Επιλογή Σελίδας

Bonjour!

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος ο Μονεγάσκος είναι συνεπής στο ραντεβού του με τη Ligue 1 και μέσα από τη στέγη του ΚατερίνηSport θα σας παρουσιάσει τις 20 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη Γαλλική Λίγκα της σαιζόν 2018/19. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση όμως, ξεκινάμε την παρουσίαση των 20 φετινών μονομάχων με αντίστροφη σειρά από τη θέση την οποία κατέλαβαν πέρυσι.

S T A D E   D E   R E I M S

https://i0.wp.com/www.footpack.fr/wp-content/uploads/2018/05/maillot-domicile-stade-de-reims-2018-2019-hungaria-3.jpg?resize=378%2C252

Προσωνύμιο: Les Champenois

Πρόεδρος: Jean-Pierre Caillot

Προπονητής: David Guion

Γήπεδο: Stade Auguste Delaune (21.628)

Website: http://www.stade-de-reims.com/

Θέση 2017/18: Πρωταθλήτρια της Ligue 2

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) A.Aktas (Sochaux), T.Dingomé (Troyes), M.Doubia (FC Rostov), T.Fontaine (Clermont), G.Konan (Vitoria Guimaraes), A.Romao (Olympiakos)
(Έφυγαν) G.Berthier (Red Star), D.Da Cruz (Nancy), Diego (Al-Dhafra), A.Jung (Concarneau), Y.Roche (Rodez), J.Siebatcheu (Rennes), L. Vallier (Pau)

Τι αναμένουμε από τη Reims φέτος

Για κάθε ομάδα που κάνει το μεγάλο βήμα της ανόδου, από τη Ligue 2 στη Ligue 1, η πορεία της είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Για τη Reims τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Πήρε το εισιτήριο ως πρωταθλήτρια πραγματοποιώντας μια εξαιρετική όσο και άνετη πορεία στην περυσινή Ligue 2 και η εμπειρία της από το Championnat θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Για να πετύχει τον στόχο της -που δεν είναι άλλος από την παραμονή- θα πρέπει να ενισχυθεί στο μεταγραφικό παζάρι που βρίσκεται σε ισχύ για έναν ακόμη μήνα. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα κινδυνεύσει.

.

N I M E S   O L Y M P I Q U E

https://i0.wp.com/www.footpack.fr/wp-content/uploads/2018/07/maillot-nimes-olympique-2018-2019.jpg?resize=371%2C262

Προσωνύμιο: Les Crocodiles

Πρόεδρος: Rani Assaf

Προπονητής: Bernard Blaquart

Γήπεδο: Stade des Constieres (18.364)

Website: http://www.nimes-olympique.com/

Θέση 2017/18: 2η θέση της Ligue 2

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) D.Bouanga (Lorient), P.Bernardoni (Bordeaux), B.Guillaume (Angers), M.Diallo (Guingamp), F.Miguel (Tours), H.Lybohy (Paris FC), L.Landre (Genoa)
(Έφυγαν) Del Castillo (τέλος δανεισμού- Lyon), Boscagli (τέλος δανεισμού- Nice), Cadamuro (ελευθ.) 

Τι αναμένουμε από τη Nimes φέτος

Ό,τι αναφέρθηκε για την πρωταθλήτρια Reims ισχύει και για τη Nimes. H πορεία της πέρυσι αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για πολλούς γνωρίζοντες τη γαλλική πραγματικότητα και όντας μια ομάδα χωρίς παραστάσεις στα μεγάλα σαλόνια, σίγουρα θα αντιμετωπίσει δυσκολίες. Δεδομένου μάλιστα και του ρόστερ -που δεν επιφυλάσσει έως σήμερα εκπλήξεις και ηχηρές προσθήκες- αποτελεί τουλάχιστον θεωρητικά ένα από τα μεγάλα φαβορί για να επιστρέψει στη Ligue 2.  

 

T O U L O U S E   F O O T B A L L   C L U B  (Toulouse FC)

maillots-football-joma-toulouse-fc-2018-2019-juillet-2018

 

Προσωνύμιο: Les Violets

Πρόεδρος: Olivier Sadran

Προπονητής: Alain Casanova

Γήπεδο: Stadium Municipal de Toulouse (33.150)

Website: http://www.tfc.info/

Θέση 2017/18: 18η

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) J. Bostock (Bursaspor), M. Gradel (Bournemouth), A. Leya Iseka (Anderlecht), Manu Garcia (Manchester City, δαν.), B. Reynet (Dijon), F. Mubele (Rennes)
(Έφυγαν) I. Diop (West Ham), A. Lafont (Fiorentina), Somalia (Al-Shabab, RSA), A. Delort (Montpellier), J. Pi (Brest, δαν.), G. Imbula (Stoke City, τέλος δαν.).

