Επιλογή Σελίδας

O Στέφανος Τσιτσιπάς είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες και δεν άντεξε απέναντι στον πιο φρέσκο και επιθετικό David Goffin, γνωρίζοντας την ήττα από τον Βέλγο στον 1ο γύρο του Cincinnati Masters. Επόμενος σταθμός για τον 20χρονο Έλληνα τενίστα, η Νέα Υόρκη και το US Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν πρόλαβε να γεμίσει τις μπαταρίες του από το Τορόντο και στον πρώτο του αγώνα στο Cincinnati υπέστη την ήττα από το Νο. 11 της παγκόσμιας κατάταξης, David Goffin, με 7-5, 6-3.

Ήταν ένας αγώνας που έδειχνε να είναι στα μέτρα του Στέφανου, που μόλις πριν 2 εβδομάδες είχε κερδίσει τον Goffin στην Ουάσινγκτον με 2-0 σετ. Τα πιο φρέσκα πόδια του Βέλγου ωστόσο σε συνδυασμό με το ουσιώδες παιχνίδι του στα κρίσιμα σημεία, του χάρισε τη ρεβάνς και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Cincinnati Masters.

Η τεράστια ευκαιρία για τον Τσιτσιπά να προηγηθεί με σετ, είχε παρουσιαστεί στο 10ο game, στο οποίο ήταν μπροστά με 4-5, 0-40. Ο Goffin ρίσκαρε περισσότερο παίζοντας χωρίς να έχει πια κάτι να χάσει και δικαιώθηκε, καθώς κέρδισε 5 πόντους στη σειρά και ισοφάρισε σε 5-5.

Δεν έσβησε μόνο το τριπλό set point o Βέλγος, αλλά πήρε και το momentum μετά απ’ αυτό το game, αλλάζοντας εντελώς το παιχνίδι. Έκανε και 2ο διαδοχικό break για να πάρει το σετ με 7-5 και να κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Στέφανου, που ήδη είχε να διαχειριστεί την αυξημένη κόπωση.

Στο 2ο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε για το πρώτο του και μοναδικό break για να προηγηθεί με 2-0, ακολούθησαν όμως 3 break από τον Goffin, που πήρε τα 6 από τα 7 τελευταία games της συνάντησης.

Η απέλπιδα προσπάθεια του Στέφανου έγινε στο 8ο game, έχασε όμως άλλα 2 break point για το 4-4 και ανταυτού ο Goffin έκανε το 5-3. Αυτή η απογοητευτική εξέλιξη δυσκόλεψε κι άλλο τη συνέχεια για τον Τσιτσιπά, που υπέστη άλλο ένα break στο 9ο game και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε σε 1 ώρα και 26 λεπτά.

Ο Goffin ισοφάρισε τον Τσιτσιπά στα αποτελέσματα των μεταξύ τους αναμετρήσεων, σε 2-2 νίκες. Στον 2ο γύρο του Cincinnati Masters, o Βέλγος θα αντιμετωπίσει τον Benoit Paire, που χθες κέρδισε τον David Ferrer με 6-2, 6-2.

Για τον Στέφανο, αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας πριν από το US Open, που ξεκινάει σε κάτι λιγότερο από 2 εβδομάδες στη Νέα Υόρκη. Για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό του αμερικανικού Grand Slam o κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος θα είναι μάλιστα και στους seeded παίκτες.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This