Επιλογή Σελίδας

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν.4479/2017 και την ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Υφυπουργού Πολιτισμού,  η διαδικασία τη πιστοποίησης της υγείας των αθλητών από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και εφεξής τροποποιείται ως ακολούθως:

  • Η πιστοποίηση υγείας των αθλητών καταγράφεται σε κάρτα υγείας , είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.
  • Η κάρτα αυτή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Αποτελεί  προσωπικό έγγραφο του αθλητή και  βρίσκεται στην κατοχή του.
  • Προσκομίζεται υποχρεωτικά στην Γραμματεία η στον αρμόδιο Διαιτητή και είναι βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα.
  • Η κάρτα Υγείας του αθλητή θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , Νομαρχιακών ,Περιφερειακών η Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων , υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων η από ιατρούς έχοντας οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο η με Ν.Π.Δ.Δ , καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα , κατέχοντες την καρδιολογική ιδιότητα.
  • Η αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης των δελτίων που εκδίδει η ΕΟΚ παραμένει σε ισχύ ως απαραίτητο στοιχείο πιστοποίησης των αθλητών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής  για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο , χωρίς να χρήζει πλέον ιατρικής θεώρησης.

Η κάρτα υγείας θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ www.basket.gr  και αφορά στα πρωταθλήματα Εθνικών και Τοπικών κατηγοριών , η μη προσκόμιση της στην Γραμματεία θα συνιστά απαγόρευση της συμμετοχής του αθλητή στον αγώνα.

Την φόρμα για την κάρτα υγείας αθλητή μπορείτε να τη βρείτε στη διεύθυνση https://www.basket.gr/diorganwseis/prok (Προκήρυξη  2018-19) στο τόπικ Κάρτα Υγείας Αθλητή.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This