Επιλογή Σελίδας

Στη διαδικασία των πέναλτι πήρε την πρόκριση στη συνέχεια του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής η Πύδνα Κίτρους, αποκλείοντας με 10-9 τον Πιερικό, στο πιερικό ντέρμπι που διεξήχθη στο Α’ Δ.Α.Κ, ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της Κατερίνης. Τόσο η κανονική διάρκεια, όσο και η ημίωρη παράταση έληξαν 0-0, σε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Τους θεατές αποζημίωσε η…ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι καθώς χρειάστηκαν 26 εκτελέσεις για να αναδειχθεί νικήτρια η ομάδα του Κίτρους! Το παιχνίδι περιέγραψε ο Κυριάκος Καλπακίδης, για λογαριασμό της εκπομπής του Δημήτρη Πάππα “katerinisport on air” που μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή 16.00-19.00 στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2 FM.
Χαρακτηριστικό της…ταλαιπωρίας που “βίωσαν” οι θεατές της αναμέτρησης παρακολουθώντας τις προσπάθειες των παικτών είναι ότι η Πύδνα είχε μια σημαντική ευκαιρία στο 4′ σε φάση διαρκείας στα καρέ του Πιερικού με τον Δήμα να σημαδεύει το δοκάρι και στην επαναφορά τον Πιζάνι να κάνει διπλή σωτήρια επέμβαση, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα (ο διαιτητής είχε διακόψει για οφσάιντ) ενώ η δεύτερη και τελευταία αξιόλογη στιγμή για την ομάδα του Κίτρους ήλθε στο 120′ όταν το διαγώνιο σουτ του Μπαλή έφυγε λίγο δίπλα από την εστία του Πιερικού.
Στον αντίποδα, ο Πιερικός είχε ουσιαστικά μία μόνο καλή στιγμή, με τον Αχείμαστο να σουτάρει στο 104′ και τον Παπατολίκα να παραχωρεί κόρνερ.
Έτσι, η διαδικασία των πέναλτι ήλθε σαν…βάλσαμο για τα κουρασμένα μάτια των θεατών, οι οποίοι τουλάχιστο αποζημιώθηκαν σε μια σειρά εκτελέσεων με ανατροπές, που τελικά έφερε την Πύδνα στην επόμενη φάση και τον Πιερικό εκτός συνέχειας του θεσμού. Η “έμπνευση του Μιχάλη Ζιώγα να αντικαταστήσει τον Ιταλό Πιζάνι με τον Σοϊλεμέζογλου, μπορεί να απέδωσε μιας και ο νεαρός τερματοφύλακας απέκρουσε τρία πέναλτι, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει την πρόκριση στον Πιερικό. Μάλιστα, ο Σοϊλεμέζογλου ήταν ένας εκ των παικτών του Πιερικού που αστόχησαν (οι άλλοι ήταν οι Αχείμαστος, Μπαρούτας και ο Ριβελίνο που έχασε το τελευταίο πέναλτι). Για την Πύδνα τα χαμένα πέναλτι των Ν. Κυπαρίσση, Πέτρο και Γ. Κυπαρίσση δε στάθηκαν μοιραία.
 
Η σειρά των πέναλτι (πρώτη εκτέλεσε η Πύδνα):
Ν. Κυπαρίσσης, απέκρουσε ο Σοϊλεμέζογλου
Λαζόπουλος 1-0
Ραπτόπουλος 1-1
Λούγκος 2-1
Κωτσιόπουλος 2-2
Ριβελίνο 3-2
Δήμας 3-3
Αχείμαστος, απέκρουσε ο Παπατολίκας
Μπαλής 3-4
Παπαδόπουλος 4-4
Λαζαρίδης 4-5
Νταντίνης 5-5
Πέτρο, απέκρουσε ο Σοϊλεμέζογλου
Μπαρούτας άουτ
Κόλα 5-6
Αγησιλάου 6-6
Γ. Κυπαρίσσης, απέκρουσε ο Σοϊλεμέζογλου
Σοϊλεμέζογλου, απέκρουσε ο Παπατολίκας
Παπατολίκας 6-7
Καμαρά 7-7
Ν. Κυπαρίσσης 7-8
Λαζόπουλος 8-8
Ραπτόπουλος 8-9
Λούγκος 9-9
Κωτσιόπουλος 9-10
Ριβελίνο, απέκρουσε ο Παπατολίκας
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιερικός από το 82′ αγωνίστηκε με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Κραγιόπουλου με 2η κίτρινη κάρτα (είχε δεχθεί την 1η στο 78′).
 
Διετήτευσε ο Μαρόπουλος με βοηθούς τους Παπαδόπουλο και Μποζατζίδη (Μακεδονίας). Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν ακόμη οι Αχείμαστος (69′), Ριβελινο (90’+1) και Σοϊλεμέζογλου (118′) από πλευράς Πιερικού και οι Δήμας (44′), Στούμπος (78′), Λαζαρίδης (84′) και Ν. Κυπαρίσσης (104′) από πλευράς Πύδνας Κίτρους.
 
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πιερικός (Μιχάλης Ζιώγας): Πιζάνι (118′ Σοϊλεμέζογλου), Αχείμαστος, Μπαρούτας, Κραγιόπουλος, Αγησιλάου, Λούγκος, Ριβελίνο, Παπαδόπουλος, Παρδάλης (56′ Λαζόπουλος), Νταντίνης, Καραμανώλας Ε. (73′ Καμαρά).
Πύδνα Κίτρους (Απόστολος Στύλος): Παπατολίκας, Λαζαρίδης, Κόλα, Κωτσιόπουλος, Στούμπος, Μπαλής, Παυλίδης (85′ Ν. Κυπαρίσσης), Δήμας, Κατσιαμήτας (63′ Γ. Κυπαρίσσης), Ιορδανίδης (97′ Πέτρο), Ραπτόπουλος.
ρεπορτάζ: Κυριάκος Καλπακίδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος
 
 
 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This