Επιλογή Σελίδας

Σε έναν αγώνα που γρήγορα θα θέλει να ξεχάσει, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε πολλά νεύρα και έκανε περισσότερα από 60 αβίαστα λάθη, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 σετ από τον Daniil Medvedev και τον αποκλεισμό στον 2ο γύρο του US Open.

Δεν ήταν μια καλή μέρα για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που δεν έπαιξε το τένις που έπρεπε για να κερδίσει έναν πολύ καλό παίκτη, όπως είναι ο Daniil Medvedev, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 6-4, 6-3, 4-6, 6-3.

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος σε πολλά σημεία του αγώνα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον θυμό του, τελείωσε το ματς με 64 αβίαστα λάθη, ενώ συνολικά κέρδισε 91 πόντους στο ματς. Μ’ αυτό το στατιστικό δεν θα μπορούσε να είχε τύχη απέναντι στον Ρώσο τενίστα, από τον οποίο ηττήθηκε για 2η φορά σε ισάριθμες συναντήσεις.

Η μέρα του Στέφανου άρχισε να γίνεται δύσκολη από το 9ο game του 1ου σετ, όταν έκανε το πρώτο του κακό game από τη γραμμή του σερβίς και στο 5ο break point του ο Medvedev έκανε το break, για το 5-4. Στη συνέχεια ο Ρώσος σέρβιρε για το 6-4 και πήρε το 1ο σετ.

Τα νεύρα άρχισαν σιγά σιγά να εμφανίζονται για τον Στέφανο, που τουλάχιστον στο 2ο σετ δεν μπόρεσε να τα διαχειριστεί. Επηρέασαν την απόδοσή του σε μεγάλο βαθμό και έχασε άλλες 2 φορές το σερβίς του, μια νωρίς (1-2) κι άλλη μια στο τέλος του σετ, για να το χάσει με 6-3.

Θα μπορούσε ο αγώνας να ολοκληρωθεί και στο 3ο σετ, καθώς ο Medvedev είχε αποκτήσει ένα προβάδισμα με 4-2, ο Στέφανος όμως κατάφερε να επιστρέψει σ’ αυτό και με 4 διαδοχικά games να το κατακτήσει με 6-4, δείχνοντας σημάδια ζωής.

Στο 4ο σετ ωστόσο συνέχισε να κάνει πολλά αβίαστα λάθη και έμεινε πίσω με 3-1. Δεν επέστρεψε ποτέ απ’ αυτό, με τον Medvedev να σφραγίζει την πρόκριση στο 9ο game, έπειτα από 2 ώρες και 48 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 8η διαδοχική νίκη για τον Medvedev, που συνεχίζει τις επιτυχίες του μετά από την κατάκτηση του Winston-Salem Open την προηγούμενη εβδομάδα. Ο 22χρονος Ρώσος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στον 3ο γύρο του US Open, απέναντι στον Borna Coric, που νωρίτερα κέρδισε τον Roberto Carballes Baena με 7-6 (4), 6-2, 6-3. 

Για τον Στέφανο ολοκληρώθηκε η αμερικανική hard court season. Ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος κατάφερε να μπει στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης αυτό το μήνα, αναμένεται να επιστρέψει στη δράση σε 2,5 εβδομάδες, για το Moselle Open στη Μετς της Γαλλίας (17-23 Σεπτεμβρίου).

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This