Τι αναμένουμε από την Toulouse φέτος

Μία από τις δυσάρεστες εκπλήξεις της περυσινής χρονιάς, η ομάδα της Δυτικής Γαλλίας έψαξε -αλλά δεν βρήκε- τον αγωνιστικό της χαρακτήρα που θα της έδινε ομοιογένεια αλλά και βαθμούς. Εξασφάλισε τη φετινή της παρουσία στα μπαράζ με την σαφώς υποδεέστερη (και αποδεκατισμένη) AC Ajaccio. Η επιστροφή στον πάγκο του Alain Casanova αναμένεται να φέρει νέο αέρα, ταυτότητα αλλά και τη χαμένη αίγλη στην ομάδα. Οι επιστροφές δεν είναι βέβαια πάντα επιτυχημένη συνταγή και για να στεφθεί με επιτυχία η φετινή σαιζόν, θα χρειαστεί προσπάθεια. Δεν θα κινδυνεύσει, αλλά δεν θα φτάσει ψηλά, η εκτίμησή μου για τους Violets…

.

S T A D E   M AL H E R B E   C A E N  (SM Caen)

maillot-caen-umbro-1

 

 

Προσωνύμιο: Les Normands

Πρόεδρος: Gilles Sergent

Προπονητής: Fabien Mercadal

Γήπεδο: Stade Michel d’ Ornano (20.300)

Website: http://www.smcaen.fr/

Θέση 2017/18: 17η

.

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) C.Alhadhur (Châteauroux), Y.Bammou (Nantes), E.Crivelli (Angers), E.Imorou (Cercle Bruges), J.Louis (Quevilly-Rouen), C.Ninga (Montpellier), P.Oniangué (Wolverhampton), P.Reulet (Boulogne), M.Tchokounté (Paris FC), E.Zelazny (Troyes)
(Έφυγαν) D.Avounou (Orléans- δαν.), Y.Aït Bennasser (Monaco), H.Bazile (Le Havre), V.Bessat (λήξη συμβ.), D.Da Silva (Rennes), M.Dreyer (Amiens), J.Féret (λήξη συμβ.), F.Le Joncour (Concarneau), J.Leborgne (λήξη συμβ.), J.Nkololo (λήξη συμβ.), I.Santini (Anderlecht), R.Vercoutre, V.Voisin (Dunkerque- δαν.)

Τι αναμένουμε από την Caen φέτος

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Νορμανδίας εξασφαλίζει την παραμονή της τις τελευταίες αγωνιστικές (δύο συνεχόμενες σαιζόν με ισοπαλίες με την Paris St.Germain!) δείγμα του ότι κάτι λείπει σε ποιότητα και αποτελεσματικότητα. Η χρονιά που μας πέρασε ήταν μια απογοήτευση για την Caen, με πολλά επιθετικά -και όχι μόνο- προβλήματα. Αν προσθέσουμε σε αυτό και την παραχώρηση του τεχνικού πηδαλίου (από τον Patrice Garande) στον Fabien Mercadal, που δεν έχει παραστάσεις στη Ligue 1, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα και φέτος. Η ομάδα έχει τη δυναμική, αλλά είναι ερωτηματικό εάν θα τη δει η Ligue 1 ή από του χρόνου η Ligue 2.

.

L O S C   L I L L E

maillot-losc-domicile

Προσωνύμιο: Les Dogeus

Πρόεδρος: Gerard Lopez

Προπονητής: Christophe Galtier

Γήπεδο: Stade Pierre-Mauroy (50.157)

Website: http://www.losc.fr/

Θέση 2017/18: 16η

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) José Fonte (ελευθ.), Jonathan Bamba (ελευθ.), Jonathan Ikoné (PSG), Loïc Rémy (ελευθ.), Zeki Celik (Istanbulspor), Arton Zekaj (FK Sopot Belgrade), Ferhat Cogalan (Valencia CF)
(Έφυγαν) Ibrahim Amadou (Sevilla CF), Yves Bissouma (Brighton), Stoppila Sunzu (FC Metz), Eder (Lokomotiv Moscva), Rominingue Kouamé (Paris FC, δανεικός)

