Επιλογή Σελίδας

Το πιο σοκαριστικό στατιστικό από την ήττα από την Μπράιτον για την Γιουνάιτεντ ήταν οι 4 μόλις τελικές προσπάθειες των κόκκινων διαβόλων σε ολόκληρο το ματς. Ίσως τα δύο γκολ και το ένα λάθος πίσω από το άλλο στην άμυνα να έστρεψαν αλλού την προσοχή, όμως η εμφάνιση ήταν κακή σε όλους τους τομείς. Οι ομάδες, άλλωστε, που δεν εμπνέουν σιγουριά στα μετόπισθεν δεν πρόκειται να τα πάνε καλά σε καμία γραμμή του γηπέδου.

Ο τεχνικός της Μπράιτον, Κρις Χιούτον, μίλησε μετά το παιχνίδι για το τέμπο που επέβαλαν οι παίκτες του και ότι αυτός ήταν ο λόγος που η Γιουνάιτεντ εμφανίστηκε τόσο κακή. Αν, όμως, μία ομάδα που θα δώσει μάχη για την παραμονή μπορεί τόσο απλά να βρει τον τρόπο να σταματήσει την ομάδα του Μουρίνιο, τι λέει αυτό για την Γιουνάιτεντ; Ναι, στην Premier League, ειδικά εντός έδρας, οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις ομάδες του top-6, όμως ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Αν μία ομάδα προσπαθήσει να θέσει το τέμπο απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, στην Λίβερπουλ ή στην Τσέλσι, τότε το πιθανότερο είναι να πάθει ό,τι και η Χάντερσφιλντ, που έπαιξε man to man τους παίκτες του Γκουαρδιόλα και δέχθηκε έξι τέρματα, τα οποία θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότερα.

Ο Μουρίνιο είναι αρκετά έμπειρος για να ξέρει ότι ένα αουτσάιντερ πάντα ποντάρει στο πάθος και στην επιθυμία για να καλύψει τη διαφορά στο ταλέντο. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία δικαιολογία για αυτή την εμφάνιση. Πιθανότατα γι’ αυτό και ο Πορτογάλος να εμφανίστηκε τόσο εκνευρισμένος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα. Ο Πογκμπά ανέλαβε τις ευθύνες του, έστω και αν ήταν ο μοναδικός που μέχρι το τελευταίο λεπτό προσπαθούσε να βγάλει μπροστά την ομάδα του. Είχε τη θέληση, που έλειψε από σχεδόν το σύνολο των συμπαικτών του. Ο Γάλλος τόνισε ότι η Γιουνάιτεντ δεν είχε τη σωστή νοοτροπία, ότι απέτυχε να προσαρμοστεί όταν αυτό θα έπρεπε να γίνεται αυτόματα ανάμεσα στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Ο Μουρίνιο δήλωσε ότι οι παίκτες του έκαναν πολλά λάθη και τιμωρήθηκαν για αυτό, αλλά το θέμα είναι γιατί έγιναν τόσα λάθη. Είναι θέμα κακής προετοιμασίας για το συγκεκριμένο παιχνίδι; Είναι θέμα ποιότητας των παικτών; Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, που τράβηξε όλα τα βλέμματα για τους λάθος λόγους είναι δύο δικές του μεταγραφές… Το γιατί εκεί εμφανίστηκαν όλα τα προβλήματα οφείλεται σε ακόμη ένα λάθος του Μουρίνιο. Η διοίκηση δεν στήριξε την επιμονή του να αποκτήσει έναν κεντρικό αμυντικό για τον απλούστατο λόγο ότι ήδη απέκτησε δύο, ενώ το ρόστερ έχει πέντε. Οι δηλώσεις του Πορτογάλου, όμως, και η επιθυμία του οδήγησαν σε έλλειψη αυτοπεποίθησης για τον Μπαγί και τον Λίντελοφ. Έμεινε στη γκρίνια και δεν προσπάθησε αρκετά, ώστε οι δυο τους να μάθουν να συνεργάζονται αρμονικά.

Η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι μέχρι τώρα ο Σο είναι ο καλύτερος παίκτης της Γιουνάιτεντ μέχρι τώρα στη σεζόν. Ο Άγγλος μπακ δείχνει στους υπόλοιπους ότι ακόμη και αν ο Μουρίνιο δεν δείχνει να τους έχει εκτίμηση, πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν. Ο Πορτογάλος έχει τις ευθύνες του, όμως οι παίκτες δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από αυτό. Ούτε και η διοίκηση. Όλοι έχουν τις ευθύνες τους. Το θέμα είναι ότι κανένας δεν δείχνει διατεθειμένος να αναλάβει το ποσοστό που του αναλογεί. Και έπειτα από κάθε αποτυχία θα αποδεικνύεται ότι τα συγκεκριμένα συστατικά (παίκτες, προπονητής, διοίκηση) δεν μπορούν να συνυπάρξουν μαζί…

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This