Επιλογή Σελίδας

Μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι εάν ξοδέψει πάνω από 40 εκατ. λίρες για έναν νέο μέσο αυτό θα εγγυηθεί ότι θα παίζει βασικός. Αυτό δεν ισχύει για όλους… Καλώς ήλθατε στον παράξενο και πανέμορφο κόσμο του  Γιούργκεν Κλοπ. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ μέχρι τώρα περιμένουν να δουν να γίνεται το ντεμπούτο του νέου αποκτήματος, του Φαμπίνιο. Μάλλον, πρέπει να προετοιμαστούν να περιμένουν και άλλο. Ο Βραζιλιάνος αναμενόταν να έχει ένα εγγυημένο ξεκίνημα στην 11άδα μετά την μεταγραφή του από την Μονακό. Ο βρετανικός Τύπος αφιέρωσε πολλά θέματα για τον 24χρονο, τον οποίο και παρουσίαζαν ως το νέο γρανάζι των «Κόκκινων». Ωστόσο ο Φαμπίνιο δεν έπαιξε στα δύο εναρκτήρια ματς, ενώ δεν ήταν καν στον πάγκο στο νικηφόρο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας.

Πολλοί αναρωτήθηκαν τι κάνει ο Κλοπ και γιατί χειρίζεται έτσι αυτό το θέμα. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο. Ο Γερμανός έχει μία μακρά παράδοση διαφορετικού χειρισμού στα νέα αποκτήματα. Αρκεί να ρωτήσει κανείς τον Τσάμπερλεϊν, αλλά και τον Άντι Ρόμπερτσον. Ο Οξ έφτασε στο Άνφιλντ από την Άρσεναλ με περίπου τα ίδια λεφτά που δαπανήθηκαν για τον Φαμπίνιο. Οιωνοί… 

Επειτα από έξι σεζόν στο Emirates ο Τσάμπερλεϊν παραδέχθηκε πως πέρασε μία περίοδο… μετάβασης στον επόμενο σύλλογο και προσαρμογής. Ο Κλοπ τον είχε κρατήσει εκτός δράσης για αρκετό διάστημα. Ο Τσάμπερλειν δεν είχε παίξει ολόκληρο 90λεπτο πριν το 4-0 με την Μπόρνμουθ τον Δεκέμβριο. Με τον τρόπο που παίζει η Λίβερπουλ, τη διαρκή κίνηση και τις εναλλαγές μπάλας δεν είναι το πιο εύκολο σύστημα και σχήμα για να μπεις και να ενσωματωθείς άμεσα. Ο Γερμανός τεχνικός είχε εγγυηθεί στον Τσάμπερλειν πως η περίοδός του στον πάγκο ήταν κάτι προσωρινό. Παράλληλα τον έβαζε σιγά σιγά στο κλίμα της ομάδας ώστε να είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στους ρυθμούς της. Αποτέλεσμα; Ο Οξ έγινε μετά βασικός και από τους κορυφαίους παίκτες της Λίβερπουλ στο β’ μισό της χρονιάς. 
 

Το ασταμάτητο πρέσινγκ και τα διαρκή τρεξίματά του από το κέντρο βοήθησαν την Λίβερπουλ να πάει στον τελικό του Champions League. Ο Κλοπ ξέρει. Η απογοήτευση ήρθε μετά με τον τραυματισμό του. Το πρώτο διάστημα του Τσάμπερλειν στην Λίβερπουλ μοιάζει πολύ με αυτήν του Ρόμπερτσον. Η προσθήκη από την Χαλ στο ξεκίνημα της σεζόν δεν έμπαινε καν στις αποστολές. Ο 24χρονος έφτασε στο σημείο να είναι ακόμα και δεύτερη επιλογή πίσω από τον Αλμπέρτο Μορένο. 

Τόσο μακριά είχε την διάθεση να πάει ο Κλοπ για το πλάνο του. Έχοντας μόλις δύο παρουσίες στην Premier μέχρι τον Δεκέμβριο ο Ρόμπερτσον είναι από τα καλύτερα μπακ στο Νησί. Ο Σκωτσέζος μπακ χαφ έγινε… μόνιμος στο σχήμα της ομάδας μετά και απέφερε ένα γκολ και πέντε ασίστ. Ο Κλοπ λειτουργεί με τα δικά του… θέλω και τον χρόνο που κρίνει εκείνος. Οι Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, ακόμα και ο νεοφερμένος Κεϊτά είναι σύμφωνα με τον ίδιο πιο ικανοί να υποστηρίξουν το σύστημα των Reds. Μπορεί να μην έχουν το ταλέντο του Φαμπίνιο, αλλά καταλαβαίνουν πολύ καλά το τι ζητάει ο προπονητής. Όπως και με τους Τσάμπερλεϊν, Ρόμπερτσον φαίνεται πως είναι μία ακόμα πολύ καλή κίνηση τακτικής και καλής διαχείρισης του Κλοπ. Δίνει τον απαιτούμενο χρόνο στον Φαμπίνιο, ώστε να προσαρμοστεί μέσα από τις προπονήσεις και παράλληλα να βλέπει από κοντά τα ματς και να αρχίσει να καταλαβαίνει τις απαιτήσεις της ομάδας και το τι θέλει ο Γερμανός στο γήπεδο.

Ο Κλοπ θέλει να είναι σίγουρος πως όταν ο Βραζιλιάνος θα παίξει θα είναι έτοιμος να ανταποκριθεί 100% στο σύστημα της ομάδας και δεν θα… υποφέρει. Το κάνει αυτό και ας δέχεται… κριτική. Με τον Κλοπ και τα όσα έχει κάνει πρέπει πάντα να έχεις εμπιστοσύνη στην διαδικασία του με τους νέους παίκτες.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This