Τι αναμένουμε από τη Lille φέτος

Η περυσινή πορεία των Lillois δεν επιφύλασσε εκπλήξεις, δεδομένου ότι παρουσιάσε τα γνωστά επιθετικά προβλήματα δυστοκίας, κινδύνευσε σε μεγάλο βαθμό να μπει στην περιπέτεια του υποβιβασμού ωστόσο ο ερχομός του Christophe Galtier στον πάγκο της ομάδας έσωσε κάπως την κατάσταση και τη χρονιά. Η ομάδα έχει δυναμική, όπως (και απαιτητικό) κοινό που δεν θα επιστρέψει άλλη τέτοια σαιζόν. Δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων και των περιορισμένων κινήσεων στο μεταγραφικό παζάρι, οι λύσεις θα πρέπει να βρεθούν εκ των έσω. Δύσκολα θα κινδυνεύσει και φέτος, αλλά δεν θα εντυπωσιάσει κιόλας.

.

R A C I N G   C L U B   D E   S T R A S B O U R G   A L S A C E   (RC Strasbourg Alsace)

maillot-strasbourg-2018-2019-adidas-2

Προσωνύμιο: Le Racing

Πρόεδρος: Mark Keller

Προπονητής: Thierry Laurey

Γήπεδο: Stade de la Meinau (26.500)

Website: http://www.rcstrasbourgalsace.fr/

Θέση 2017/18: 15η

.

.

Μεταγραφές:
(΄Ηρθαν) L.Ajorque (Clermont), S.Mitrovic (RSC Gent), M.Sels (Newcastle FC), I.Sissoko (Brest), A.Thomasson (FC Nantes), L.Koné (FC Sunderland)
(Έφυγαν) J.-E.Aholou (Monaco), S.Bahoken (Angers), J.Blayac (Gazélec Ajaccio), L.Bonnefoi (τέλος συμβ.), D.Foulquier (Watford, τέλος δαν.), B.Koné (Malaga, τέλος δαν.), K.Mangane (τέλος συμβ.), V.Nogueira (Annecy), A.Oukidja (Metz), Y.Salmier (Troyes, δαν.), E.Seka (Nancy), M.Terrier (Lyon, τέλος δαν.)

Τι αναμένουμε από τη Strasbourg φέτος

Εξαιρετική η χρονιά που πέρασε για τη νεοφώτιστη Strasbourg, που όπως αναμενόταν, εκμεταλλεύτηκε την παραδοσιακή δύναμη της έδρας της και διένυσε το μεγαλύτερο κομμάτι της σαιζόν χωρίς προβλήματα. Εξασφάλισε εύκολα την παραμονή της, που ήταν ο αντικειμενικός στόχος και πλέον μπαίνει στη δεύτερη χρονιά στη Ligue 1 πιο έμπειρη. Ενισχύθηκε στοχευμένα σε θέσεις που χρειαζόταν, αλλά και φέτος θα παλέψει πολύ για να εξασφαλίσει την παραμονή της.

.

A M I E N S   S P O R T I N G   C L U B   (Amiens SC)

maillot-amiens-2018-2019

Προσωνύμιο: Les Licornes

Πρόεδρος: Bernard Joannin

Προπονητής: Christophe Pélissier

Γήπεδο: Stade Crédit Agricole La Licorne (12.097)

Website: http://www.amiensfootball.com/

Θέση 2017/18: 13η

.

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) M. Dreyer (Caen), B. Labeau (Créteil), J. Lefort (Quevilly-Rouen), Y. Mamilonne (Quevilly-Rouen), R. Rabeï (Lyon Duchère), J. Otero (Estudiantes), E. Gnahoré (Palermο)
(Έφυγαν) D. Avelar (Corinthians, δαν.), J. Bouet (Laval), E. Bourgaud (Red Star), I. Cissokho (τέλος συμβ.), J. Dompé (Standard de Liège), S. Gakpé (τέλος συμβ.), G. Kakuta (Hebei China Fortune), Y. Mamilonne (Paris FC, δαν.), H. Manzala (Angers), Nathan (Chelsea), G. Ngosso (τέλος συμβ.), L. Traoré (Monaco, τέλος δαν.)

.

