Επιλογή Σελίδας

Τρομερός ο Κριστιάν Γκολομέεφ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στη Γλασκώβη και είναι πιο έτοιμος από ποτέ να ανέβει επιτέλους και στο βάθρο ενός Ευρωπαϊκού πρωταλήματος κολύμβησης Ανδρών.

Ο 25χρονος πρωταθλητής μας κολύμπησε το απόγευμα της Δευτέρας (6/8) στον ημιτελικό των 50 πεταλούδας, και με 23.22 κατέρριψε εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε σπάσει και το πρωί στον προκριματικό (23.42), παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στον τελικό της Τρίτης 7/8 (στις 18.50, καθώς αρχίζει νωρίτερα από την Τρίτη το απογευματινό πρόγραμμα) με την 3η καλύτερη επίδοση των ημιτελικών (ήταν 2ος στην πρώτη ημιτελική σειρά).

Ταχύτερος όλων στους ημιτελικούς ο Ουκρανός Άντρι Γκοβόροφ (22.85) και δεύτερος ο Βρετανός Μπέντζαμιν Πράουντ με 23.01.

Ο Ανδρέας Βαζαίος το πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στον τελικό των 200 μικτής ατομικής. Κολύμπησε δυνατά, ήταν στους πρώτους στα τρία πρώτα στυλ, αλλά τελικά έμεινε λίγο πίσω, τερμάτισε σε 1.58.88 και κατετάγη 5ος στην Ευρώπη (ίδιο χρόνο και θέση με τον Βρετανό Μαρκ Ζάρανεκ). Θέση που φυσικά και αποτελεί διάκριση, κι ας δείχνει “λίγη” για έναν αθλητή της ποιότητας και του βεληνεκούς του Βαζαίου, που έχει τα φόντα να επιστρέψει στην ευρωπαϊκή κορυφή του αγωνίσματος.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ελβετός Τζέρεμι Ντεσπλάσες (1.57.04), το ασημένιο ο Γερμανός Φίλιπ Χάιντζ (1.57.83) και το χάλκινο ο Βρετανός Μαξ Λίντχφιλντ (1.57.96).

Τα αποτελέσματα αναλυτικά μπορείτε να τα βλέπετε ΕΔΩ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This