Επιλογή Σελίδας

Πολύ μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του 33ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης πήρε πριν λίγη ώρα η Εθνική μας Γυναικών, νικώντας τη Ρωσία στα πέναλτι με 11-10 και ενώ η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλη (6-6).

Έτσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα περιμένει τώρα τον νικητή του παιχνιδιού ανάμεσα σε Γαλλία και Ισπανία προκειμένου να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στα ημιτελικά. Η Ρωσία προηγήθηκε με 1-0 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά η Ελλάδα αρχικά έκανε την ανατροπή (2-1) και στη συνέχεια διεύρυνε το σκορ στο 4-1.

Οι Ρωσίδες αντέδρασαν στη συνέχεια και κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι σε 5-4, αλλά η ομάδα του Γιώργου Μορφέση βρήκε ξανά τη δύναμη να ισοφαρίσει και προηγήθηκε εκ νέου με δύο γκολ της Νικόλ Ελευθεριάδου, πριν ισοφαρίσει η Γκορμπούνοβα σε 6-6, στα 27” πριν τη λήξη.

Στη διαδικασία των πέναλτι, και οι πέντε Ελληνίδες παίκτριες ήταν εύστοχες (Ελευθερία Πλευρίτου, Χριστίνα Τσουκαλά, Άλκηστη Αβραμίδου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Ελένη Ξενάκη), ενώ αντίθετα η Σερζάντοβα αστόχησε για τη Ρωσία, με την Εθνική μας ομάδα να παίρνει έτσι μια τεράστια πρόκριση στους “4” της διοργάνωσης.

Οκτάλεπτα: 0-1, 2-0, 2-2, 2-3 – 5-4 στα πέναλτι

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χρ., Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 3, Πλευρίτου Μαργ., Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Πάτρα, Πρωτοπαπά, Πλευρίτου Ελ. 2, Ξενάκη, Σταματοπούλου.

Ρωσία (Αλεξάντερ Γκαϊντούκοφ): Βερχογκλιάντοβα, Βαχίτοβα, Προκοφίεβα 3, Καρίμοβα, Μπορίσοβα, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα, Χούρζινα, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα, Καρνάουχ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This