Τι αναμένουμε από την Amiens φέτος

Μετά τη Strasbourg και η Amiens ήταν ένα από τα (δικαιολογημένα) φαβορί για τον υποβιβασμό, ωστόσο η πορεία της ήταν κάτι παραπάνω από αξιόλογη και δίκαια έμεινε μακριά από το γκρουπ των ομάδων που κινδύνευσαν. Η αγαπημένη ομάδα του πρωθυπουργού Emmanuel Macron, θα μπει και στη φετινή κούρσα με τον ίδιο αντικειμενικό στόχο που δεν είναι άλλος από τη σωτηρία και την παραμονή στα σαλόνια της Ligue 1. H έδρα πέρυσι αποδείχθηκε καθοριστική, όμως η εμπειρία κατα ένα χρόνο θα πρέπει να δώσει στην ομάδα βαθμούς και πιο μακριά. Το αν θα συμβεί, απομένει να αποδειχθεί και στην πράξη…

.

E N   A V A N T   D E   G U I N G A M P   (EA Guingamp)

maillot-guingamp-patrick-2

Προσωνύμιο: Le Rouge et Noire / Les Guingampais

Πρόεδρος: Bertrand Desplat

Προπονητής: Antoine Kombouaré

Γήπεδο: Stade du Roudourou (18.700)

Website: http://www.eaguingamp.com/

Θέση 2017/18: 12η

.

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) N.Roux (Metz), C.Traoré (Châteauroux)
(Έφυγαν) M.Diallo (Nîmes), T. Giresse, C.Grenier (Rennes), T.Guivarch (Cholet), J.Martins Pereira (Lorient)

Τι αναμένουμε από τη Guingamp φέτος

Στο πρόσωπο του τεχνικού Antoine Kombouare, η ομάδα της Βρετάνης βρήκε λίγη από τη χαμένη της δυναμική και πραγματοποίησε μια πολύ ικανοποιητική σαιζόν τη χρονιά που μας πέρασε. Δόθηκε χρόνος συμμετοχής σε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές και το ταλέντο τους έδωσε μια νέα φρεσκάδα στην ομάδα που έχει βρεθεί σε ένα τέλμα τις περασμένες σαιζόν. Εάν διατηρήσει αυτή τη φιλοσοφία και τον ποδοσφιαρικό χαρακτήρα, τότε μπορούμε να πούμε ότι οι Guingampais θα έχουν μια ακόμη αξιόλογη χρονιά με υποσχέσεις για το μέλλον.

.

D I J O N   F O O T B A L L   C O T E   D’  O R   (Dijon FCO)

Προσωνύμιο: Les Rouges

Πρόεδρος: Olivier Delcourt

Προπονητής: Olivier Dall’ Oglio

Γήπεδο: Stade Gaston-Gérard (15.459)

Website: http://www.dfco.fr/

Θέση 2017/18: 11η

.

 

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) Yoann Gourcuff (Rennes), Runar Runarsson (Nordsjaelland), Mickael Alphonse (Sochaux), Nayef Aguerd (FUS Rabat), Jules Keita (Bastia)
(Έφυγαν) 
Reynet (Toulouse), Djilobodji (Sunderland), Xeka (Lille), Rüfli (Paris FC), Varrault (τέλος συμβ.)

Τι αναμένουμε από τη Dijon φέτος

Η Dijon αποτέλεσε μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της σαιζόν 2017/18, καθώς είχε την 5η καλύτερη επιθετική παραγωγή μετά τις PSG, Lyon, Monaco και Marseille! Με μόλις το 16ο πιο πλούσιο μπάτζετ, αλλά δείγμα του τι δουλειά έγινε στο σύλλογο της Βουργουνδίας παρουσίασε μια εξαιρετική εικόνας πολύ επιθετικής ομάδας, που υλοποίησε αυτό το πολύ επιτυχημένο πλάνο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Το ερώτημα φέτος είναι εάν η αμυντική της λειτουργία θα κρατήσει περισσότερα από την παραγωγικότητά της, αλλά έστω κι έτσι η Dijon θα είναι μια ομάδα πρότυπο για τα γαλλικά γήπεδα, που χαίρεται κανείς να την παρακολουθεί.

.

M O N T P E L L I E R   H E R A U L T   S P O R T I N G   C L U B   (Montpellier HSC)

Προσωνύμιο: La Paillade

Πρόεδρος: Laurent Nicollin

Προπονητής: Michel del Zakarian

Γήπεδο: Stade de la Mosson (32.939)

Website: http://www.mhscfoot.com/

Θέση 2017/18: 10η

.

