Επιλογή Σελίδας

Ο κορυφαίος παίκτης των τελευταίων ετών και ίσως ο μεγαλύτερος σκόρερ που έχει δει ποτέ το άθλημα υπέγραψε συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια με την Γιουβέντους. Οι Bianconeri έδωσαν περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ για τον CR7 και έσπασαν το δικό τους ρεκόρ μεταγραφής αλλά και ολόκληρης της Serie A, η οποία στο top-30 των ακριβότερων αποκτημάτων ever, θα εμφανιστεί μόλις για 2η φορά. Παίρνοντας την ασίστ από την Vecchia Signora που ανακοίνωσε τον Πορτογάλο σταρ, το FourFourTwo του Gazzetta θυμάται τους υπερπαίκτες των Ιταλικών club που κόστισαν τα περισσότερα χρήματα. Forza.

Η Serie A υποδέχεται τον Ρονάλντο και πριν 21 χρόνια το είχε κάνει ξανά για έναν παίκτη που ήταν κανονικό Φαινόμενο. Το 1997 η Ιντερ προκάλεσε πανικό στο Μιλάνο και σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη καθώς έδωσε 25 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα για να πάρει τον Ρονάλντο Ναζάριο, ο οποίος έγινε τότε η πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών. Οι Nerazzurri ξεπέρασαν το ποσό μερικά χρόνια αργότερα δίνοντας εντός Ιταλίας 43 εκατ. ευρώ για τον bomber της Λάτσιο, Κριστιάν Βιέρι, ο οποίος ήταν συμπαίκτης με το Φαινόμενο.

Οσον αφορά την Γιουβέντους, το όνομά της ήταν ψηλά στη λίστα και πριν κάνει το «μπαμ» με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η πιο ακριβή μεταγραφή μέχρι σήμερα ήταν εκείνη του Γκονσάλο Ιγουαΐν για τον οποίο το καλοκαίρι του 2016 πλήρωσε τη ρήτρα των 90 εκατ. ευρώ στην Νάπολι και ακριβώς από κάτω είναι ο τερματοφύλακας – μύθος, Τζίτζι Μπουφόν, ο οποίος κόστισε 52 εκατ. το 2001 για να αφήσει την Πάρμα σε ένα deal που δεν έχει σπάσει μέχρι σήμερα για keeper.

Ενα κλικ κάτω είναι ένας ακόμα παίκτης που έβγαλε και με το παραπάνω τα λεφτά του στο Τορίνο, όπου αφίχθη και αυτός από Ιταλική ομάδα το ίδιο έτος. Μιλάμε για τον σημερινό παράγοντας της Μεγάλης Κυρίας, Πάβελ Νέντβεντ, ο οποίος αποχώρησε από την Λάτσιο βάζοντας στα ταμεία της 41 εκατ. ευρώ. Μαζί με τον Μπουφόν και τον Τσέχο μεσοεπιθετικό, η Μεγάλη Κυρία απέκτησε το 2001 και έναν αμυντικό που έπαιζε στην Serie A και έκλεισε έτσι τις κινήσεις μετά την αποχώρηση του Ζιντάν για την Ρεάλ. Αυτός ήταν ο Λιλιάν Τουράμ, ο οποίος κόστισε 42 εκατ. ευρώ για να αποκτηθεί από την Πάρμα.

Και πάμε στην κατηγορία ‘Λάτσιο’ η οποία επί εποχής Σέρτζιο Κρανιότι αγόραζε όποιον ήθελε και δεν είχε κανένα πρόβλημα με το ρευστό. Η πιο φτηνή από τις ακριβές μεταγραφές ήταν εκείνη του Αργεντινού μέσου, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, για τον οποίο το club της πρωτεύουσας έδωσε 43 εκατ. ευρώ στην Πάρμα το 1999. Δύο χρόνια αργότερα, το ποσό αυτό ξεπεράστηκε κατά 5 εκατ. καθώς ο παικταράς της φιναλίστ του Champions League, Βαλένθια, Γκαΐθκα Μεντιέτα, αποκτήθηκε αντί 48 εκατ. ευρώ. Ενδιάμεσα από τους δύο, αφίχθη στο Olimpico ένας ακόμα υπερπαίκτης από την Πάρμα, ο οποίος άφησε το στίγμα του στην Serie A. Ο Ερνάν Κρέσπο, κόστισε 56 εκατ. ευρώ το 2000.

Και κλείνουμε με κάποια μεγάλα deal της Μίλαν, της οποίας οι τιφόζι θα διαβάζουν αυτές τις γραμμές και μία στεναχώρια δεν γίνεται να μην τη νιώθουν. Το ρεκόρ της Μίλαν ήταν τα 41 εκατ. ευρώ που έδωσε το 2001 στην Φιορεντίνα για να πάρει τον Πορτογάλο playmaker, Μανουέλ Ρουί Κόστα, το οποίο ‘χοντρικά’ ισοφάρισε πριν ένα καλοκαίρι με τη μεταγραφή του Λεονάρντο Μπονούτσι από την Γιουβέντους αντί 42 εκατ. ευρώ. Για την ιστορία, επόμενες πιο ακριβές μεταγραφές για τους Rossoneri, είναι του Πίπο Ιντζάγκι, που το 2001 κόστισε 37 εκατ. για να αποκτηθεί από την Γιουβέντους και του Αλεσάντρο Νέστα για τον οποίο δόθηκαν 31 στην Λάτσιο.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This