Επιλογή Σελίδας

Δώδεκα χρόνια από την πτήση του στα 17,55 μ., επίδοση που αποτελεί μέχρι σήμερα πανελλήνιο ρεκόρ,  ο Δημήτρης Τσιάμης κατάφερε να βρει για πρώτη φορά στην καριέρα του το δρόμο για το βάθρο των νικητών σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο 36χρονος αθλητής είχε πολλές ευκαιρίες στην καριέρα του να διεκδικήσει ακόμη και χρυσό μετάλλιο, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν μπορέσει να βρει τον τρόπο να φτάσει στην κορυφή. Ο έμπειρος αθλητής αναδείχθηκε χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης στο τριπλούν με 16,78 μέτρα. Κατάφερε να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ στον αγώνα στόχο της χρονιάς.

Μπόρεσε να κάνει αυτό που θα φάνταζε ως πιθανότερο πολλά χρόνια πριν. Ο αθλητής του Δημήτρη Σιούντρη έχοντας κάνει πολύ σταθερή σεζόν έφτασε αθόρυβα στον τελικό εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το μετάλλιο δεν κυμάνθηκε σε επιδόσεις πάνω από τα 17,00 μ. κι έτσι κατάφερε να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του. Μιας καριέρας γεμάτης σπουδαία άλματα, αλλά όχι μετάλλια.

Ο Τσιάμης χάρισε το έκτο μετάλλιο στη χώρα μας και έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο την παρουσία μας στο 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Νικητής στο αγώνισμα ήταν o 34χρονος Νέλσον Εβόρα με 17,10 μ. και δεύτερος ο Αλέξις Κοπέγιο με 16,93 μέτρα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This