Επιλογή Σελίδας

Το έργο του Νιλ Γουόρνοκ να κρατήσει την Κάρντιφ στην Premier League μοιάζει απίθανο, όμως οι αντιδράσεις του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μόνο αυτό δεν έδειχναν. Ο χαρισματικός 69χρονος τεχνικός έχει αποδεχθεί πλήρως την πρόκληση που τον περιμένει, ακόμη και αν όλα συνηγορούν στο ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρει.

Η άνοδος της Κάρντιφ ήταν μεγάλη έκπληξη, με τον Γουόρνοκ να κάνει για ακόμη μία σεζόν τα… μαγικά του. Αυτή ήταν η όγοδη άνοδός του στην Premier League, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, όμως τώρα τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, καθώς το ρεκόρ του στην κορυφαία κατηγορία είναι αντιστρόφως ανάλογο. Σε 116 παιχνίδια με Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ΚΠΡ, Κρίσταλ Πάλας και Νοτς Κάουντι (στα χρόνια πριν την Premier League) έχει πετύχει μόλις 26 νίκες.

Και αν δούμε τι έχει ξοδέψει η Κάρντιφ φέτος το καλοκαίρι σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή, τότε μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο Γουόρνοκ δεν δείχνει κανένα μα κανένα σημάδι άγχους. «Έχω ερωτευθεί ξανά το ποδόσφαιρο. Η φετινή σεζόν θα είναι το μεγαλύτερο τεστ στην καριέρα μου στους πάγκους, αλλά ανυπομονώ να έρθει», τόνισε ο ίδιος. «Αν καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία με αυτό το μπάτζετ, θα περπατήσω στο νερό. Καταφέραμε να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά τον σύλλογο και αν εξασφαλίσουμε την παραμονή, θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα».

Αυτό, λοιπόν, που ψάχνει ο έμπειρος τεχνικός είναι ένα θαύμα. «Στο ποδόσφαιρο γίνονται και θαύματα. Ποιος ξέρει, όμως, αν αυτό θα συμβεί στη δική μας περίπτωση. Το μπάτζετ για τους μισθούς μας είναι λίγο μεγαλύτερο από το μισό της Χάντερσφιλντ, η οποία μέχρι τώρα είχε το μικρότερο και με διαφορά στην κατηγορία. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό. Πιθανότατα θα έχουμε το μικρότερο μπάτζετ στην ιστορία της κατηγορίας, αλλά θα προσπαθήσουμε να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο και να ικανοποιήσουμε τους οπαδούς μας. Αν απολυθώ, απλά θα προσπαθήσω να βρω την επόμενη δουλειά μου». Ο Γουόρνοκ έχει ξοδέψει λιγότερα από 30 εκατ. λίρες για μεταγραφές μετά την άνοδο και με τα σημερινά δεδομένα αυτό το ποσό είναι πολύ μικρό.

Ο Ριντ, που αποκτήθηκε για 10 εκατ. λίρες από την Μπρίστολ Σίτι, και ο Μέρφι, που αποκτήθηκε για 11 εκατ. λίρες από τη Νόριτς, είναι οι μεγάλες μεταγραφές του καλοκαιριού, με τον Γουόρνοκ να δείχνει την εμπιστοσύνη στους παίκτες που έφεραν πέρυσι την άνοδο. Αυτή η επιλογή έρχεται με πολύ μεγάλο ρίσκο. «Γελάω όταν βλέπω την Λίβερπουλ να ξοδεύει 60 εκατ. λίρες για έναν τερματοφύλακα, τη στιγμή που εγώ έχω ξοδέψει 24 για 6 παίκτες ολόκληρο το καλοκαίρι. Η ζωή, όμως, και η επιτυχία δεν εξαρτώνται μόνο από τα χρήματα», πρόσθεσε ο Γουόρνοκ, που θα βρει απέναντί του την Μπόρνμουθ στην πρεμιέρα της Premier League την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν ζηλεύω ομάδες όπως η Γουέστ Χαμ, που έχουν ξοδέψει μία περιουσία. Αυτό που μου αρέσει είναι να βρίσκω παίκτες που θα αξίζουν πλήρως τα χρήματά τους. Όλοι περιμένουν να τερματίσουμε στην τελευταία θέση. Αν τερματίσουμε στη 17η θα είναι μεγάλη επιτυχία. Είμαστε προσγειωμένοι και ξέρουμε ποιος θα είναι το αουτσάιντερ σε κάθε παιχνίδι. Σκοπεύουμε, όμως, να το ευχαριστηθούμε και να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί όπως πέρυσι», συνέχισε.

Η τελευταία φορά που η Κάρντιφ βρέθηκε στην Premier League ολοκληρώθηκε με την τελευταία θέση. Μόνο σε λίγους μήνες θα μπορέσουμε να δούμε αν η τακτική του Γουόρνοκ ήταν σωστή. Ό,τι και να συμβεί, όμως, οι Ουαλοί επιστρέφουν στην κορυφαία κατηγορία με τη σωστή νοοτροπία. «Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να θέσουμε ακόμη πιο στέρεα θεμέλια στο σύλλογο, να τον μεγαλώσουμε και άλλο, αλλά να αιφνιδιάσουμε ευχάριστα κάποιους ανθρώπους», είπε ο Γουόρνοκ, που ξέρει πώς πρέπει να κυνηγήσει αυτό το θαύμα…

Πηγή: Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This