Επιλογή Σελίδας

Την πρώτη της νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball πήρε η Εθνική Γυναικών με 2-1 (18-16, 10-12, 6-4) επί της Αυστραλίας.

Φωτογραφία του χρήστη Hellenic Handball Federation - ΟΧΕ.

Στο Καζάν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσει την πρόκριση της στη Β’ φάση όπου θα αγωνιστούν οι 12 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Φωτογραφία του χρήστη Hellenic Handball Federation - ΟΧΕ.

Η Ελλάδα σε ένα σετ με μεγάλο σασπένς πήρε τη νίκη με 18-16 στην διαδικασία του «χρυσού γκολ» με τέρμα της Σκάρα και ενώ οι Αυστραλέζες είχαν χάσει δύο ευκαιρίες να κάνουν το 1-0.

Φωτογραφία του χρήστη Hellenic Handball Federation - ΟΧΕ.

Στο δεύτερο σετ η Εθνική παρότι είχε το προβάδισμα, ακόμα και με 8-4, τελικά έχασε με 12-10 και το ματς οδηγήθηκε στα σουτ- άουτ εκεί όπου η τερματοφύλακας Μάγδα Κεπεσίδου ήταν κομβική με τρεις αποκρούσεις πέναλτι και την Ελλάδα να κερδίζει με 6-4.

Φωτογραφία του χρήστη Hellenic Handball Federation - ΟΧΕ.

Αύριο στις 10:20 η Ελλάδα θα παίξει με την Παραγουάη σε ένα ματς που θα κρίνει την 2η θέση του ομίλου, αλλά και το ποια ομάδα από τις δύο θα μεταφέρει στην επόμενη φάση δύο υπερπολύτιμους πόντους, οι οποίοι και δίνουν σοβαρό πλεονέκτημα για την πρόκριση στην 8άδα.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί σε live streaming στον σύνδεσμο https://handballrussia2018.com/live/

Ελλάδα – Αυστραλία 2-1 (18-16, 10-12, 6-4)

Διαιτητές: Ολιβέιρα – Καρβάλιο (Βραζιλία).

Αποβολές: 1-2.

Ελλάδα (Καραντώνη/Δημητρίου): Σαμολαδά, Ποιμενίδου 2, Καλοϊδη, Κερλίδη 10, Σκάρα 6, Μούρνου 10, Μ. Κεπεσίδου, Μάστακα 4, Ν. Κεπεσίδου 2.

Αυστραλία (Μπόρις Μένσινγκ): Μπίχλερ, Μπορέλι 7, Μεντέντ 6, Βιάνα, Βερνάι, Μακφί 6, Σμίλιανιτς 3, Μπόιντ 4, Κούπερ 6, Τόμας.

Βαθμολογία Α’ ομίλου

  1. Ισπανία 4
  2. Ελλάδα 2
  3. Παραγουάη 2
  4. Αυστραλία 0

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Καραντώνη επεσήμανε: «Είχαμε πολύ άγχος και την απουσία της Αποστολίνας Δημητρίου, αλλά παρόλα αυτά βρήκαμε λύσεις και το σημαντικότερο είναι ότι πήραμε την νίκη. Είναι μια ιστορική πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου απέναντι σε μία ομάδα που είναι συνεχώς στην 8αδα της Παγκόσμιας κατάταξης. Αύριο παίζουμε με την Παραγουάη που επίσης είναι μία ομάδα με πολύ καλά στοιχεία, με περισσότερα παιχνίδια από εμάς και μεγαλύτερη εμπειρία».

Η διεθνής αθλήτρια Λένα Μούρνου είπε: «Δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε το άγχος μας, αλλά ευτυχώς αυτό δεν μας στοίχισε. Αύριο πιστεύω θα τα πάμε καλύτερα. Για εμάς είναι κάτι όμορφο αυτό που γίνεται εδώ. Με την Παραγουάη πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες. Κάθε παιχνίδι και κάθε ομάδα κρύβουν εκπλήξεις».

Οι όμιλοι και το σύστημα

Α’ όμιλος: Ισπανία, Αυστραλία, Ελλάδα, Παραγουάη
Β’ όμιλος: Πολωνία, Ουρουγουάη, Γαλλία, Ταϊπέι
Γ’ όμιλος: Βραζιλία, Ταϋλάνδη, Ρωσία, ΗΠΑ
Δ’ όμιλος: Νορβηγία, Δανία, Βιετνάμ, Μεξικό

Οι τρεις πρώτες ομάδες προκρίνονται στην κυρίως φάση, όπου και δημιουργούνται δύο νέοι όμιλοι των έξι ομάδων. Οι τρεις πρώτες ομάδες από τους ομίλους Α και Β σχηματίζουν το 1ο γκρουπ και οι τρεις πρώτες ομάδες από τους ομίλους Γ και Δ το 2ο γκρουπ.

Οι ομάδες μεταφέρουν τους βαθμούς από τα παιχνίδια με τις ομάδες που επίσης προκρίθηκαν και μετά από τρεις αγωνιστικές οι τέσσερις πρώτες ομάδες περνούν στα προημιτελικά όπου και αγωνίζονται χιαστί με τις ομάδες του άλλου γκρουπ.

Πρόγραμμα – Αποτελέσματα ελληνικής ομάδας

24.07.2018
Ισπανία- Ελλάδα 2-1
Ελλάδα- Αυστραλία 2-1

25.07.2018
10:20 Ελλάδα- Παραγουάη

26-27.07.2018
Κυρίως φάση (1-12) – Αγώνες κατάταξης (13-16)

28.07.2018
Προημιτελικά, ημιτελικά – Αγώνες κατάταξης (9-16)

29.07.2018
Τελικοί – Αγώνες κατάταξης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This