Επιλογή Σελίδας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να “γυρίσει” στο 5ο σετ ένα ματς που έμοιαζε να έχει φύγει από τα χέρια του, για να πάρει μια τεράστια πρόκριση εις βάρος του Jared Donaldson στο Wimbledon και να μπει για πρώτη φορά στην καριέρα του στους “32” ενός Grand Slam τουρνουά. Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο Thomas Fabbiano.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απώλεσε ένα προβάδισμα με 2-0 σετ, έμεινε πίσω με break στο αποφασιστικό 5ο σετ, στο τέλος όμως πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση για τον 3ο γύρο του Wimbledon, κερδίζοντας τον Jared Donaldson με 6-3, 6-2, 3-6, 4-6, 6-3.

Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας, Νο. 31 στο ταμπλό και Νο. 35 στην παγκόσμια κατάταξη, τελείωσε το ματς με 18 άσους και φάνηκε να ελέγχει απολύτως τον ρυθμό στο πρώτο μισό του παιχνιδιού. Πλήρωσε όμως τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του – αξιοποίησε μόνο 5 από τα 21 break points που είχε συνολικά – και μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες.

Αρχικά χρειάστηκε να βγει στο court για 2η συνεχόμενη μέρα, καθώς παρόλο που πήρε σχετικά εύκολα τα πρώτα δυο σετ, έχασε το 3ο και μετά έχασε και 5 ευκαιρίες για να προηγηθεί με break στο 4ο, με αποτέλεσμα ο Donaldson να κάνει το break και να προηγηθεί με 4-3, τη στιγμή που ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι εξαιτίας της βροχής.

Οι δυο παίκτες επέστρεψαν στο court σήμερα και ο Στέφανος μπορεί να είχε break point για το 5-5, ο Donaldson όμως κράτησε το σερβίς του και τελικά διαμόρφωσε το 6-4, στο 2ο set point του.

Το ματς οδηγήθηκε σε 5ο σετ και εκεί λίγο έλειψε ο Αμερικανός να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Αυτό που κατάφερε σίγουρα ήταν να πάρει τον έλεγχο στα χέρια του, καθώς αξιοποίησε τη μοναδική του ευκαιρία για break σε όλο το σετ και προηγήθηκε με 1-0.

Στο επόμενο game έσβησε 3 break point του Στέφανου για το 2-0 και έφτασε μέχρι και 3 κρατήματα σερβίς μακριά από την πρόκριση, όταν σέρβιρε επιτυχώς για το 3-1. Τελικά το break back ήρθε για τον Στέφανο στο 6ο game, όταν προηγήθηκε με 0-40 και μπορεί να χρειάστηκε την τελευταία ευκαιρία του και ένα double fault του Donaldson, αλλά ισοφάρισε σε 3-3 και πήρε ξανά την κατάσταση στα χέρια του.

Έχοντας και πάλι καλή ψυχολογία και το momentum με το μέρος του, ο νεαρός Έλληνας αθλητής σέρβιρε για το 4-3 και έκανε νέο break, φέρνοντας πια το παιχνίδι στα μέτρα του. Στο 9ο game επέστρεψε από το 15-30, πήρε 3 συνεχόμενους πόντους για το 6-3 και έκλεισε την αναμέτρηση με 5 διαδοχικά κερδισμένα games.

Μετά από 3 ώρες και 24 λεπτά μάχης, ο Στέφανος εξασφάλισε την πρόκρισή του στον 3ο γύρο του Wimbledon. Θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στον 3ο γύρο μιας Grand Slam διοργάνωσης και αναμένεται να βελτιώσει το career high του, πλησιάζοντας στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης. Μπορεί να ανεβεί έως και το Νο. 31, ακόμα και αν δεν πετύχει άλλη νίκη στο All England Club αυτή την εβδομάδα.

Στον 3ο γύρο του παλαιότερου τουρνουά τένις στον κόσμο, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Thomas Fabbiano, που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Stan Wawrinka δεν βρίσκεται ακόμα στα καλύτερά του και κέρδισε τον Ελβετό με 7-6 (7), 6-3, 7-6 (6). Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η 5η νίκη για τον Ιταλό στο τουρνουά, καθώς είχε ξεκινήσει την πορεία του από τα προκριματικά.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This