Επιλογή Σελίδας

Την απόφαση να μην συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Β’ ΕΚΑΣΚΕΜ την σεζόν 2018/9 έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Μέγα Αλέξανδρου Λεπτοκαρυάς.

Αιτία, το γηπεδικό πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί τον Σύλλογο από την ίδρυσή του και το οποίο δημιουργεί πολλά προβλήματα στη λειτουργία των τμημάτων της ομάδας, μιας και αναγκάζεται να προπονείται και να αγωνίζεται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λιτόχωρου Πύρρος Δήμας, το οποίο απέχει 20 χιλιόμετρα από την έδρα της ομάδας, ενώ για τις ανάγκες των τμημάτων της Ακαδημίας μισθώνει ιδιωτικό χώρο, ώστε οι προπονήσεις να είναι εφικτές.

Η ανακοίνωση:

“Η φετινή έναρξη αγωνιστικής χρονιάς πλησιάζει και ο ΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Λεπτοκαρυάς, ίσως για πρώτη φορά, δε θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα Ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι λόγοι πολλοί, οι δικαιολογίες πιο πολλές, άλλα ίσως ήρθε η ώρα, φίλοι του Συλλόγου μας, να σας παρουσιάσουμε και να αναδείξουμε τον κυριότερο λόγο που μας οδήγησε σ΄’ αυτήν την απόφαση.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι εκάστοτε διοικήσεις του Μέγα Αλέξανδρου προσπάθησαν να παρουσιάσουν ένα αξιόλογο αθλητικό σύνολο με αγωνιστικά τμήματα μικρών και μεγάλων ηλικιών στα πρωταθλήματα της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας δίνοντας αγώνες, μέσα και έξω από τα γήπεδα, με όλες τους δυνάμεις και με την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας μας

Η υπομονή μας όμως χτυπάει κόκκινο και σίγουρα με αυτήν την ανακοίνωση δε θέλουμε να ζητήσουμε βοήθεια οικονομικής φύσεως, άλλα ζητάμε από τους “άρχοντες” του τόπου να σκύψουν επιτέλους πάνω στο πρόβλημα που ταλανίζει από την πρώτη ήμερα την αθλητική κοινωνία της Λεπτοκαρυάς, το Κλειστό Γυμναστήριο!

Αυτή η ανακοίνωση μπορεί να περάσει απαρατήρητη, άλλα εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αιτιολογήσουμε την απόφασή μη συμμετοχής μας στο ανδρικό πρωτάθλημα, γιατί τα χιλιόμετρα και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίσαμε όλα αυτά τα χρονιά, μεταφέροντας τους αθλητές μας στο γήπεδο του Λιτόχωρου το οποίο και χρησιμοποιούμε και σαν έδρα ,δεν περιγράφονται.

Κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας, στην Λεπτοκαρυά υπάρχει Σύλλογος καλαθοσφαίρισης από το 1991 και το 2018 εξακολουθεί να προπονείται στο ίδιο γήπεδο και στις ίδιες μπασκετικές εγκαταστάσεις χωρίς ίχνος υπερβολής.

Αν νομίζετε ότι ο ειδικός τάπητας που τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο χώρο χρυσώνει το χάπι είστε οικτρά γελασμένοι.

Εμείς είμαστε αυτοί που κάνουμε λιτανείες να μη βρέξει την ώρα της προπόνησης και διώξουμε τα παιδάκια στο σπίτι τους με τα κεφάλια σκυμμένα, γιατί είχαν τη διάθεση και την επιλογή να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Εμείς είμαστε αυτοί που μαζεύουμε χορηγούς, ματώνοντας οικονομικά τους ίδιους δυστυχώς επιχειρηματίες για να μπορέσουμε να βγάλουμε τα έξοδα μετακινήσεων της χρονιάς, όχι για τα εκτός έδρας άλλα για τα εντός στο Λιτόχωρου, των 20 χιλιομέτρων πήγαινε έλα για 5 ήμερες την εβδομάδα.

Εμείς είμαστε αυτοί που αναγκάζουμε τους αθλητές της Ακαδημίας μας να πληρώσουν την προπόνησή τους σε ιδιωτικό χώρο, έτσι ώστε να μένουν αθλητικά ενεργοί το χειμώνα.

Εμείς λοιπόν είμαστε αυτοί που αποφασίσαμε την μη συμμετοχή του Συλλόγου στο ανδρικό πρωτάθλημα γιατί πολύ άπλα κουραστήκαμε απο την αδιαφορία σας σε όλες τις δραστηριότητες μας.

Φυσικά, είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι θα σφίξετε τη γροθιά σας από ικανοποίηση, άλλα να είστε σίγουροι ότι η Ακαδημία μας συνεχίζει, έστω και ρομαντικά, στα τσιμέντα και χρησιμοποιώντας και φέτος το Κλειστό του Λιτόχωρου για τις ανάγκες του Παιδικού τμήματος του Συλλόγου, το οποίο θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και μάλιστα με αρκετές προσδοκίες.

Είμαστε εδώ για το κάλο της κοινωνίας που εσείς είστε υποχρεωμένοι και εκλεγμένοι από αυτήν για την οδηγήσετε στην ανάπτυξη.

Σας δίνουμε πάσα για να σώσετε τον αθλητισμό του τόπου.

Ενεργοποιήσετε επιτελούς ένα πλάνο δημιουργίας Κλειστού Γυμναστηρίου στη Λεπτοκαρυά!

Με σεβασμό, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι προπονητές του Συλλόγου”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This