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) A.Delort (Toulouse, δαν.), D.Le Tallec (Red Star Belgrade), J.Ligali (Dunkerque, επιστρ. δαν.), F.Mollet (Metz), P.Skuletic (Gençlerbirligi)
(Έφυγαν) J.Ikoné (τέλος συμβ.), N.Mukiele (RB Leipzig), C.Ninga (Caen), L.Pionnier (τέλος συμβ.)

Τι αναμένουμε από τη Montpellier φέτος

Παρ’ ότι η πρόσληψη του Der Zakarian αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία απο την πλειοψηφία των οπαδών της ομάδας (μετά τις μέτριες χρονιές στη Nantes), εντούτοις η σαίζον για τη Montpellier στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Έχοντας τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (πίσω φυσικά από την Paris St.Germain) με μόλις 33 γκολ παθητικό, θα είχε εξασφαλίσει και το ευρωπαϊκό εισιτήριο εάν δεν έκανε κοιλία στο τελευταίο κομμάτι της κούρσας (μόλις δύο νίκες στα δεκατρία τελευταία παιχνίδια της). Ακόμη κι έτσι όμως, εντυπωσίασε και δεδομένων των προσθηκών στο έμψυχο δυναμικό ευχόμαστε να δούμε τη Montpellier να πρωταγωνιστεί και φέτος.

.

F O O T B A L L   C L U B   D E   N A N T E S  (FC Nantes)

maillot-football-fc-nantes-new-balance-2018-2019

Προσωνύμιο: Les Canaris

Πρόεδρος: Waldermar Kita

Προπονητής: Miguel Cardoso

Γήπεδο: La Beaujoire (35.322)

Website: http://www.fcnantes.com/

Θέση 2017/18: 9η

.

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) L.Evangelista (Udinese),Fabio (Middlesbrough), A.Olliero (Niort- επιστρ. δαν.), A.Walongwa (Grenoble- επιστρ. δαν.), R.Krhin (Granada)
(Έφυγαν)
Y.Bammou (Caen), L.Dubois (Lyon), A.Thomasson (Strasbourg), M.Stepinski (Chievo)

Τι αναμένουμε από τη Nantes φέτος

Η ομάδα της Nantes είναι το αντιπροσωπευτικό αμυντικό μοντέλο της Ligue 1 τα τελευταία χρόνια. Διαθέτοντας μία από τις πιο δύστοκες επιθετικές γραμμές (2η χειρότερη πέρυσι) κατάφερε εντούτοις να βρεθεί πολύ κοντά στα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Την τελευταία μόλις αγωνιστική κρίθηκαν οι θέσεις και οι Canaris βρέθηκαν για ακόμη μια χρονιά εκτός, κάτι που δημιουργεί μια νευρικότητα στον κόσμο της. Με την 4η αλλαγή προπονητή σε δύο σαιζόν (μετά τους Sergio Conceicao και Claudio Ranieri), η ομάδα της Δυτικής Γαλλίας θα επιδιώξει φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω. Με περιορισμένη την κίνηση στο μεταγραφικό παζάρι, κάτι τέτοιο θα πρέπει να επιτευχθεί μέσω της χημείας.

.

O L Y M P I C   G Y M N A S T E   C L U B   N I C E  (OGC Nice)

maillot-ogc-nice-domicile-2018-2019-col

Προσωνύμιο: Les Aiglons

Πρόεδρος: Jean-Pierre Rivère

Προπονητής: Patrick Vieira

Γήπεδο: Allianz Riviera (36.176)

Website: http://www.ogcnice.com/

Θέση 2017/18: 8η

.

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) Y.Atal (KV Cortrijk), D.Barbosa (Braga), C.Hérelle (Troyes), O.Boscagli (Nîmes- επιτρ. δαν.), M.Hassen (Châteauroux- επιστρ. δαν.), G.Lloris (GFC Ajaccio- επιστρ. δαν.), R.Walter (Troyes- επιστρ. δαν.)
(Έφυγαν) J.Seri (Fulham), A.Plea (M’Gladbach), M.Santos (Barça), M.Le Marchand (Fulham), N.Mendy (Leicester- τέλος δαν.), A.Lusamba (Cercle Bruges- δαν.), S.Benrahma (Brentford)

