Επιλογή Σελίδας

Με το δεξί άνοιξε τις υποχρεώσεις της για το US Open η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Asia Muhammad και εξασφάλισε την πρόκρισή της στον 2ο γύρο του αμερικανικού Grand Slam. 

H κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε το καθήκον της απέναντι στην Αμερικανίδα Muhammad, που αγωνίστηκε στο US Open με wild card, κερδίζοντάς την με 6-3, 6-3 μέσα σε 79 λεπτά. 

Όπως και κάθε παιχνίδι σε Grand Slam τουρνουά, ο αγώνας έκρυβε παγίδες και η Muhammad έγινε αρκετές φορές επικίνδυνη. Στα πιο κρίσιμα σημεία ωστόσο η Σάκκαρη ανέβαζε όσο έπρεπε το επίπεδό της, ώστε να αποφύγει τις περιπέτειες και να πάρει μια “καθαρή” πρόκριση.

Στο 1ο σετ η Ελληνίδα επέστρεψε από το 2-3, 15-30, για να κάνει συνεχόμενα break στα επόμενα game και να το κατακτήσει με 6-3. Στο 2ο σετ προηγήθηκε ξανά με break, αυτή τη φορά με 4-1, και δεν κοίταξε πίσω της. Διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας ως το τέλος και σέρβιρε με επιτυχία για την πρόκριση στο 9ο game του σετ, έπειτα από 1 ώρα και 19 λεπτά στο court.

Η Σάκκαρη, η οποία σήμερα ανέβηκε στο Νο. 30 της παγκόσμιας καταταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της, πέτυχε την 11η νίκη της, σε 22 αναμετρήσεις σε Grand Slam διοργανώσεις. Στο Flushing Meadows ήταν η 3η νίκη της, μετά από τις 2 νίκες που πέτυχε πέρσι, όταν κι έφτασε ως τον 3ο γύρο του US Open.

Θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο την Τετάρτη, όταν και θα αντιμετωπίσει μια εκ των Madison Brengle και Sofia Kenin για τον 2ο γύρο του αμερικανικού major.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This