Επιλογή Σελίδας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε άλλο ένα σπουδαίο ματς στο Τορόντο, για να αποκλείσει τον Novak Djokovic με 2-1 σετ και να προκριθεί στα προημιτελικά του Rogers Cup. Αυτή ήταν η 5η Top 10 νίκη και η 28η στη φετινή σεζόν για τον 20χρονο Έλληνα τενίστα, που από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Top 25 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε τίποτα να φοβηθεί από τον Novak Djokovic και ορμώμενος από τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων ημερών, επιβλήθηκε του Σέρβου με 6-3, 6-7 (5), 6-3, για να εξασφαλίσει την είσοσό του στα προημιτελικά του Rogers Cup.

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Rogers Cup αυτή την εβδομάδα και με τις 3 νίκες που πέτυχε προκρίθηκε στον 7ο προημιτελικό του σ’ αυτή τη χρονιά και σημαντικότερο στην καριέρα του, πρώτο σε Masters 1000 διοργάνωση.

O καλύτερος Έλληνας τενίστας στην ιστορία της open era, δεν έχασε ούτε μια φορά το σερβίς του, απέναντι σε έναν εκ των κορυφαίων receiver στην ιστορία του αθλήματος. Είχε 11 άσους, κέρδισε τους 46 από τους 55 πόντους στα πρώτα του σερβίς και δεν απειλήθηκε καν με break point μέχρι τα μέσα του 3ου σετ.

Στο 1ο σετ αφού είχε προειδοποιήσει τον Σέρβο με τα 3 break points του στο 2ο game, έκανε τελικά το break στο 6ο game, για να “ξεφύγει” με 4-2. Στη συνέχεια επέστρεψε από το 15-30 για το 5-2 και με ένα love service game “σφράγισε” την κατάκτηση του σετ, με 6-3.

Και στο 2ο σετ ο Στέφανος ήταν ακαταμάχητος από τη γραμμή του σερβίς και δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του. Είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το break σε καθοριστικό σημείο του σετ, ο Djokovic όμως έμεινε όρθιος στο 9ο game και επέστρεψε από το 15-40 για να κάνει το υπέρ του 5-4.

Τελικά το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, όπου ο πιο έμπειρος Nole πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα και το διαχειρίστηκε σωστά, για να το κατακτήσει με 7-5 και να φέρει την ισορροπία στο ματς.

Ο Τσιτσιπάς ωστόσο δεν πτοήθηκε ούτε από το χαμένο 2ο σετ, που θα μπορούσε να είχε κατακτήσει αν έκανε το break. Και στο 3ο σετ ήταν ο καλύτερος παίκτης, κάνοντας το break νωρίς στον Σέρβο, για να “ξεφύγει” με 2-0. Ο Nole προσπάθησε να αντιδράσει και δημιούργησε τα πρώτα και μοναδικά break point του στο ματς, στο 3ο game, με τον Στέφανο να ανταποκρίνεται πολύ καλά και να κάνει το 3-0 με 4 διαδοχικούς πόντους.

Έκτοτε δεν απειλήθηκε ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής, που έχασε 3 πόντους συνολικά στα τρια τελευταία service games του και ολοκλήρωσε τον μεγάλο του θρίαμβο στο 9ο game, έπειτα από 2 ώρες και 18 λεπτά.

Η πρώτη νίκη απέναντι σε “Big 3” (Federer, Nadal ή Djokovic) είναι γεγονός για τον Στέφανο, που από τη Δευτέρα θα βρίσκεται και μαθηματικά στους πρώτους 25 της παγκόσμιας κατάταξης.

Επίσης έφτασε τις 28 νίκες στο ATP Tour για το 2018 (28-18) και τις 7 συμμετοχές σε προημιτελικούς! Σε Masters 1000 διοργάνωση θα είναι ο πρώτος προημιτελικός στην καριέρα του, επομένως και ο πιο σημαντικος.

Αύριο, θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev, που έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο του σερί κερδίοζντας και τον Daniil Medvedev, με 6-3, 6-2. O Zverev, ο οποίος μετράει πλέον 7 διαδοχικές νίκες στο tour, είναι ο υπερασπιστής του τίτλου στο Masters του Καναδά και ήταν αυτός που είχε σταματήσει πριν από λίγες ημέρες τον Τσιτσιπά, στα ημιτελικά του Citi Open.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This