Επιλογή Σελίδας

Αν και βρέθηκε μπροστά με σετ, η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Sofia Kenin στον 2ο γύρο του US Open και για δεύτερο συνεχόμενο Grand Slam η προσπάθειά της ολοκληρώνεται πάνω στην 19χρονη Αμερικανίδα.

Δεν ήταν σε καλή μέρα η Μαρία Σάκκαρη και έκανε κάποια πολύ σημαντικά αβίαστα λάθη, για να γνωρίσει την ήττα απο τη Sofia Kenin με 4-6, 6-1, 6-4, στον 2ο γύρο του US Open.

Η 23χρονη Ελληνίδα, η οποία είχε ηττηθεί από την 19χρονη και στον 1ο γύρο του Wimbledon πριν από μερικές εβδομάδες, μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-0, για να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-4.

Ακολούθησε ένα κακό διάστημα όμως και κατάφερε να πάρει μόνο 2, από τα 12 επόμενα games, με αποτέλεσμα να χάσει το 2ο σετ με 6-1 και να μείνει πίσω με 4-1 στο 3ο σετ.

Δεν το έβαλε κάτω πάντως και λίγο έλειψε να κάνει μια σπουδαία ανατροπή στο 3ο σετ. Ισοφάρισε σε 4-4 και είχε την τεράστια ευκαιρία να κάνει και 2ο break, καθώς προηγήθηκε με 4-4, 15-40.

Η Kenin παρά τα 19 της χρόνια δεν έχασε την ψυχραιμία της και με 4 διαδοχικούς πόντους κράτησε το σερβίς της, για το 5-4. Μετέφερε μετά απ’ αυτό το game όλη την πίεση στη μεριά της Σάκκαρη και στο 10ο game έκανε το καθοριστικό break, για να “σφραγίσει” τη νίκη της σε 1 ώρα και 51 λεπτά συνολικού αγώνα.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα αγωνιστεί στον 3ο γύρο του US Open η Kenin, η οποία θα αντιμετωπίσει την Karolina Pliskova. Η 26χρονη Τσέχα, Νο. 8 στο ταμπλό, κέρδισε νωρίτερα την Ana Bogdan με 6-2, 6-3.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This