Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Ήταν ένα απ’ τα καλύτερα ημίχρονα των τελευταίων ετών αυτό που έγινε στο Σταμφορντ Μπριτζ και είδε την Τσέλσι να επικρατεί της Άρσεναλ στο πρώτο μεγάλο λονδρέζικο ντέρμπι της σεζόν. Σε ένα ματς με 39 τελικές καταλαβαίνει κανείς πως όσο καλά και να έπαιξαν οι επιθέσεις οι άμυνες έχουν βασικό πρόβλημα.

Το τελικό σκορ 3-2 ήταν για την Τσέλσι αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν για την ομάδα του Έμερι. Οι «κανονιέρηδες» που ζουν στην νέα εποχή, μετά από 22 χρόνια με τον Βενγκέρ στον πάγκο, άρχισαν το πρωτάθλημα με δύο ήττες για πρώτη φορά από το 1992. Τότε, στην εναρκτήρια σεζόν της premier league, είχαν ηττηθεί από την Νόριτς και την Μπλάκμπερν, αλλά τώρα για να τους δώσουμε και μία δικαιολογία, ήταν πολύ δύσκολο ξεκίνημα. Πρώτο ματς στην έδρα τους υποδέχθηκαν την ομάδα που πέρσι μαζέψε 100 βαθμους. Την πρωταθλητρια Μάντσεστερ Σίτι. Τώρα σε δεύτερο ματς έπρεπε να πάνε στο νότιο Λονδίνο και στην έδρα της Τσέλσι, πρωταθλήτριας του 2017. Έτσι κι αλλιώς θα ήταν δύσκολο και έγινε ακόμα πιο δύσκολο με τις ευκαιρίες που σπαταλήθηκαν από τον Ομπάμεγιανγκ και τον Μιχιταριαν.

Είναι όμως δεδομένο πως στα χέρια του Ισπανού θα ξαναβρει το δρόμο της η Άρσεναλ. Έχει έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού του, στον οποίο δεν εγκαταλείπει ακόμα και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε κατάφερε  να γυρίσει από δύο γκολ πίσω στο χθεσινό ματς και να απειλήσει ακόμα και με ολική ανατροπή. Στην Άρσεναλ πάντως έχουνε να λύσουνε πολλά προβλήματα που αφορούν παίκτες που είναι ολοφάνερο πως δεν έχουν να προσθέσουν και να προσφέρουν τίποτα. Κλασικότερη περίπτωση ο Μεσούτ Οζίλ και πάλι ήταν περιφερειακή φιγούρα στο ματς και η εικόνα του μοιάζει με άνθρωπο που απλά περιφέρεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Όσο για την Τσέλσι, η προσθήκη του Ζορζίνιο της δίνει τεράστια ποιότητα. Ωστόσο το πόσο καταλυτικός είναι ο Αζάρ φάνηκε ξανά όταν μπήκε αλλαγή.Ο Καντέ  έχει έναν νέο ρόλο που τον φέρνει πιο πολύ μέσα στην περιοχή αλλά έχω την αίσθηση πως η απουσία του από τον κλασσικο του ρόλο στερεί την Τσέλσι από  αναγκαία ανασταλτικη λειτουργία. Σημαντικό το γκολ που πέτυχε ο Μορατα και που του δίνει ένα ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια Τεράστια διαφορά στον τρόπο παιχνιδιού έγινε όμως από τον Μάρκους Αλόνσο οποίος είναι ίσως ο καλύτερος αυτή τη στιγμή ακραίος μπακ  στο Νησί.

Ο Σάρι έκανε μία σημαντική νίκη στην πρεμιέρα του μπροστά στο κοινό της Τσέλσι και είμαι σίγουρη πως αυτή η καινούργια προσέγγιση των πραγμάτων κάνει την ομάδα να έχει διαφορετική διάθεση. Ο Κεπα έχει φορτωθεί με τη ταμπέλα του πιο ακριβού τερματοφύλακα στον κόσμο αλλά έδειξε κάποια καλά δείγματα ενώ ο αναγεννημένος Πέδρο μοιάζει με νέα μεταγραφή.

Για τους ουδέτερους ήταν ένα σπουδαίο ματς. Για τους οπαδούς των δύο ομάδων η αλήθεια είναι πως τα ερωτηματικά που γεννήθηκαν είναι περισσότερα από τις απαντήσεις που δόθηκαν. Η Τσέλσι μοιάζει έτοιμη να ξαναμπεί στην τετράδα ξέροντας όμως πως πρέπει να βελτιώσει ειδικά την αμυντική της λειτουργία, αλλά για την Άρσεναλ ο δρόμος μπροστά της είναι Γολγοθάς!

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This