Επιλογή Σελίδας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από τον John Isner με 3-0 σετ και ολοκλήρωσε στη φάση των “16” το υπέροχο ταξίδι του στο Wimbledon. Ο 19χρονος “Στεφ”, έγινε ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία της open era που αγωνίστηκε στην τελική “16άδα” ενός Grand Slam τουρνουά και θα βρεθεί κοντά στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης την επόμενη εβδομάδα.

O Στέφανος κοίταξε στα μάτια για 3 γεμάτα σετ τον Isner, δεν είχε όμως το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν για να αντιμετωπίσει το τρομερό σερβίς του Αμερικανού “γίγαντα” και “λύγισε” με 6-4, 7-6 (8), 7-6 (4), για να αποχαιρετήσει το Wimbledon στον 4ο γύρο.

Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας για τον νεαρό Έλληνα τενίστα, που έκανε ένα κακό game από τη γραμμή του σερβίς στο 1ο σετ, στο οποίο είχε και δυο διπλά λάθη, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 5-4.

Αυτό ήταν και το μοναδικό break που υπέστη σε ολόκληρο το ματς ο Στέφανος, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να μην μπορέσει να μείνει για περισσότερα από 3 σετ στο court. O Isner έδειχνε ανίκητος από τη γραμμή του σερβίς και βοηθήθηκε αρκετά από την εμπειρία του, για να κερδίσει τα δυο επόμενα σετ στα tie-break και να “κλειδώσει” την πρόκριση σε 2 ώρες και 5 λεπτά.

Στο πρώτο tie-break o Έλληνας πρωταθλητής απώλεσε ένα προβάδισμα με 3-1 και τελικά ο Isner το κατέκτησε με 10-8, αφού έσβησε και ένα set point του Στέφανου. Στο άλλο tie-break, o 33χρονος Αμερικανός ήταν και πάλι καλύτερος, για να το κατακτήσει με 7-4 και να “σφραγίσει” την πρόκριση.

Ο Isner τελείωσε τον αγώνα με 22 άσους, 54 winners και 20 αβίαστα λάθη. Απειλήθηκε με break point μόνο μια φορά στο τέλος του 3ου σετ και κατάφερε να το σβήσει για να το κατακτήσει στο tie-break. Ο Στέφανος από την πλευρά του είχε 18 άσους, 40 winners και μόνο 11 αβίαστα λάθη.

Ήταν μια εξαιρετική παρουσία από τον Στέφανο, που έγινε ο πρώτος τενίστας που συμμετείχε στον 4ο γύρο μιας Grand Slam διοργάνωσης από το 1964, όταν το είχε κάνει και τότε στο Wimbledon o Νικόλας Καλογερόπουλος.

Την επόμενη Δευτέρα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στην ιστορία της open era, μπορεί να βρεθεί μέχρι και το Νο. 32 της παγκόσμιας κατάταξης. Σε κάθε περίπτωση θα είναι αρκετά κοντά στο Top 30, που είναι ο μεγάλος του στόχος έως το τέλος της φετινής χρονιάς.

Ο Isner, No. 10 στην παγκόσμια κατάταξη, προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του σε έναν προημιτελικό Grand Slam, μετά το US Open του 2011. Στο Wimbledon θα είναι ο πρώτος του προημιτελικός και θα αντιμετωπίσει τον Milos Raonic, που λίγο πριν είχε κερδίσει τον Mackenzie McDonald με 6-3, 6-4, 6-7 (5), 6-2, σε έναν αγώνα που έβγαλε 37 άσους.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This