Επιλογή Σελίδας

Του Γιώργου Καραμάνου

Όποτε η κουβέντα προσπαθούσε να καταλήξει στο ποια ακριβώς ήταν η μεταγραφική πολιτική της προεδρίας του Πέρεθ, ο ορισμός των “Galacticos” αποδεικνυόταν αρκετός, ώστε να προσδιορίσει επακριβώς τα πάντα. Ηταν μάλιστα τόσο ισχυρός ο εν λόγω προσδιορισμός που χτίστηκε στην πρώτη εποχή του δον Φλορεντίνο, ώστε λανθασμένα πολλοί θεωρούν ότι τούτο συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας και αποτελεί τη βάση των τεράστιων επιτυχιών της τελευταίας πενταετίας με τις τέσσερις κατακτήσεις Champions League.

Εννοείται ότι οι σούπερ σταρς δεν απουσίασαν ποτέ από το ρόστερ των Μαδριλένων και ότι τεράστιο μερίδιο για τα ασημικά που προστέθηκαν στην αίθουσα των τροπαίων, οφείλεται σε εκείνο το επικό καλοκαίρι του 2009. Κριστιάνο, Μπενζεμα, Τσάμπι Αλόνσο και Κακά (κι ας μην βοήθησε ο τελευταίος) απογείωσαν σε πάνω από 250 εκατ. τα ευρώ που δαπανήθηκαν στην δεύτερη galactico αφύπνιση του Πέρεθ και έγιναν σημείο αναφοράς για σχεδόν μία 10ετία.

Ωστόσο, έχοντας περάσει αρκετός καιρός από τότε, ρίχνοντας μία ματιά στη λογική ενίσχυσης που ακολουθήθηκε, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Μερένγκες έχουν γυρίσει το μεταγραφικό τσιπάκι. Εκτός του ότι έχουν μπει στη διαδικασία του να πουλούν αρκετά ακριβά, με εξαίρεση τον Γκάρεθ Μπέιλ (2013) και τον Χάμες Ροδρίγκες (2014), δεν έκαναν καμία οικονομική υπερβολή. Ουσιαστικά η απόκτηση του Κολομβιανού από τη Μονακό μετά το φοβερό Μουντιάλ του στη Βραζιλία, αποτελεί και την τελευταία σελίδα μία εποχής που έχει μεταβληθεί για τα καλά.

Ολα τα παραπάνω γράφτηκαν μόνο για έναν λόγο. Για την προσπάθεια μας να κατανοήσουμε το γιατί η Ρεάλ δεν έχει κάνει άμεση κίνηση μετά την πώληση του Ρονάλντο και εάν αυτό θα συμβεί ή όχι μέσα στον Αύγουστο. Μία εξήγηση αρνητικής προδιάθεσης προς αυτό την έδωσε πρόσφατα ο ίδιος ο Πέρεθ, ο οποίος ακύρωσε με πλάγιο τρόπο εκείνη την αρχική ατάκα του ότι θα έφερνε στην ομάδα τους καλύτερους. «Ξέρω ότι είχα πει ότι θα ενισχυθούμε με υπέροχους παίκτες κι αυτό είναι που κάνουμε. Ο Οντριοθόλα είναι ένας τέτοιος, όπως κι ο Βινίσιους».

Ο πρόεδρος της Βασίλισσας πάντως έσπευσε να εξηγήσει και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη νέα σκηνή και τα εξωφρενικά ποσά που αυτή έχει δημιουργήσει. «Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι το διεθνές πεδίο έχει αλλάξει σε έναν τρελό ρυθμό και εμείς οφείλουμε να προσαρμοστούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτή την πραγματικότητα». Στη συνέχεια του λόγου του όμως ο Πέρεθ φρόντισε να γίνει πιο συγκεκριμένος για όσα σκοπεύει να πράξει: «Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσουμε τη συνεισφορά της ακαδημίας προς την πρώτη ομάδα μας, η οποία αποτελεί και το κλειδί της ταυτότητάς μας».

Σε αυτό το τελευταίο έρχεται και δένει το ρεπορτάζ που αναφέρει ότι έχει αποφασιστεί να μην αγοραστεί αντικαταστάτης του Κριστιάνο και να πάρει την οριστική ευκαιρία του ο Μάρκο Ασένσιο και μαζί ο Βίνισιους, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Μπόρχα Μαγιοράλ, ο οποίος φαίνεται ότι θα παραμείνει ως αναπληρωματικός του Μπενζεμά. Η επίθεση λοιπόν θα μείνει ως έχει και όλοι θα κάνουν τον σταυρό τους να είναι καλά το μυϊκό σύστημα του Μπέιλ. Στην ερώτηση: «Και γιατί δεν αγοράζουν τον Εντέν Αζάρ;», η απάντηση βρίσκεται σε όλα τα προηγούμενα. Η Ρεάλ δεν θέλει να δώσει τόσα χρήματα για τον Βέλγο παικταρά, αλλά να περιμένει την επόμενη χρονιά, ώστε να προσεγγίσει τον Νεϊμάρ ή τον Κιλιάν Μπαπέ.

Ενας από αυτούς τους δύο θα είναι ο επόμενος σούπερ σταρ των Μαδριλένων. Τουλάχιστον αυτό ονειρεύεται ο Πέρεθ, ο οποίος ξέρει ότι όσο τρομερός ποδοσφαιριστής κι αν είναι ο Αζάρ, δεν βρίσκεται στο ίδιο ύψος αναφορικά με το star system. Οπότε, ένα συμπέρασμα για τη φετινή μεταγραφική της Ρεάλ θα μπορούσε να είναι ότι… θα αποτελέσει μία μεταβατική περίοδο. Τούτο είναι λογικό κι αναμενόμενο μετά τους τόσους τίτλους και την αποχώρηση Κριστιάνο. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι δεν θα γίνει τώρα κάποια δυνατή κίνηση. Ο Πέρεθ ωστόσο, δείχνει ώριμος, χορτάτος από τρόπαια και με διάθεση να περιμένει. Ισως και γι’ αυτό να έδωσε τα κλειδιά στον Χουλέν Λοπετέγκι. Βέβαια όλα αυτά είναι εικασίες. Ο Αύγουστος είναι ακόμα γεμάτος. Οπως και τα ταμεία του club…

Follow me: @jorgekaraman

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This