Τι επιλέγουμε από τη Nice φέτος

Τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για την ομάδα της Κυανής Ακτής την περασμένη χρονιά καθώς η ομάδα του Νότου δεν κατάφερε να συνδυάσει επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων, με αποτέλεσμα αυτό να κοστίσει θέσεις στη βαθμολογική κατάταξη. Μετά από δύο χρόνια, μένει εκτός Ευρώπης και όλα θα στηριχθούν στην προσωπικότητα του Patrick Vieira που άφησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την FC New York για να δοκιμάσει την τύχη του για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Αποδυναμώθηκε στο μεταγραφικό παζάρι παραχωρώντας σημαντικές μονάδες σε ομάδες του εξωτερικού και δεδομένου του ισχυρού ανταγωνισμού, θα πρέπει να βρει λύσεις εκ των έσω. Οι πιθανότητες πάντως δεν είναι υπέρ της.

.

A S S O C I A T I O N   S P O R T I V E   D E   S A I N T – E T I E N N E  (AS Saint-Etienne)

maillot-football-coq-sportif-asse-2018-2019-juin-2018

Προσωνύμιο: Les Stephanois

Πρόεδρος: Bernard Caiazzo

Προπονητής: Jean-Louis Gasset

Γήπεδο: Stade Geoffroy-Guichard (41.965)

Website: http://www.asse.fr/

Θέση 2017/18: 7η

.

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) W.Khazri (Rennes), T.Kolodziejczak (Tigres)
(Έφυγαν) 
J.Bamba (Lille), S.Janko (FC Porto), Jorginho (CSKA Sofia), P.Ntep (Wolfsburg), R.Pierre-Gabriel (Monaco), V.Pajot (Angers), H.Maïga (Metz), K.Théophile-Catherine (Dinamo Zagreb)

Τι αναμένουμε από την St.Etienne φέτος

Έχοντας χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο σε συντελεστή τερμάτων κόντρα στη Bordeaux, η ομάδα της St.Etienne πραγματοποίησε μια αρκετά ικανοποιητική σαιζόν σε σχέση με τις οικονομικές της δυνατότητες και τις απαιτήσεις. Διαθέτει μεγάλη δυναμική και απαιτητικό κοινό και αυτό την τοποθετεί στις ομάδες που είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Ο ανταγωνισμός φέτος θα είναι ακόμη πιο ισχυρός και αποτελεί ερωτηματικό εάν θα μπορέσει να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές θέσεις.

.

S T A D E   R E N N A I S   F C

maillot-football-stade-rennais-2018-2019-mai-2018-3

Προσωνύμιο: Les Rouge et Noir

Πρόεδρος: Olivier Letang

Προπονητής: Sabri Lamouchi

Γήπεδο: Roazhon Park (29.164)

Website: http://www.staderennais.com/

Θέση 2017/18: 6η

.

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) C.Grenier (Guingamp), J.Siebatcheu (Reims), R.Del Castillo (OL), D.Da Silva (SM Caen), J.Johansson (AEK Athènes)
(Έφυγαν) Y.Gourcuff (Dijon), J.Gnagnon (Sevilla), M.Amalfitano, W.Khazri (Saint-Etienne), S.Prcic (Levante), S.Diop (Monaco), S.Coulibaly (Nancy)

Τι αναμένουμε από τη Rennes φέτος

Για την ομάδα της Βρετάνης, η πρόκληση της Ευρώπης είναι εδώ! Πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά με σπουδαία αποτελέσματα κόντρα στους μεγάλους αντιπάλους της Ligue 1 και εκεί θα προσπαθήσει να επενδύσει και τη φετινή σαιζόν. Η χημεία μεταξύ της ομάδας και του προπονητή που ανέλαβε πέρυσι Sabri Lamouchi, δείχνει να λειτουργεί πολύ καλά και να αποδίδει αποτελέσματα (έχασε την Ευρώπη μόλις στον συντελεστή τερμάτων) κατά συνέπεια, τα καλύτερα είναι μπροστά. Αναμένουμε να δούμε μια παρόμοια σαιζόν από τους Rennais.

.

F C   G I R O N D I N S   D E   B O R D E A U X

maillot-girondins-bordeaux-domicile-2018-2019

Προσωνύμιο: Les Girondins

Πρόεδρος: Stéphane Martin

Προπονητής: Gustavo Poyet

Γήπεδο: Matmut Atlantique (42.115)

Website: http://www.girondins.com/

Θέση 2017/18: 5η

.

