Επιλογή Σελίδας

Με την κατάκτηση της πολύ τιμητικής 5ης θέσης από την Ελληνίδα εκπρόσωπο Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του Ελεύθερου προγράμματος του Σόλο ολοκληρώθηκαν τα αγωνίσματα της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου της Γλασκώβης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και στον τελικό, με τη χορογραφία της από τη “Λίμνη των Κύκνων”, βαθμολογήθηκε με 89,4000 β. και κατετάγη 5η, λίγα χιλιοστά του βαθμού πίσω από την 4η Ισπανίδα Ίρις Τίο Κάσας (89,6000) και πολύ μπροστά από την 6η Γαλλίδα Ιβ Πλανέ (87,3000).

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένο με 94,933 βαθμούς. Σημειωτέον ότι η Ρωσία σάρωσε και πάλι τα χρυσά μετάλλια, κατακτώντας εννέα σε ισάριθμους τελικούς όπου είχε συμμετοχή (μόνο στο Κόμπο δεν μετείχε). Το ασημένιο μετάλλιο στο Ελεύθερο Σόλο πήρε η Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι (92,5000) και το χάλκινο η Ουκρανή Γελιζαβέτα Γιάκνο (92,1333).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στον τελικό του Ελεύθερου Σόλο ΕΔΩ. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωνόταν με υπερθέαμα στο ελεύθερο μη αγωνιστικό Gala.

Η ελληνική αποστολή έκανε μια πολύ πετυχημένη εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό και επιστρέφει από τη Γλασκώβη με πολύ καλά πλασαρίσματα στους δέκα τελικούς που είχε συμμετοχή και συγκεκριμένα με τέσσερις 4ες θέσεις (η μία εξ αυτών στο Σόλο από την Πλατανιώτη όπου θα έπαιρνε χάλκινο αν δεν γινόταν η αδικία με την Ιταλίδα και η άλλη στο Κόμπο), πέντε 5ες και μία 6η θέση. Τα περισσότερα κορίτισα είναι νέα και η πρόοδος του αθλήματος είναι δεδομένη με πολύ μέλλον.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This