Επιλογή Σελίδας

Για 2η φορά σ’ αυτο το καλοκαίρι, η Μαρία Σάκκαρη δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Daria Kasatkina, γνωρίζοντας την ήττα στα τρια σετ από την πολύ ταλαντούχα Ρωσίδα, που θα συναντήσει στον 2ο γύρο του Rogers Cup την Maria Sharapova.

Mετά από την γεμάτη εβδομάδα της στο Σαν Χοσέ, η Μαρία Σάκκαρη είχε ελάχιστο χρόνο για να ανασυγκροτηθεί και να αγωνιστεί στο Μόντρεαλ, για το επόμενο τουρνουά της. Έκανε ωστόσο έναν καλό αγώνα, αν και δεν απέφυγε στο τέλος την ήττα από την Daria Kasatkina, με 6-4, 4-6, 6-1.

Η “Dasha”, η οποία είχε σταματήσει την Σάκκαρη και στο Roland Garros, επίσης με 2-1 σετ, θα παίξει στον 2ο γύρο του Μόντρεαλ με την Maria Sharapova, σε ένα μεγάλο ρωσικό ντέρμπι.

Στον αγώνα της με τη Σάκκαρη, η νεαρή Ρωσίδα εκμεταλλεύτηκε κάποιες κακές στιγμές της Ελληνίδας παίκτριας από τη γραμμή του σερβίς, με κυριότερη για το 1ο σετ αυτή του 7ου game, όταν έκανε το break με love και προηγήθηκε με 4-3. Στη συνέχεια επέστρεψε από το 15-30 για να σερβίρει για το 5-3 και παρά την προσπάθεια της Μαρίας, που έσβησε 3 set point στα 2 επόμενα game, η “Dasha” έκλεισε το σετ στο 10ο game.

Η Σάκκαρη απάντησε με ένα καταπληκτικό ξεκίνημα στο 2ο σετ, που την έβαλε σε θέση οδηγού, για το 3-0. Διατήρησε το προβάδισμά της για το 4-1 και έμεινε ψύχραιμη όταν η Kasatkina επιχείρησε να κάνει την αντεπίθεσή της. Η Ρωσίδα μείωσε σε 4-3 και σε 5-4, η Μαρία όμως απάντησε και στις δυο περιπτώσεις του break back με νέο break, για να κάνει το 5-3 και το 6-4 αντίστοιχα, κατακτώντας το 2ο σετ.

Και στο 3ο σετ οι δυο παίκτριες αντιμετώπισαν προβλήματα απο τη γραμμή του σερβίς, ανταλλάσσοντας από ένα break στο ξεκίνημά του. Η Kasatkina έκανε κι άλλο break για το 2-1 και η Σάκκαρη δεν κατάφερε να την ακολουθήσει, χάνοντας τριπλό break point στο επόμενο game για το 2-2.

Η Ρωσίδα έκανε το 3-1 και δεν υπήρξε επιστροφή μετά απ’ αυτό το game για τη Μαρία, που δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της στον υπόλοιπο αγώνα. Το σετ έφυγε γρήγορα από τα χέρια της και η “Dasha” εξασφάλισε την πρόκριση στο 7o game, με ένα πολύ εντυπωσιακό passing shot.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This