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) S.Kalu (Gent)
(Έφυγαν) Malcom (FC Barcelona), D.Rolan (Deportivo), A.Boupendza (Gazelec- δαν.), D.Mancini (Auxerre- δαν.), D.Contento (Dusseldorf), O.Verdon (Sochaux), P.Bernardoni (Nîmes- δαν.)

Τι αναμένουμε από τη Bordeaux φέτος

Αδιαμφισβήτητα να κάνει ό,τι έκανε την χρονιά που μας πέρασε! Είναι η μοναδική ομάδα που έχει ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις της και μάλιστα σε ευρωπαϊκό φόντο, χάρη στην εξαιρετική περυσινή κούρσα με πολλά σπουδαία αποτελέσματα. Η σφραγίδα του Poyet έχει μπει ολοφάνερα στην ομάδα και η χρονιά έχει όλο υποσχέσεις μπροστά της. Εκτός των αποτελεσμάτων, οι Γιρονδίνοι αποδίδουν και πολύ καλό ποδόσφαιρο κατά συνέπεια δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό ή λιγότερο για τη φετινή σαιζόν.

.

O L Y M P I Q U E   D E   M A R S E I L L E

maillots-olympique-de-marseille-2018-2019-puma

Προσωνύμιο: Les Phoceens

Πρόεδρος: Jacques-Henri Eyraud

Προπονητής: Rudi Garcia

Γήπεδο: Orange Vélodrome (67.394)

Website: https://www.om.net/

Θέση 2017/18: 4η

.

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) Caleta-Car (RB Salzburg)
(Έφυγαν) 
Doria (Santos Laguna)

Τι αναμένουμε από τη Marseille φέτος

Από τις μεγάλες ομάδες του Championnat, σίγουρα η ομάδα του μεγάλου λιμανιού της Γαλλίας αποτέλεσε την πιο ευχάριστη έκπληξη την περυσινή σαιζόν. Κατάφερε να μπει σφήνα στην διαφαινόμενη πρώτη τριάδα, ανεβάζοντας κατακόρυφα το επίπεδο του ανταγωνισμού και κάνοντας ακόμη πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Κάτι ανάλογο περιμένουμε και φέτος από την ομάδα του Rudi Garcia που βέβαια μαζί με τη δεύτερη διαδοχική χρονιά με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα χρειαστεί τεράστια ταλέντο (που διαθέτει το ρόστερ της) αλλά και διάρκεια καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που έρχεται.

.

O L Y M P I Q U E   L Y O N N A I S

Nouveaux-maillots-football-adidas-olympique-lyonnais-mai-2018-1

Προσωνύμιο: Les Gones

Πρόεδρος: Jean-Michel Aulas

Προπονητής: Bruno Genesio

Γήπεδο: Groupama Stadium (59.186)

Website: https://www.ol.fr/

Θέση 2017/18: 3η

.

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) L.Dubois (Nantes), O.Kemen (Gazélec Ajaccio- επιστρ. δαν.), C.Martins Pereira (Bourg-en-Bresse- επιστρ. δαν.), M.Terrier (Strasbourg)
(Έφυγαν) 
S.Darder (Espanyol), R.Del Castillo (Rennes), M.Diakhaby (Valencia CF), W.Geubbels (Monaco), A.Kalulu (FC Basel), J.Mateta (Mainz), N.Nkoulou (Torino), E.Owusu (Sochaux)

Τι αναμένουμε από τη Lyon φέτος

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε, βρήκε τη Lyon να καταλαμβάνει τη χειρότερη δυνατή βαθμολογική θέση σύμφωνα με τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των οπαδών της αλλά και εν γένει του γαλλικού κοινού. Ευρωπαϊκά δεν ανταποκρίθηκε, ενώ εντός συνόρων παρουσίασε κατά καιρούς αυξομειώσεις στην απόδοσή της, με πολύ εντυπωσιακά αλλά και αρκετά απογοητευτικά αποτελέσματα. Η φετινή χρονιά θα πρέπει να έχει μόνο επιτυχίες. αφού το υλικό της ομάδας υπόσχεται το καλύτερο -έστω και αν η πρωτιά είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

.

A S   M O N A C O

maillot-football-nike-as-monaco-2018-2019-juillet-2018-4

Προσωνύμιο: Les Rouges et Blanc

Πρόεδρος: Dmitri Rybolovlev

Προπονητής: Leonardo Jardim

Γήπεδο: Stade Louis II (18.523)

Website: http://www.asmonaco.com/

Θέση 2017/18: 2η

.

