Επιλογή Σελίδας

Του Γιώργου Καραμάνου

Τα 100 εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που οδεύει προς τα 34, είναι ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό. Από αυτή την άποψη η Ρεάλ είναι κερδισμένη. Μόνο που για τον Κριστιάνο δεν μπορεί να ισχύει αυτή η άποψη. Επειδή πολύ απλά οι legends δεν έχουν τιμή. Και από αυτή την άποψη η Ρεάλ είναι η μεγάλη χαμένη.

Κανείς δεν μπορεί να βρει τις μαθηματικές πράξεις που απαιτούνται, ώστε να γεμίσει το κενό των 50 γκολ ανά σεζόν. Σε αυτά τα εννέα χρόνια η Βασίλισσα έμαθε να είναι Κριστιανοκεντρική. Να βασίζεται αποκλειστικά σε εκείνον, όπως συμβαίνει με τους μοναδικούς, αυτούς τους ελάχιστους σούπερ σταρ, που μοιάζουν να μην έχουν αντικαταστάτη.

Είναι λες και στην ομάδα δεν υπήρχε ζωή πριν από εκείνον και φαντάζει τρομερά δύσκολο να κατανοήσεις το πώς θα είναι η ζωή μετά τη φυγή του. Οταν όμως ένας τέτοιος θρύλος θέλει να αποχωρήσει, πραγματικά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να τον κρατήσεις. Δεν θα έχεις να κερδίσεις τίποτα, εάν δεν βρίσκεται στο 100% της επιθυμίας και της διάθεσής του.

Για τους Μαδριλένους η κατάσταση είχε φτάσει στο όριο μαζί του. Και για εκείνον αντίστοιχα το είχε ξεπεράσει καιρό τώρα. Αυτό το νοητό όριο του… γουστάρω να παίζω για εσάς. Το φοβερό στην όλη υπόθεση είναι ότι δεν διαμαρτυρήθηκαν οι οπαδοί. Κανείς δεν φώναξε, στα social media δεν έγινε φασαρία για να μείνει. Ακόμα και στα γκάλοπ που έστηναν οι ιστοσελίδες στην Ισπανία, ποτέ δεν νίκησε η εκδοχή του να τον κρατήσουν. Και ας ήταν ο ήρωάς τους με τα 4/5 τελευταία Champions League. Και αυτό λέει πολλά από μόνο του.

Ο λόγος είναι απλός και ίσως ο σημαντικότερος που οδήγησε από καιρό στο ξενέρωμά του. Οτι δεν αγαπήθηκε ποτέ όπως θα ήθελε, όπως αισθανόταν δικαιωματικά ότι του άξιζε. Το πρόβλημα με τους Μαδριλένους είναι ότι λάτρεψαν τα γκολ του Ρονάλντο, αλλά δεν λάτρεψαν ποτέ τον Κριστιάνο. Δεν τον έκαναν δικό τους και το ίδιο ισχύει και για τον Φλορεντίνο Πέρεθ, με τον οποίο η σχέση είχε ραγίσει τουλάχιστον εδώ και τρία χρόνια.

Η Ρεάλ χάνει με αυτή την απουσία. Το μέλλον δείχνει αβέβαιο και λογικά έφτασε η ώρα έπειτα από καιρό, ώστε να επιστρέψουν οι galactico μεταγραφές. Οπως και να έχει λοιπόν οι Μερένγκες θα βρουν το δρόμο τους. Στο σύλλογο κυριαρχεί άλλωστε η φιλοσοφία ότι κανείς δεν είναι μεγαλύτερος από το ίδιο το club και αυτό ισχύει και για τον CR7.

Μόνο που το ίδιο ακριβώς σκέφτονταν και στην εποχή του Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Οταν όμως έφυγε η Σαϊτα έχοντας κατακτήσει πέντε Πρωταθλητριών, η Ρεάλ στα επόμενα 34 χρόνια κατέκτησε μόνο ένα!

* Η Γιουβέντους είναι ήδη κερδισμένη, από κάθε άποψη. Ισως πάντως να είναι όλες οι πλευρές κερδισμένες, με τη Ρεάλ να κινδυνεύει να γίνει η μοναδική χαμένη. Ειδικά εάν του βγει τρελά η τετραετία στο Τορίνο!

Follow me: @jorgekaraman

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This