Επιλογή Σελίδας

Η βούληση της Ομοσπονδίας και του Δήμου Πειραιά να διοργανωθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του 2021 στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, εκφράστηκε απόλυτα από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, αλλά και από τον πρόεδρο της ΟΧΕ, Κώστα Γκαντή που επεφύλασσε και μία έκπληξη ανακοινώνοντας την συνεργασία με τον εμβληματικό Σάββα Καρυπίδη ως συμβούλου σε τεχνικά θέματα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, γένι και εσωτερικός χώρος

Ο κ. Μώραλης δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος επειδή βλέπω μία ομοσπονδία που λειτουργεί εύρυθμα, είμαι χαρούμενος για την ομάδα μου τον Ολυμπιακό που μπήκε δυναμικά στο χάντμπολ. Συμφωνώ με τον κ. Παπασταμάτη της ΑΕΚ που ευχήθηκε να μπει και ο Παναθηναϊκός στο άθλημα. Παράλληλα, όμως, χαίρομαι που το χάντμπολ είναι δυνατό στην Περιφέρεια και πρέπει να το κρατήσετε αυτό. Πριν δύο μήνες είχαμε μία συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Γκαντή και την κα Αντωνάκου ώστε να υποδεχθεί ο Πειραιάς το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων του 2021. Σύντομα θα υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας και θα αναλάβουμε κεντρικό ρόλο μαζί με τους όμορους δήμους ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Ως δήμαρχος του Πειραιά θέλω να φέρουμε στην πόλη μεγάλες διοργανώσεις και αρχίζουμε με το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021. Έχουμε χρόνο μπροστά μας και αν ξεκινήσουμε από το φθινόπωρο θα τα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε άψογα. Μιλάμε για περισσότερους από 1.000 αθλητές από 32 χώρες και θα διαφημιστεί ο Πειραιάς σε όλες τις χώρες που θα συμμετάσχουν. Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να κάνει ο Πειραιάς το καλύτερο που μπορεί μαζί με τους όμορους δήμους για να κάνουμε το πρωτάθλημα που πρέπει».

Από την πλευρά του ο κ. Γκαντής σημείωσε:

«Όταν διεκδικούσαμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων με τον αγωνιστικό διευθυντή κ. Τραϊκόγλου πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μεγάλο δήμο ως συμπαραστάτη. Αυτός ο Δήμος είναι του Πειραιά. Έγινε μια σημαντική προεργασία με το Δήμαρχο. Περιμένουμε τον Οκτώβριο την επίσημη εγκύκλιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας για την αύξηση των ομάδων σε 32, ωστόσο από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει χορηγικός σχεδιασμός. Σε αυτή την προσπάθεια θα είναι μαζί μας ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής μία εμβληματική προσωπικότητα που κατέκτησε την πρώτη θέση στη Μπουντεσλίγκα και κλήθηκε στη μικτή κόσμου, ενώ ήταν πρωταγωνιστής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2005. Την ιδέα είχε ο Στέφανος Σταμούλης και φυσικά αναφέρομαι στον Σάββα Καρυπίδη, που δέχθηκε αυτή την πρόσκληση».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Ο Σάββας Καρυπίδης, που χειροκροτήθηκε θερμά, είπε:

«Πριν μιλήσω για το παγκόσμιο θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που διακρίθηκαν, στη Νέα Ιωνία, στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ αλλά και στα χρυσά κορίτσια μας, που με έκαναν πιο ευτυχισμένο από τις ίδιες. 

Απέχω λίγα χρόνια από το άθλημα, αλλά βλέπω ότι έχετε ανεβάσει τον πήχη και το χάντμπολ είναι σε ανοδική πορεία. Μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι στο πλευρό σας, να δώσω όσα έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας να βγάλουμε ασπροπρόσωπη την Ελλάδα και να φτάσουμε ψηλά.

Η ανάθεση μιας τέτοιας εξέχουσας θέσης, αποτελεί ξεχωριστή στιγμή της σταδιοδρομίας μου. Εύχομαι να υπηρετήσω το άθλημα που τόσο αγάπησα όλα αυτά τα χρόνια ως ενεργός αθλητής και από τη θέση του τεχνικού συμβούλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης Εφήβων.

 Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου τόσο από την Ομοσπονδία όσο και από τον Δήμο Πειραιά μου δίνει κίνητρο να σταθω αρωγός και να εργαστώ σκληρά για μια διεθνούς ακτινοβολίας αθλητική διοργάνωση.”

Pin It on Pinterest

Shares
Share This