθε  γκέλα να αποβεί μοιραία. Και όταν παλεύεις για τη σωτηρία, βέβαια, υπάρχει δυσκολία, γιατί παίζεις με “την πλάτη στον τοίχο”. Κάθε  ομάδα έχει την ιστορία της κι όταν αυτή διακυβεύεται με ενδεχόμενο υποβιβασμό τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Σημαντικό είναι να  υπάρχουν στόχοι, είτε για άνοδο είτε για σωτηρία από το να είναι μια ομάδα αδιάφορη. Αυτό είναι το καλύτερο για τον ποδοσφαιριστή, τον κρατάει “ζεστό”, σε εγρήγορσή”.

Για τον Πιερικό, την ομάδα που σε ανέδειξε έχεις εικόνα; Τον είδες καθόλου τα χρόνια της Γ’ Εθνικής; Τι μαθαίνεις από φίλους και γνωστούς, παλιούς σου συμπαίκτες;

“Δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την ομάδα τα τελευταία χρόνια αλλά φυσικά με ενδιαφέρει ο Πιερικός, πάντα μαθαίνω τις εξελίξεις από φίλους και παλιούς συμπαίκτες μου. Είναι λυπηρό για τον Πιερικό να βρίσκεται σε αυτές τις κατηγορίες. Για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που της αξίζει θα πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να την οδηγήσουν. Δεν αρκεί μόνο η αγάπη και το μεράκι αλλά χρειάζεται και η ικανότητα για να επαναφέρουν την ομάδα εκεί που ήταν. Δεν είναι εύκολο εγχείρημα να διοικήσεις έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο και να τον φέρεις ψηλά. Το όνομα και ιστορία του Πιερικού είναι εγγύηση ότι αργά ή γρόγηρα θα βρει το δρόμο του”

Η γνώμη σου για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας; Ικανοποιημένος από το θέαμα; Ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει, ποιες είναι για σένα οι ευχάριστες εκπλήξεις και οι απογοητεύσεις, τι προβλέπεις για τον τελικό και ποια η είναι η άποψή σου για το VAR;

“Μου αρέσει το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχω ξεχωρίσει τη Βραζιλία, το Βέλγιο και την Κροατία. Περίμενα πολλά περισσότερα από την Αργεντινή. Θεωρώ ότι το Κύπελλο θα το πάρουν οι Βραζιλιάνοι που από την αρχή δείχνουν ως η πιο ολοκληρωμένη ομάδα, μαζί με τους Γάλλους. Όσον αφορά στο VAR, πιστεύω ότι έχει βοηθήσει. Έχουν ένα επιπλέον εργαλείο οι διαιτητές για να πάρουν τη σωστή απόφαση και έχουν μειωθεί τα παράπονα από τις ομάδες”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This