Επιλογή Σελίδας

Με δύο μετάλλια και μία τέταρτη θέση για τα ελληνικά χρώματά στους αγώνες ανοικτής θάλασσας, έπεσε η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης της Σερβίας.

Συγκεκριμένα, στα 6000 μέτρα επιφάνεια ανδρών ο Μάριος Αρμουτσής τερμάτισε στη 2η θέση και κατάφερε να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο με επίδοση 56:55.95, ενώ ο Χρήστος Δαμολής ήταν 7ος με χρόνο 1:00:29.56.

Στο ίδιο αγώνισμα στις γυναίκες η Αναστασία Πολίτου ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου, σημειώνοντας χρόνο 59:15.06. Στην 12η θεση βρεθηκε η Δέσποινα Μακρία με επίδοση 1:04:59.26.

Στο αγώνισμα των 4×2000 η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τους Χρήστο Δαμολή, Αναστασία Πολίτου, Δέσποινα Μακριά και Σταύρο Κουρλάκη, βρέθηκε στην 4η θέση, με επίδοση 01:15:30.40.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο Μάριος Αρμουτσής δήλωσε: «Είμαι πολύ υπερήφανος που στην πρώτη μου χρόνια κλήθηκα στην Εθνική ομάδα ανδρών μεγάλων αποστάσεων και κατάφερα να κατακτήσω τη 2η θέση στα 6000 μέτρα ανοικτής θάλασσας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, τους προπονητές μου Βίκη Τσίκλη και Παύλο Μπάμπκα, αλλά και το σωματείο μου, τον Κολυμβητικό Όμιλο Καλαμαριάς. Δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια ήταν και οι γονείς μου και αισθάνομαι ευγνώμων απέναντι τους. Εύχομαι η επόμενη χρονιά να είναι ακόμα πιο επιτυχημένη».

Από την πλευρά της, η Αναστασία Πολίτου ανέφερε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κατάφερα να κατακτήσω την 3η θέση στο ατομικό μου αγώνισμα στην πρώτη μου συμμετοχή με την Εθνική Γυναικών. Ευελπιστώ για την επόμενη χρονιά να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, Βίκη Τσίκλη και Παύλο Μπάπκα, τον σύλλογο μου, Κολυμβητικό Όμιλο Καλαμαριάς, και φυσικά την οικογένειά μου που με στήριξε στην προσπάθεια αυτή. Ένα μέγαλο ευχαριστώ και στην Ομοσπονδία που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει σε όλες μας τις ανάγκες».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This