Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Κόντρα στη συζήτηση για τα μεγάλα πρωταθλήματα και ποιο υπερέχει ανάμεσα σε Premier, La Liga ή Bundesliga, η Championship έχει αποδείξει πολλάκις και θα το κάνει και φέτος, πως σίγουρα είναι μακράν το καλύτερο απ’ οποιοδήποτε άλλο του επιπέδου του.

Από την πρεμιέρα, κιόλας, το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Αγγλίας έδειξε γιατί είναι από τα πιο δύσκολα και αμφίρροπα που μπορεί να συναντήσει κανείς στην Ευρώπη κι όχι μόνο.

Η Ντέρμπι Κάουντι του Φρανκ Λάμπαρντ, το βράδυ της Παρασκευής, πήρε τεράστια νίκη στο φινάλε απέναντι στη Ρέντινγκ με σκορ 2-1 και εξ αρχής, το μήνυμα εστάλη.

Πρόκειται, αναμφίβολα, για την καλύτερη λίγκα, ακριβώς μετά από την top κατηγορία. Πουθενά αλλού δεν υπάρχουν τέτοια έσοδα από εισιτήρια στα γήπεδα, τέτοια χρήματα σε μεταγραφές, τέτοια deal στο τηλεοπτικό τοπίο και φυσικά, οι ομάδες που κερδίζουν την άνοδο στην Premier League κάθε Μάιο, βλέπουν στον τραπεζικό λογαριασμό του κλαμπ να μπαίνουν κέρδη τα οποία δεν τα βλέπει ούτε ο νικητής του Champions League!

Το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι τρομερό. Το γεγονός πως όποια ομάδα υποβιβάζεται στην Championship δίνει μεγάλη μάχη για να επιστρέψει άμεσα στην Premier League και τις περισσότερες φορές αποτυγχάνει – πέρα από το πιο πρόσφατο παράδειγμα της Νιούκαστλ – είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως γελιέται όποιος νομίζει πως είναι εύκολη υπόθεση η διεκδίκηση ενός εκ των τριών εισιτηρίων για τη λαμπερή πρώτη κατηγορία της Αγγλίας.

Η Νιούκαστλ είναι εκείνη που τα τελευταία χρόνια κατάφερε να κάνει την άμεση επαναφορά. Η Άστον Βίλα έπεσε και απέτυχε να επιστρέψει, η Λιντς που μεσουράνησε στο παρελθόν αγκομαχάει, έχοντας επιστρατεύσει φέτος τον Μαρσέλο Μπιέλσα με την ελπίδα αυτός να κάνει την υπέρβαση, ενώ και οι Στόουκ, Γουέστ Μπρομ και Σουόνσι που φέτος θα βρίσκονται στην παρέα της Championship έχοντας αποτύχει να κρατηθούν στην Premier την περσινή σεζόν, γνωρίζουν πολύ καλά ότι φέτος τα πράγματα θα είναι σκούρα.

Η Γουλβς των έξυπνων και ποιοτικών μεταγραφών, ήταν το απόλυτο φαβορί για την άνοδο την περασμένη αγωνιστική περίοδο και ο στόχος επετεύχθη, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει φέτος. Γι’ ακόμα μια χρονιά η Βίλα θα παλέψει μήπως και καταφέρει να επιστρέψει στα «σαλόνια», η Στόουκ έκανε καλές κινήσεις για να μπορέσει να βρεθεί ανάμεσα στις προνομιούχες θέσεις στο φινάλε της σεζόν, η Νότιγχαμ Φόρεστ θα το παλέψει, η Μίλγουλ θέλει ν’ ακολουθήσει από κοντά και πολλές άλλες θα δώσουν μάχη για να βρεθούν στη ζώνη των πλέι-οφ ανόδου.

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This