Επιλογή Σελίδας

«Ήταν δύσκολο να πείσω τον Χέντο να πάει διακοπές. Το ήξερα από πριν ότι θα συμβεί όλο αυτό. Στο τηλέφωνο του είπα ότι είναι τρελός. Χρειάζεται διακοπές και αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει μαζί μας στις 5 Αυγούστου», τόνισε ο Γίργκεν Κλοπ για τον αρχηγό της ομάδας του. Ο Τζόρνταν Χέντερσον άφησε στην άκρη την κόπωση του Μουντιάλ και ζητούσε επίμονα να τεθεί στα πλάνα των Κόκκινων! Είναι… βιονικός ο αρχηγός! 

Κατά μήκος του διαδρόμου που οδηγεί στο γραφείο του Κλοπ στο Melwood, υπάρχουν εικόνες θρύλων! Τζέραρντ, Χιουζ, Χάνσεν, Σούνες, Τόμσον και… Χέντερσον. Ο τελευταίος ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές με τους Κόκκινους και συνεχίζει… Οι επικριτές του συχνά αναρωτιούνται πως έφτασε σε αυτό τον αριθμό, ενώ παρά το γεγονός πως βοήθησε την Λίβερπουλ να φτάσει στον 8ο ευρωπαϊκό της τελικό, ένα ποσοστό των οπαδών τον θεωρούν ως ελάφρια απομίμηση των προηγούμενων… «Εχει κάτι στο παιχνίδι του που ορισμένοι οπαδοί δεν βλέπουν. Είναι μαχητής όσο λίγοι, βγάζει πάθος και προσφέρει εμπιστοσύνη» τόνισε ο Ρόνι Γουίλαν. 

Η εποχή του Τζέραρντ δημιούργησε συγκεκριμένα στάνταρ για έναν αρχηγό. Πέρα από τη σύνδεση με τους οπαδούς, είχε και ηγετικά χαρακτηριστικά στο γήπεδο. Τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά με τον Χέντερσον. Στα χειρότερά του, όταν είχε βρεθεί μία ανάσα από το να παραχωρηθεί δανεικός στη Φούλαμ, κατάφερε να σώσει την καριέρα του, καθώς προσαρμόστηκε στα δυνατά σημεία εκείνου του ρόστερ της Λίβερπουλ.

Τη στιγμή που ο Τζέραρντ ήταν φυσικός ηγέτης, ο Χέντερσον είναι παράδειγμα κάποιου που τα έχει πάει περίφημα με σκληρή δουλειά, αποδεχόμενος τους περιορισμούς στο ταλέντο του. Κάποιες φορές μοιάζει αντί να καθορίζει το δικό του στυλ ως αρχηγός μα προσπαθεί να μυηθεί τον τρόπο του Τζέραρντ. Στην ουσία, φαίνεται ότι ανά περιόδους αυτό ήταν και το μεγαλύτερο εμπόδιο στην καριέρα του. Αυτό αναπόφευκτα δημιούργησε και στον κόσμο την ίδια αίσθηση. Όλοι κοιτούσαν τι θα έκανε ο Τζέραντ και όχι τι θα κάνει ο Χέντερσον. Κάποτε ο Ρότζερς τον είχε περιγράψει ως «ψυχολογική πυξίδα» της Λίβερπουλ, αν και πριν την απόκτηση του ζητούσε στη θέση του τον Ντέμπσεϊ. 


Λίγο μετά την άφιξη του Κλοπ στο Λίβερπουλ τον Οκτώβριο του 2015, ο Χέντερσον συναντήθηκε με τον νέο τεχνικό του. Γνώριζε ότι ο Γερμανός θα είχε τις δικές του απόψεις για τον αρχηγό και ήταν διατεθειμένος να αποδεχθεί οποιαδήποτε απόφαση. Ο Κλοπ είχε μάθει για τον χαρακτήρα του, το σθένος του και την τρομερή βελτίωσή του. Μέχρι σήμερα, ο Αγγλος διεθνής αποτελεί μια μεγάλη προσωπικότητα για τον σύλλογο. Δεν αποφεύγει τις μάχες, κάνει τα… άχαρα καθήκοντά του με εξαιρετικό τρόπο και δικαιώνει όσους τον πίστεψαν. 

O Χέντερσον είναι ο κύριος λόγος για το γεγονός πως τα αποδυτήρια της ομάδας είναι τόσο ήρεμα. Κατάφερε να κολλήσει την ομάδα, διασφαλίζοντας πως δεν θα υπάρξουν ρωγμές. Ο Φαν Ντάικ και ο Τσάμπερλεϊν τον ευχαρίστησαν δημόσια, τονίζοντας πως είναι ο κύριος λόγος για την άμεση προσαρμογή τους. Ο ίδιος απλά συνεχίζει στα χνάρια των Τζέραρντ, Κάραγκερ. Ηταν αυτοί που τον έκαναν αμέσως μέλος της κόκκινης παρέας τους. 

Στάθηκε τυχερός που διδάχθηκε από τον Γερμανό για το πως πρέπει να είναι το σύγχρονο χαφ! Είναι δυναμικός, ικανός να συνεισφέρει σε μια επίθεση παρέχοντας ταυτόχρονα κάλυψη στην άμυνα. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάλυψε 45,1 χιλιόμετρα σε 385 λεπτά στο γήπεδο. Τρέχει παντού και κάνει αυτά που δεν βλέπουμε…

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This