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) J.Aholou (Strasbourg), Y.Aït Bennasser (Caen- επιστρ. δαν.), A.Barreca (Torino), S.Dip (Rennes B), W.Geubbels (Lyon), A.Golovin (CSKA Moscow), S.Grandsir (Troyes), W.Isidor (Rennes B), S.Meïté (Bordeaux- επιστρ. δαν.), R.Pierre-Gabriel (Saint-Etienne), L.Traoré (Amiens- επιστροφή δαν.). 
(Έφυγαν) 
N.Alioui (Cercles Bruges, δαν.), A.Bongiovanni (Cercles Bruges, δαν.), G.Boschilia (Nantes, δαν.), I.Cardona (Cercles Bruges, δαν.), A.Diakhaby (Huddersfield), G.Dias (Nottingham Forest- δαν.), Fabinho (Liverpool), R.Ghezzal (Leicester), C.Koffi (Fiorentina), T.Kongolo (Fiorentina), Thomas Lemar (Atletico Madrid), S.Meïté (Torino), J.Moutinho (Wolverhampton), P.Nardi (Cercles Bruges- επιστρ. δαν.), P.Nguinda (Cercles Bruges- δαν.), G.Tormin (Cercles Bruges- δαν.)

Τι αναμένουμε φέτος από τη Monaco:

Η ομάδα του Leonardo Jardim έδωσε το βροντερό παρόν και φέτος. Ξεκίνησε ως πρωταθλήτρια μετά από μια τέλεια -για τα δεδομένα της- ποδοσφαιρική χρονιά, διατηρώντας ωστόσο το οικονομικό της μοντέλο (μεγάλα κέρδη που απορρέουν από τις πωλήσεις νεαρών και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών). Αυτό βέβαια είχε ως συνέπεια να μην μπορεί να φανεί ανταγωνιστική ως προς το μεγάλο μέγεθος, την Paris SG, αλλά να διατηρήσει τα σκήπτρα της πρωταγωνίστριας στη Ligue 1. Φέτος θα αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό από Lyon και Marseille στη μάχη για την τριάδα. και η αποστολή της δεν θα είναι εύκολη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου.

.

P A R I S   S A I N T – G E R M A I N   F O O T B A L L   C L U B

maillot-paris-saint-germain-psg-domicile-2018-2019-nike

Προσωνύμιο: Les Parisiens

Πρόεδρος: Nasser Al-Khelaïfi

Προπονητής: Thomas Tuchel

Γήπεδο: Parc des Princes (48.583)

Website: http://www.psg.fr/

Θέση 2017/18: Πρωταθλήτρια

.

.

Μεταγραφές:
(Ήρθαν) Buffon (Juventus FC)
(Έφυγαν)
J.Pastore (AS Roma), Y.Berchiche (Athletic Bilbao), G.Krychowiak (Lokomotiv Moscow),  J.Ikone (Lille), O.Edouard (Celtic), L.Callegari (Genoa), H.Ben Arfa, T.Motta.

Τι αναμένουμε από την Paris St.Germain φέτος

Οι προβλέψεις και οι προσδοκίες για μια ομάδα όπως η Paris Saint-Germain στη Γαλλία δεν διαφοροποιούνται ανεξαρτήτως της χρονιάς που έχουμε μπροστά μας. Το μόνο μεγάλο στοίχημα για την ομάδα της πρωτεύουσας είναι η ευρωπαϊκή καταξίωση και η είσοδος στο κλαμπ των μεγάλων σε πορείες ευρωπαϊκών μεγαθηρίων. Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η διοίκηση τοποθετώντας στον πάγκο του Parc des Princes, τον Thomas Tuchel από την Borussia Dortmund και το μεγάλο ερωτηματικό θα απαντηθεί προς το τέλος της σαιζόν. Θα περιμένουμε με αγωνία, το νέο αγωνιστικό πρόσωπο των Παριζιάνων -που θα ξεκινάει από τον τεράστιο Gigi Buffon κάτω από την εστία- και θα καταλήγει στην πολυτάλαντη γραμμή κρούσης, ικανή για τα πάντα!

Μείνετε συντονισμένοι στη Ligue 1 και τη σελίδα του www.katerinisport.gr για να μαθαίνετε όλες τις εξελίξεις αλλά τα προγνωστικά καθ’ όλη τη διάρκεια της σαιζόν 2018-19 που ξεκινά απόψε!

Καλή σας θέαση!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This