Επιλογή Σελίδας

Ο Ανδρέας Βαζαίος και ο Απόστολος Χρήστου είναι έτοιμοι να χαρίσουν μια ακόμη διάκριση στους εαυτούς τους και στα ελληνικά χρώματα, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στη Γλασκώβη. Αμφότεροι κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του αγωνίσματος που είναι το αγαπημένο τους, από τους ημιτελικούς που έγιναν το απόγευμα της Κυριακής (5/8) στη Γλασκώβη και μάλιστα με την ίδια κατάταξη (5η).

Ο 24χρονος Ανδρέας Βαζαίος κολύμπησε στην πρώτη ημιτελική σειρά των 200 μικτής ατομικής, στο αγώνισμα όπου είναι πρωταθλητής Ευρώπης από το 2016. Πήρε την 3η θέση σε αυτή τη σειρά με 1.58.48 και προκρίθηκε στον τελικό (που θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας 6/8) με την 5η θέση συνολικά. Αν ο Βαζαίος καταφέρει να αγγίξει ή να καταρρίψει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (1.57.98) μπορεί να πάρει ένα μετάλλιο. Πιο γρήγορος απ’ όλους στους ημιτελικούς ήταν ο Γερμανός Φίλπ Χέιντζ με 1.57.65.

Σε πολύ καλή κατάσταση και ο Απόστολος Χρήστου που κατάφερε να περάσει σε δεύτερο τελικό σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στα 100 ύπτιο (είχε προκριθεί και στον τελικό των 50). Ο πρωταθλητής μας κολύμπησε στη δεύτερη ημιτελική σειρά όπου ήταν 3ος με επίδοση 53.90 και με την 5ηθέση των ημιτελικών συνολικά πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Δευτέρας. Ταχύτερος όλων στον ημιτελικό ο εκπληκτικός 18χρονος Ρώσος Κλίμεντ Κοσέλνικοφ που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 52.95 και φυσικά είναι το φαβορί για το χρυσό.

Η Άννα Ντουντουνάκη δεν κατάφερε να πετύχει στα 200 πεταλούδας ανάλογη επιτυχία με αυτήν στα 100. Φάνηκε κουρασμένη στον ημιτελικό και με χρόνο 2.16.79 έμεινε 15η και αποκλείστηκε από τον τελικό. Πιο γρήγορη απ’ όλες σε αυτόν τον ημιτελικό ήταν η Γερμανίδα Φραντζίσκα Χέντκε με 2.07.55.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα βλέπετε ΕΔΩ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This