Επιλογή Σελίδας

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον 2ο προκριματικό γύρο του US Open, γνωρίζοντας την ήττα από την Silvia Soler-Espinosa.

Έπειτα από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου ηττήθηκε από τη Silvia Soler-Espinosa με 6-4, 7-6 (5), αποχαιρετώντας έτσι την προσπάθειά της για πρόκριση στο US Open.

Η 21χρονη Ελληνίδα τενίστρια έκανε κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι και βρέθηκε πίσω με διπλό break πολύ νωρίς, στο 0-3. Κέρδισε λίγο έδαφος στη συνέχεια και μείωσε σε 2-3, δεν πήρε όμως πίσω και το δεύτερο break της Ισπανίδας, που κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά μέχρι και το τέλος του σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-4.

Και στο 2ο σετ η Βαλεντίνη έπρεπε να διαχειριστεί ένα γρήγορο break της Soler-Espinosa, που προηγήθηκε με 2-0. Η νεαρή Ελληνίδα κέρδισε τους 12 από τους 13 επόμενους πόντους και βρέθηκε μπροστά με 3-2.

Στο 7ο game υπέστη νέο break και βρέθηκε πίσω με 3-4, απάντησε όμως και πάλι άμεσα, για να αποκτήσει νέο προβάδισμα με 5-4. Ανάγκασε την Soler-Espinosa να σερβίρει 2 φορές για την παραμονή της στο σετ, η Ισπανίδα όμως δεν είχε πρόβλημα για να το κάνει.

To σετ οδηγήθηκε σε tie-break και εκεί η Βαλεντίνη είχε τη μεγαλύτερη χαμένη της ευκαιρία, καθώς προηγήθηκε με 4-2 και με 5-3, χωρίς να καταφέρει να πατήσει πάνω σ’ αυτό το προβάδισμα. Η Soler-Espinosa κέρδισε 4 πόντους στη σειρά και κατέκτησε το tie-break με 7-5, για να “κλειδώσει” τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στον 2ο προκριματικό γύρο του US Open, η 30χρονη Ισπανίδα θα αντιμετωπίσει τη Mona Barthel, Νο. 8 στο ταμπλό και Νο. 111 στην παγκόσμια κατάταξη, που επιβλήθηκε της Lucie Hradecka με 7-5, 2-6, 6-1.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This