Επιλογή Σελίδας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς “εξουδετέρωσε” τον Thomas Fabbiano με 3-0 σετ και πήρε μια σπουδαία πρόκριση για τον 4ο γύρο του Wimbledon! Ο 19χρονος “Στεφ” έγραψε ιστορία, καθώς θα γίνει ο πρώτος Έλληνας τενίστας που θα παίξει στους “16” του Wimbledon, μετά από 54 χρόνια.

Ένας καταπληκτικός Στέφανος Τσιτσιπάς, εκμεταλλεύτηκε τις πολλές αδυναμίες του Thomas Fabbiano και πήρε μια άνετη νίκη απέναντι στον Ιταλό, με 6-2, 6-1, 6-4.

Μ’ αυτή την σπουδαία επικράτηση, ο 19χρονος Έλληνας τενίστας “σφράγισε” και μια ιστορική πρόκριση, αφού θα είναι ο πρώτος από τη χώρα μας που θα βρεθεί στους “16” στο ανδρικό ταμπλό του Wimbledon, από το μακρινό 1964, όταν το είχε καταφέρει ο Νικόλας Καλογερόπουλος.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Νο. 31 στο ταμπλό και Νο. 35 στην παγκόσμια κατάταξη, τελείωσε τον αγώνα με 11 άσους και αξιοποίησε τα 8 από τα 12 break points που δημιούργησε, για να πετύχει την πιο εύκολη νίκη του στο τουρνουά, μέσα σε 91 λεπτά.

Ήταν η πρώτη straight sets νίκη για τον Στέφανο στο Wimbledon, αφού είχε χρειαστεί 4 σετ για να αποκλείσει τον Gregoire Barrere, ενώ χθες κέρδισε τον Jared Donaldson με 3-2 σετ, παρόλο που είχε βρεθεί πίσω με 1-3 στο 5ο σετ.

Σήμερα ήταν ένας πολύ διαφορετικός αγώνας, με τον Τσιτσιπά να κυριαρχεί απολύτως στο court. Υπέστη ένα break στο 1ο game της αναμέτρησης και αμέσως επέβαλλε τον δικό του ρυθμό, κερδίζοντας τα 4 επόμενα games (4-1). Στο 8ο game έκανε άλλο ένα break και έκλεισε το 1ο σετ στο 6-2.

Στο 2ο σετ ήταν ακόμα πιο σαρωτικός και προηγήθηκε με 2-0, για να πάρει τα 4 τελευταία games του σετ και να το κατακτήσει με 6-1.

Στο 3ο σετ ο Fabbiano το πάλεψε περισσότερο, ήταν μπροστά έως και το 3-2, αλλά ο Στέφανος έκανε άλλο ένα break για να περάσει μπροστά με 4-3. Έσβησε ένα break point o πρωταθλητής μας στο 8ο game, για να σερβίρει για το 5-3. Στο 10ο game “κλείδωσε” την μεγάλη νίκη του, σερβίροντας για το 6-4 σε 1 ώρα και 31 λεπτά συνολικού αγώνα.

Περίπου ένα μήνα πριν τα 20ά του γενέθλια, ο Στέφανος θα γίνει ο πρώτος Έλληνας τενίστας στην ιστορία της open era, που θα παίξει στη φάση των “16” ενός Grand Slam.

Θα περιμένει την αναμέτρηση του John Isner με τον Radu Albot, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει εκεί. Ο αγώνας για τον 4ο γύρο θα γίνει την Δευτέρα (9 Ιουλίου).

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This