Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Κεφαλογιάννη

Συγγνώμη, έχει ξενερώσει κάποιος άλλος με τον Βέρνμπλουμ ή μόνο εγώ; Δηλαδή, εντάξει, ο Σουηδός πιθανόν να είναι ο παιχταράς που θα αλλάξει επίπεδο τον ΠΑΟΚ και άρα αξίζει την αναμονή, ειδικά εφόσον αυτόν έχει ως πρώτη (και μόνη;) επιλογή ο Λουτσέσκου.

Από εκεί και πέρα όμως, στα δικά μου μάτια μοιάζει πλέον απολύτως προφανές ότι το παλικάρι είτε δεν έχει όρεξη να συμμετάσχει σε προετοιμασία, είτε δεν έχει όρεξη να έρθει στον ΠΑΟΚ, είτε και τα δυο μαζί! Ειδάλλως, με πρόταση έξι εκατομμυρίων ευρώ στα χέρια του για τρία χρόνια και ενώ, σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ δεν έχει κάτι καλύτερο στο τραπέζι, για ποιο λόγο δεν απαντά; Ό,τι κι αν ισχύει, πάντως, δεν το λες και καλό οιωνό για το μέλλον.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το καλοκαίρι καλά: Με δεδομένη τη διατήρηση του περυσινού αγωνιστικού κορμού της ομάδας, χρειαζόταν μια – δύο ποιοτικές προσθήκες για να τον ανεβάσουν επίπεδο. Και πολύ νωρίς «κλείδωσε» στους βασικούς του στόχους: Βέρνμπλουμ για το κέντρο, Πούκι για την επίθεση. Έγιναν επαφές και με τους δύο, κάποια στιγμή γράφτηκε ότι ήταν κοντά, πλην όμως ο δεύτερος επέλεξε Αγγλία και ο πρώτος διακοπές. Εντωμεταξύ ο ΠΑΟΚ έχασε, σε σχέση με πέρυσι, τον χρήσιμο Τζάλμα Κάμπος, τον ποιοτικό Ρόμπερτ Μακ και τον Κουλούρη που έδινε ανάσες στον Πρίγιοβιτς. Έφερε πίσω, αλλά δεν κράτησε τον Γιαννούλη με αποτέλεσμα να μην έχει άλλο αριστερό μπακ, πλην του Βιεϊρίνια. Και απέκτησε Χατσερίδη, Ζαμπά, εκ των οποίων μόνο ο δεύτερος δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει άμεσα, αν και δεν λογίζεται βασικός. Ακόμα κι αν βάλουμε τις επιστροφές των δανεικών στην ζυγαριά και πάλι ο «Δικέφαλος», στα παιχνίδια με την Βασιλεία θα παρουσιαστεί αποδυναμωμένος σε σύγκριση με την ομάδα που τελείωσε τη χρονιά.

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τους Ελβετούς βεβαίως. Οπότε οι Θεσσαλονικείς διατηρούν τις πιθανότητες τους για πρόκριση σε καλά επίπεδα (φαβορί παραμένει η Βασιλεία).

Ας μην ξεκινήσουμε την γκρίνια από τώρα λοιπόν. Ο ΠΑΟΚ έχει σοβαρή και δεμένη ομάδα και θα παίξει την αντίπαλο του στα ίσια. Άλλωστε, οι σοβαροί σύλλογοι δεν κάνουν μεταγραφές για ένα ή δυο παιχνίδια. Απλώς, δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι πώς όταν αυτά τα παιχνίδια έχουν την προοπτική να αλλάξουν επίπεδο στο κλαμπ, ε, διάολε, οι διοικούντες θα έπρεπε να στηρίξουν λίγο περισσότερο τον προπονητή τους, σωστά;

Και επίσης, δεν ξέρω αν σας το είπα, αλλά έχω ξενερώσει με τον Βέρνμπλουμ…

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This