Επιλογή Σελίδας

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρέωσεις της στο Cincinnati η Μαρία Σάκκαρη, η οποία πήρε τη ρεβάνς από τη Naomi Osaka για την ήττα της στο Indian Wells, επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Γιαπωνέζας, Νο. 19 στην παγκόσμια κατάταξη και μπήκε στον 2ο γύρο του Western & Southern Open.

Με μια μεγάλη νίκη άνοιξε την εβδομάδα της στο Cincinnati η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Naomi Osaka με 6-3, 7-6 (8) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον 2ο γύρο του Western & Southern Open.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα, ειδικά από τη γραμμή του σερβίς. Κατάφερε να κερδίσει και τα 10 game που είχε στο σερβίς της, νιώθοντας απειλή μόνο σε ένα απ’ αυτά, στο 7o game του 2ου σετ, όταν έσβησε 2 break point της 20χρονης Γιαπωνέζας.

Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι η Μαρία δεν αντιμετώπιζε απειλή στο σερβίς της και κάνοντας 2 break στο 1ο σετ, στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3), δεν δυσκολεύτηκε να το κατακτήσει.

Το 2ο σετ ήταν πολύ πιο κλειστό και ισορροπημένο. Η Osaka είχε τα 2 break point στο 7ο game και η Σάκκαρη είχε επίσης 2 ευκαιρίες για να “σπάσει” σερβίς και να πάρει το ματς, στο ακόμα πιο καθοριστικό 10ο game (4-5, 15-40).

H πρωταθλήτρια του Indian Wells ισοφάρισε σε 5-5 και κατάφερε να οδηγήσει το 2ο σετ σε ένα συγκλονιστικό tie-break, όπου ήρθε η σειρά της Μαρίας να χαλάσει τα σχέδια της αντίπαλής της, σώζοντας 3 set point! Στο 1ο της match point στο tie-break και 3ο συνολικά, η Σάκκαρη “σφράγισε” τη μεγάλη νίκη, για να πάρει το tie-break με 10-8 σε 1 ώρα και 49 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Η Σάκκαρη, η οποία αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα της στο κυρίως ταμπλό του Cincinnati, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο την Anett Kontaveit. Η 22χρονη Εσθονή είχε πάρει από χθες την πρόκριση, με την εντυπωσιακή νίκη της επί της Barbora Strycova, με 6-3, 6-0.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This