Επιλογή Σελίδας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν βράχος στα κρίσιμα σημεία και επικράτησε του Tommy Robredo με 3-0 σετ, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του US Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev. 

Η πρώτη νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο US Open είναι γεγονός. Πραγματοποιώντας μια καλή εμφάνιση, ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής επιβλήθηκε του πολύ έμπειρου Tommy Robredo με 6-3, 7-6 (1), 6-4 και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του αμερικανικού Grand Slam.  

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, πέτυχε 8 άσους και κατάφερε να σβήσει τα 6 από τα 7 break point του αντιπάλου του, για να συνδυάσει με μια straight sets νίκη την πρώτη του παρουσία σε κυρίως ταμπλό στο US Open. 

Αν και χρειάστηκε να σβήσει break point στο πρώτο κιόλας game του αγώνα, ο Τσιτσιπάς έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 3-0 στο 1ο σετ, για να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα έως και το τέλος του.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν κατάφερε να κάνει το break, με τον Ισπανό να φτάνει πολύ κοντά σε αυτό, αλλά και στην κατάκτηση του σετ. Είχε διπλό set point στο 4-5, 15-40, ο Στέφανος όμως έμεινε ψύχραιμος, κράτησε το σερβίς του για το 5-5 και λίγο αργότερα έκανε ένα αψεγάδιαστο tie-break, το οποίο και κατέκτησε με 7-1.

Και στο 3ο σετ χρειάστηκαν τεράστια ψυχικά απωθημένα από τον Έλληνα αθλητή, που έμεινε πίσω με 0-2, αλλά κατάφερε να απαντήσει στο break του βετεράνου Ισπανού τενίστα και να ισοφαρίσει σε 2-2. Στη συνέχεια το σετ ήταν ισορροπημένο και στο 10ο game ο Τσιτσιπάς έκανε άλλο ένα break, για να το κατακτήσει με 6-4 και να πανηγυρίσει τη νίκη, έπειτα από 2 ώρες και 33 λεπτά.

Μπορεί φαινομενικά η νίκη να ήρθε άνετα, το έργο του Στέφανου όμως δεν ήταν καθόλου εύκολο. Όχι μόνο επειδή είχε απέναντί του έναν πολυ επικίνδυνο αντίπαλο, αλλά και εξαιτίας των πολύ δύσκολων συνθηκών, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την έντονη υγρασία στη Νέα Υόρκη. Ο Έλληνας τενίστας έδειχνε εξουθενωμένος μετά τη νίκη του και ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους, που δεν μπορούσε να μείνει περισσότερη ώρα στο court για να υπογράψει αυτόγραφα.

Η αποστολή πάντως ήταν επιτυχημένη για τον “Στεφ”, που την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev για τον 2ο γύρο του US Open. O Medvedev κέρδισε λίγο νωρίτερα τον Evgeny Donskoy επίσης με 3-0 σετ, 7-5, 6-4, 6-2.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This